Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Inhoan, että minun täytyy olla lapselle tälläinen, mutta muuten en saa häntä tottelemaan mitään. Esimerkiksi keittiön tiskialtaalla hän on jatkuvasti luttaamassa, vaikka kauniisti on kielletty. Ei tottele, kun pyydän nätisti. Ei tottele, vaikka uhkaan suuttuvani. Ainoa, mikä tehoaa on kunnolla suuttuminen. Mutta sekin on hirveän rankkaa monta kertaa päivässä...Onkohan tuossa lapsessa jokin vika? Vai minussa?

Kommentit (17)

Koita siirtyä vaikka jäähypenkkiratkaisuun niin lapsi tuntee saavansa oikeutetun rangaistuksen.

varmasti tehokkaampi kuin tukistaminen ja huutaminen.

Ei ole kuulkaa kovin kiva olla näin huono kasvattaja.Olen juuri lukenut lapselle kirjan ja leikkinyt legoilla puoli tuntia. Nyt kun poistuin piaklata, hän tuli taas tuhon kiukkuamaan ja raivoamaan.ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

auttaa yleensä vain houkuttelu pois asiasta, eli kiinnostavamman asian tuominen tilalle. tai sitten seison tyyliin muurina edessä/ otan pois touhuista, enkä päästä enää sinne ja kuuntelen itkut.mutta seuraavan kerran taas sama homma, ettei hän suosiolla luovu asiasta, jota haluaisi tehdä.

Olen huomannut että lasten kanssa kannattaa sitä huutoa säästellä. Meillä ei tule kysymykseen tukistus tai muu vastaava, joten ääni on ainoa keino. Kun sen huudon säästää äärimmäisiin tilanteisiin, niin sitäkään ei tarvitse paljon käyttää.

Paljon tehokkaampaa on äänen madaltaminen ja tiukka ilme. Tietysti ne pitää ottaa käyttöön heti kun on tarvis, siis mahdollisimman nuorelle lapselle. Tuskin kolme vee on vielä toivoton tapaus, mutta muutokseen menee aikaa, ennen kuin sana tehoaa, kun hän on jo oppinut huutoon.

En tarkoita, että sinun täytyis leikkiä legoilla. Sinun vain täytyy ottaa lapsesi koko ajan huomioon ja omiin hommiin mukaan. Moniin kotitöihin hän voi tulla kaveriksi ja jos johonkin ei, esim. silitys, niin silloin selität että tämä ei ole lasten hommaa, mutta voit tulla äidin kanssa juttelemaan ja katsomaan kun äiti silittää.

Lapsi naureskelee arestissa kun hän ei muutaakaan osaa. Itkeäkö pitäis? Eli ole koko ajan aikuinen, ja voisit vaikka sen leikkimisen lopettaa...

mutta takaisin ruotuun voi opetella johdonmukaisella toiminnalla joka kyllä vaatii aikaa eikä toteudy yhdessä yössä. Minusta tuossa brittiläisessä ' supernanny' ohjelmassa oli paljon hyviä pointteja pikkutyrannin käsittelyyn- tuloksia tulee kun vain jaksaa noudattaa ohjeita _jokaikinen kerta_.

Mullakin oli tapana hermostua ja huutaa, mistä seurasi vain kahta pahempaa temppuilua. Äitini sitten lopulta sanoi, ettei lapsille saa huutaa, vaan kertoa asiat. Sen jälkeen on pärjätty.

Tukistuskin kun on lapsen pahoinpitelyä.

Mutta kertoo vanhemman keinottomuudesta. Toivottavasti Ap saa hyviä vinkkejä, ettei tarvitse turvautua näihin keinoihin.

Anna lapsen opetella. Mitä se haittaa jos vettä menee vähän lattialle. Kärsivällisyyttä, sitä lapset vaativat.Olet ehkä nuori äiti ja hermot ovat kireällä. ON väärin tukistaa. Lapsi ei sitä ymmärrä, hänen aivonsa eivät ole samanlaiset kuin aikuisen ja syy seuraussuhteen oivaltaminen ei toimis samalla tavalla.Tukistaminen on väkivaltaa lapselle. Suututtaa hirveästi, mutta yritän olla asiallinen koska vaikuttaa että sinä olet äitinä tosiaankin nuori tai sinulla on ongelmia itselläsi ja elämässäsi.Kärsivällisyyttä. Anna kokeilla. Kannusta tekemään. Saat pian pikkuisen apurin ja kaverin elämääsi. Älä tuhoa rakkautta repimällä lasta vaan kannustamalla kasvamaan aikuisten maailmaan.Juttele vaikka neuvolassa. Ja hae joku järkevä kaveri tai läheinen, jonka kanssa voit puhua näistä. Yleensä näen punaista, mutta jostain syystä sinun tukistamisestasi ja jutustasi kuvastuu, että et OIKEASTI ymmärrä pienen lapsen kasvatustuksesta paljoakaan kun toimit näin.Haluaisin auttaa, mutta en oikein tiedä miten kanssasi pitäisi toimia. Lapsi ei ole ongelma vaan sinun käyttäytyminen. Perehdy pienen lapsen kasvatukseen mm. kirjojen kautta, niitä on helppotajuisiakin tarjolla.Tee jotain, kuulostaa hirveältä.

ja kun on tiskannut ja jos haluaa jatkaa niin samat uudestaan altaaseen ja uus kierros.

Siinä käy niin että saat lapsen äkkiä kyllästymään altaaseen, kun siitä tuleekin työtä tai saat hemmetin hyvän tiskaajan. Itse olen ollut tuo jälkimmäinen :)

TUKISTUS&HUUTO joka on se kamalin tietenkin. en ole keksinyt tehonnutta ratkaisua, vielä, mutta nykyisin yritän pysyä aina itse TOOOOSI rauhallisena kaikissa hankalissa tilnateissa ja passitan hänet jäähylle, yleensä myös senhetkinen lelu tms otetaan pois ja laitetaan näkösälle mutta jäähylle, anteeksipyytöä odotetaan ennenkuin sen saa. Ja olen yrittänyt jutella asiasta lapsen kanssa paljon, toki yleensä on tunne että mun höpinät kaikuu kuuroille korville.

Ja pyrin nykysin tosi tietoisesti siihen, että tukistus on viimeinen keino. Hengittelen ja pidän äänen tasaisena, mutta sanoillani toki teen selväksi että äiti on nyt vihainen kun toimit tuhmasti.

Meillä alettiin huutaa lapselle, kun ei uskonut vähemmällä. Miksi ei uskonut: korvatulehdus eikä kuullut mitään!No, tästä ei teillä välttämättä ole kysymys, mutta muuta silti ehdottomasti tapaa. Puutu ajoissa ja pidä huoli, että tilanne ratkeaa heti. Ja älä koskaan yritä saada häntä ryhtiin ja lopeta sitten kesken eli sen, minkä vaadit, vaadit loppuun asti. Ensimmäiseksi voi puuttua ottamalla kädestä ja siirtämällä ne oikeaan paikkaan, pois vaikka kukkapurkista tai mikä se tilanne onkaan. Toinen on siirtää koko lapsi, kolmas on pitää lapsesta kiinni - tai nämä toisin päin. Lopputuloksena ei saa olla kaikkien suuri mielipaha, vaan tilanne täytyy saada rauhoitettua heti ja niin hienosti kuin sanotaan puhumalla - ainakin puhu samalla asiallisesti, älä huuda äläkä karju. Anna vaikka pusu, kun on päässyt oikeaan tilanteeseen jne.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat