Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mitä siellä ekalla hammaslääkäri käynnillä tapahtuu? Meillä odotellaan kutsua eka käynnille. Ja luulenpa että poika ei suostu suutaan siellä aukasemaan... Onko nykyisin enää käytössä niitä jotain fluoritabletteja? Milloin niitä pitäisi käyttää? Vai saako lapsi hammastahnasta tarvitsemansa fluorin?

Kommentit (2)

Meillä eka käynti oli, kun neitimme oli jotain 8 kk vanha, joten ihan kaikkea en ehkä enää kunnolla muista... ;) Mutta siis muistini mukaan siellä vain lähinnä keskusteltiin siitä, miten lapsen hampaita tulisi hoitaa, paljonko hampaita on jo puhjennut ja mitä pitäisi tehdä jos sattuu joku tapaturma, esim. lapsi kaatuu ja hammas irtoaa tai menee mustaksi. Hoitaja kurkisti myös suuhun ja tarkasti, mille hampaat ja ikenet näyttävät.Nykyisin ei enää käytetä fluoritabletteja, vaan hammastahnasta saa tarpeeksi fluoria. Lapsilla pitäisi käyttää lasten hammastahnaa, n. lapsen pikkusormen kynttä vastaava määrä, sillä tavalla lapsi ei saa liikaa fluoria. Lapsi saa niellä tuon lasten hammastahnan, sitä ei tarvitse sylkäistä pois. Hampaat pitäisi pestä sekä aamulla että illalla, kuitenkin hammaslääkärissä sanoivat meille, että se iltapesu on se tärkeämpi. Aamulla voi antaa vaikka lapsen itse pestä hampaat eikä silloin tarvita hammastahnaa, illalla ne pesee äiti tai isä. Olisi hyvä hankkia täysxylitol-pastilleja (esim. Xylibon) ja antaa sellainen aina jokaisen ruokailun päätteeksi, jotta happohyökkäys katkeaa. Myöhemmin sen pastillin voi vaihtaa purukumiin.Muuten keskusteltiin tosiaan vain ihan yleisesti lasten hampaista ja niiden hoidosta ja siitä, miten kotona hampaita hoidetaan. Niin ja hammaslääkäri sanoi, että on tärkeää huolehtia riittävästi kalsiumin saannista, jotta hampaat kasvavat kunnolla.

Ei siellä eka hammaslääkäri käynnillä paljon mitään tehä.Katotaan suuhun,jos lapsi suostuu avaamaan sen ja annetaan hampiharja mukaan.

Ja tietty puhutaan hampaiden pesusta.

Minä annan muksuille aamulla fluoritabletin ja illalla pesemme hampaat. Kummiski sitä fluoria pitäisi saada kaksi kertaa päivässä.Ainakin näin meidän hammaslääkäri sanoi.

Meidän poitsullakin on aina ollu vaikiaa hammaslääkärillä käynti.Nytkin kun käytiin 3-vuotis tarkastuksessa,niin huudon kans sai suuhun kattoa.Mut pakkohan sinnekkin on joskus nähdä.

Mut ei siellä eka käynnillä niin tarkkoja olla,mut myöhemmin kyllä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat