Jos ette ole opettaneet tuttipulloon, niin...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

...mistä teidän puolivuotiaat juo vettä/maitoa? Jos teillä on käytössä nokkamuki, niin minkä valmistajan ja minkä ikäisenä olette ottaneet käyttöön? Kauanko kesti ennen kuin vauva oppi nokkamukista juomaan? Minkä ikäisenä vauvan voi opettaa hörppimään mukista? Meidän poika on 4 kk ja tuttipullo ei kelpaa, joten jossain vaiheessa olisi kiva saada poika juomaan jostain muusta kuin tissistä, että pääsis itse paremmin harrastuksiin ym. ja voisi jättää pojan joskus kummien tai isovanhempien hoitoon.

Kommentit (10)


Niitä Tupperin nokkamukeja ei kai myydä enää.. Olivat kyllä hyviä, mutta niin monista meni se nokka osa rikki. Ei tainnut olla enää kannatavaa, kun joka toinen muki meni takuuseen....Taikamukeja en minäkään suosittele, meillä oli ekana ihan tavallinen oisko Ainun - pyöreä pohja jossa se paino, kaks kahvaa ja pieni nokka! Siitä oppi ekana juomaan. Yks vuotiaana meilläkin siirryttiin tavalliseen mukiin..

aloitettiin nokkaharjoittelut vajaa 5 kk tietämillä ihan tavallisella nokalla, josta siis vesi valuu kun sen laittaa ylösalaisin. Siitä poika osasi hörppiä noin kuukauden harjoittelun jälkeen, mutta sitä ei voinut antaa pojan käsiin, kun muuten oli joka paikka vedessä.Kun poika oli vajaa 7 kk ostin tupperwaren silikonisen nokkamukin ja parissa viikossa oppi siitä juomaan. Siitähän ei tule mitään ulos elölei ime, muttei ole samalla tavoin raskas imeä kuin esim. taikamuki.Maito tulee yhä tissistä, vettä mukista. Mutta ehkä menisi mukista maitokin, eipä olla testattu.

Poika nyt reilut 8 kk.

Nokkaosa on pehmeää silikonia joten muituttaa tuttipulloa, mutta kelpasi meidän tytölle joka ei mistään pullotutista juonut.

Samoin toinen aivan loistava on Avent:in nokkamuki (taikamuki tms)!! Tässäkin nokkaosa on litteä ja pehmeä...ainakin niissä pienemmissä, joissa nokka on valkoinen.Kokeile ihmeessä näitä, meillä on molemmat käytössä :)

Meillä myös 4 kk tyttö eikä huoli tuttipulloa. Ensimmäisen kuukauden aikana otti isältä parit hörpyt,mutta sitten loppui. Olen myös miettinyt koska voisin aloittaa nokkamukittelun, koska olisi kiva joskus päästä yksin jonnekin... Meillä Tupperin uudehko nokkamuki, mutta siinä ei silikonituttia, en ole vielä aloittanut opettelua. Meillä syödään velliä iltaisin tuttipullon korkilla hörpyttämällä. Sotku on välillä mahdoton, mutta alkaa hiljalleen sujumaan... Onneksi tissimaitoa tulee riittävästi, joten vaikka vellit menisi kaikki rinnuksille niin sillä ei ole tässä vaiheessa väliä.

ei kumpikaan lapsista juonut tuttipullosta kuin muutaman hassun kerran. 4kk iässä päätin että mitä suotta sitä ollenkaan enää mukaan ottamaan. Nokkis" harjoittelut" alkoi siinä 4kk iässä, alkuun sitä vain pyöriteltiin ja pureskeltiin, mutta siinä puolen vuoden iässä kumpainenkin lapsista oppi nokkikselle. Meillä oli käytössä se Tupperwaren silikoninokkainen nokkamukki, mikä ainakin meillä oli loistava juttu. Meillä tuntui että niistä taikamukeista tms sai venttiilin kanssa imeä niin täysillä että into ei riittänyt, ja jos venttiilin otti pois hulahti maidot kurkkuun ja aiheutti pärskäyksiä.Se Tupperin nokkiksen silikoninokka on sen verran pehmeä että ei vaadi paljon työtä jotta sieltä maitoa tms pukkaa.1 vuotiaana kummatkin lapset ovat sitten juoneet ihan tavallisesta mukista.

juomanokkaa? Sellasta siis jolla korvataan tuttipullon tutti. Meillä ei kanssa tutit ja tuttipullot kelvannut ja koitettiin tuota juomanokkaa, joka sitten teki kauppansa. Siitä oli sitten vaivatonta siirtyä oikeaan nokkamukiin.

kun pulloja oli kaapissa, muttei niistä vauva ikinä oppinut juomaan. Eli ajattelin, ettei mene pullot ihan hukkaan. Tuo nokka vaan on hankala, kun vauva vähänkin huitoo puillolla niin tulee juomat syliin. Niinpä mekin siirryttiin tuossa 7 kk iässä tupperin nokkamukiin, silikoniseen. Oikein hyvä, ehdin just ostaa ennen kuin myynti lopetettiin :) kuulemma se on tulossa markkinoille uudelleen, paranneltuna, mutta koska lienee...


Tosiaan jo neljä vuotta tästä aikaa ;) Mutta, tyttö ei suostunut juomaan tissimaitoa eikä korviketta pullosta. Sitten kokeilin 3kk-> velliä ja se kelpas..* Eli yks mahdollisuus on se että kokeiletkin velliä, vaikka maissivelliä aluks.

* Voi kokeilla ruuan päätteks tai vasta tissin jälkeen, tai yötä vasten. Kantsii kokeilla eri tilanteissa. Isin (tai muun) antamana.

* Sit kaupoissa myydään niitä valkosia " tuttiosia" (nokka), tuttipulloihin - voi olla et sen hyväksyis paremmin. Sitäkin voi kokeilla.Toisaalta vauva alkaa jo olla siinä iässä ettei mene kauaa kun voi ottaa nokkamukin käyttöön (n. 5-6kk). Eikä ehkä enää kannata opettaakaan tuttipulloon.. Meillä juotiin vellejä pullosta aina n. 1v asti ja kaikki muu juoma (vesi/maito isompana) nokkamukista.Tällästä tuli mieleen, en tiiä oliko apua.. :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat