Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Miten paljon 3-vuotiaan " pitäisi" osata puhua?

Milloin voidaan sanoa, että puheenkehitys on viivästynyttä?Meidän 3-vuotias poika puhuu kyllä lauseita, joita minä kyllä ymmärrän mutta vieraammilla on vaikeuksia ymmärtää. Joitain kirjaimia sanoisat puuttuu ja jotkut sanot sanoo jotenkin hassusti " väärinpäin"

esim. pylly - yppy

sukat - usat

sänky - ässy jne.Osaa kyllä sanoa tavuittain esim. SU - KAT mutta koko sanan sanoo sitten - usat.

Mitä vois tehdä, että oppis paremmin puhumaan? Milloin neuvolasta ohjataan puheterapiaan?Mitenkäs täällä muiden 3-vuotiaat osaa puhua?

Kommentit (3)

Lapsesi puhe kuulostaa samanlaiselta kuin oman poikani puhe oli 3 vuotiaana. Neuvolan testit läpäisi silloin eikä asiaan puututtu. Nyt kun poika täytti 4 v niin eipäs enää ollutkaan neuvolantädin mielestä ihan normaalia vaan ohjattiin puheterapiaan. Toki kuluneessa vuodessa oli paljon kehitystä tapahtunut, mutta puhe on edelleen epäselvää toisinaan. Sanavarasto hänellä on riittävä testien mukaan, mutta puhe liian epäselvää jota nyt harjoitetaankin säännöllisellä käymisellä puheterapiassa (1 x vko).

Justiin tänään ollaan 3-vuotis neuvolassa oltu.

Meille täti sanoi et 3-vuotiaan puhe pitää olla sellaista et ulkopuolisetkin saa puheesta selvää..!

Kirjaimia saa vielä puuttua ja tavut vaihtaa paikkaa.Mutta selvää puheesta pitää saada.

Kolmivuotiailla on vielä tosi suuri ero puheessa.Jotkut puhuu lyhyitä lauseita ja jotkut höpöttää jo täysillä.Meillä neiti höpöttää kuin papupata,kertoilee satuja jne..S-tulee ja R-joskus usein ei..Kirjaimia saattaa jossain sanassa puuttua,vaikka kyseisen kirjaimen toisen sanan yhteydessä osaakin.Imee kuin sieni uusia,mitä ihmeellisempiä sanoja jokapäivä.Ei kannata ressata asialla,neuvolassa ohjaavat eteenpäin jos heidän mielestään jotain huolestuttavaa puheessa on.Ja puhe yleensä selkiytyy tosi nopsaan sitte ku lapsella on riittävä sanavarasto.

Ja puheterapeutit saavat ihmeitä aikaan.Sekään ei tarkoita et jotain vakavaa vikaa lapsessa on vaikka terapiaan joutuukin lapsen kanssa..Siellä vain autetaan kirjaimia löytymään ja lasta käyttämään kieltä oikein:)

Älä huoli etukäteen,kyllä se puhe sieltä tulee.2,5 vuotiaana hän oli juuri tuon puheen takia neuvolassa, mutta silloin ei vielä laitettu puheterapiaan. Huomasi kuitenkin, että puhe on epäselvää ja sanoi, että seurataan tilannetta..Mitenkä teillä sujuu nyt puhe, kun olette käyneet siellä terapiassa? Onko ollut apua?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat