Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos on hyvätuloinen mies, niin eikö saa opintotukea?

Vierailija

Olen ammattikorkeakoulussa opiskelijana, ja mieheni tulot ovat ihan hyvät. Voiko olla että en saa ollenkaan opintotukea, tai lainantakausta? Olen tyhmä heittäytynyt opiskelijaksi, eikä tullut edes mieleen, että tällainen toiminta olisi mahdollista! Paska homma, jos noin on , olisin aivan mieheni armoilla raha-asioissa.

Kommentit (6)

Opintotuki on kuitenkin ihan naurettavan pieni, jotain päälle parisataa euroa.

Musta on järkyttävää, että opiskelijan tukiin vaikuttaa puolison tulot. Tuki on minusta vähän niinkuin palkaa siitä työstä, mitä opiskelija tekee. Sama olis, jos työnantaja sanois vaikka lääkärille, että et saa nyt ihan täyttä palkkaa, kun sun puolisosi tienaa näin ja näin paljon. Sitä paitsi Kelalta on musta väärin vaatia, että puoliso joutuu rahoittamaan toisen opiskelua. Opintotuella ei pitkälle pötki - pitäisikö puolison sitten maksaa viikkorahaa tyyliin " kunhan luet läksysi hyvin, saat 5 ¿" ???? Vituttaa.

asumme omakotitalossa,ja en muista kyllä nyt että kirjotinko siihen hakemukseen mitään miehestä,kun siitä jo 3 vuotta aikaa kun hain opintotukea...

Lainaa saa kyllä pankista,jos ei ole häiriöitä...siihen ei ole mitään takaushommia eikä kysytä puolison tuloja.omat tuloni oli n.500¿ ja sain opintolainaa..

eli opintotuen saat AINA, vaikka miehesi olisi miljonääri. Opintolainankin toki saat, mutta asumistukea et saa, sillä siihen vaikuttaa miehesi tulot, jos asutte yhdessä tai olette naimisissa. MUTTA OPINTOTUEN SAAT JOKATAPAUKSESSA!!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat