Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suostuisitteko muuttamaan Pekingiin lastenne kanssa muutamaksi vuodeksi?

Vierailija

Kyseessä on pienet lapset, eli mitään koulusitoumuksia eikä muitakaan välttämättä Suomessa kiinni pitäviä velvoitteita olisi.Jos kyseessä olisi taloudellisesti erittäin kannattava tarjous, lähtisittekö kotirouvaksi lasten kanssa Kiinaan?

Pelottaisiko saasteet tai taudit? Asunto kohteessa olisi erittäin tasokas, kotiapulainen kuuluisi kauppaan.Puntaroin tässä kahden vaiheilla, miehen uralle tämä olisi loistojuttu, toisaalta arveluttaa. Mitä te tekisitte?

Sivut

Kommentit (18)

Tietysti muuttoon liittyy monta muutakin asiaa, turvaverkot ym. Tällä hetkellä mietin kuitenkin enemmän onko Peking lasten paikka, (talo hieman keskustan ulkopuolella " villassa" tai jossain sellaisessa), onko saasteet kamalan ahdistavia, pitääkö pandemioita pelätä niin, että löyn kapuloita miehen rattaisiin? Mitä mieltä olette?

Lähtisin ja tunnen perheitä, jotka ovat asuneet joitakin vuosia Pekingissä, olen itsekin siellä vieraillut. Pekingissä länsimaalaiset voivat, jos haluavat, viettää täysin länsimaalaista elämää. Elintaso länsimaalaisilla on siellä todella hyvä, koska elintasoerot ovat valtavat. Lähtekää nauttimaan muutamaksi vuodeksi ihanasta ruuasta, siivoojapalveluista yms.

Peking on TODELLA saastunut kaupunki. Siellä ei esim. talviaikaan näe naapuritaloa, kun ilmassa on niin paljon hiilipölyä lämmityksen johdosta. Liikenne tuo lisäksi oman saastesumunsa sekä tietysti teollisuus. Mieti hyvä ihminen nyt tosi tarkkaan. Eikö miehesi saisi komennusta muualle?Se on meidän firmassa " mahdoton" paikka pienille lapsille, näin sanovat kaikki siellä olleet ja sinne vasta muuttaneet ihmiset. Suurin osa lapsista tulee kotimaahan astman saaneena.Tämä ei ole propagandaa tai kateellisen puhetta vaan todellakin vakava asia pohdittavaksi. Komennus sinänsä on loistojuttu perheenkin kannalta, jos paikka on kohtuullisen sopiva. Saaste on asia, jolle te ette voi mitään ja josta kuitenkin tulee ainakin lapsille iso haitta. Neuvottele miehesi kanssa ja yritä löytää muita Pekingissä olleita jotta saat tästä asiasta lisää käsitystä. Rahan tienaus on kiistatta iso etu, mutta terveydenkö kustannuksella...Kiinassa on muita alueita, joilla saastetilanne on kohtuullisempi joten en leimaa koko Kiinaa tietenkään.T: Komennuksella ollut, ei tosin Kiinassa eikä kotiäitinä, mutta kaikenkaikkiaan komennusta suositteleva jos paikka on kohtuullineneli aivan länsimaista elämää suurkaupungissa. Mikäli asunto ja palvelut hyvät ja palkan ja uran takia kannattaa, ja lapset pieniä, lähtisin varmaan. tietysti rankkaa ilman turvaverkkoja, mutta pitää olla aktiivinen ja tutustua esim. muihin suomalaisiin siellä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat