Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


Milloin tytöt alkavat enempi leikkimään nukeilla? Millainen nukke olisi hyvä tuollaisella 1.5 v tytölle, joka tykkää kantaa omaa nukkeaan jokapaikkaan.Ymmärtääkö tuollainen vuoden ikäinen vielä mitään nuken tuttipulloista yms. nuken tarvikkeista. Milloin niiden aika tulee?Tässä mietin jo valmiiksi joululahjoja ja millaista nukkea ja muuta siihen liittyvää tavaraa jouluksi ostaisi.Kommentit (4)

Tykkää syöttää nukkea lusikalla, harjata nuken hiuksia (eli päätä, kun hiuksia ei ole), käyttää potalla jne. Meillä ei varsinaisesti nuken tarvikkeita ole, mutta tyttö on keksinyt käyttää pientä muovikattilaansa nuken pottana jne. Siinä kyllä käy välillä nallet ja ponitkin asioillaan :) Ainoastaan nuken sateenvarjorattaat on ostettu ja niitä on työnnelty kovasti. Jouluksi täytynee hankkia lisää tavaroita nukelle, kun ne kerran niin mieleisiä ovat.Kaikki tytöt ei tosiaan ole välttämättä yhtä kiinnostuneita nukeista, kun taas jotkut pienet pojat hoitavat nukkeja oikein mielellään.

Kun jäin äitiyslomalle,ostin hoitolapsilleni jäähyväislahjaksi 40cm pitkät vauvanuket ja kaikki tykötarpeet ja tytöt leikkivät niillä jatkuvasti alusta alkaen.Ja hoitolapsilla oli ikää tuolloin 1v4kk ja 1v6kk, ja molemmat tyttöjä.

Meidän tyttö sai viime jouluna lahjaksi vauvanuken ja tarvikkeita. Hänellä oli ikää silloin 1,5 vuotta. Eipä sillä silloin vielä leikkinyt. Nyt kun ikää on reilut 2 vuotta, niin silloin tällöin syöttää nukkea tai juottaa tuttipullosta. Meillä on sellainen pehmeävartaloinen pienehkö vauvanukke. Ei kannata liian isoa ostaa, koska sitä on pienen tytön vaikea kuljetella. Meillä on myös toinen vauvanukke. Se on kovavartaloinen ja sillä tyttö ei leiki koskaan eli tuollainen pehmeävartaloinen lienee kivampi.Toisaalta tiedän muita tyttöjä, jotka heti 1-vuotiaasta alkaen ovat olleet tosi kiinnostuneita kaikista nukeista ja raahanneet niitä joka paikkaan. Meidän tyttö on ainakin vielä samanlainen kuin oma pikkusiskoni oli lapsena eli nuket ei niinkään kiinnosta, mutta pehmoleluilla leikkii mielellään.Yksilöllistä tämäkin.

Meillä tyttö sai 1v lahjaksi ekan nuken, pehmeä vartalo ja kädet, jalat ja pää sellaiset kovat.. Pakkauksessa oli vaatetta, potta, tutti, helistin ja taidettiin ostaa tuttipullo erikseen..Hoiteli heti ja oli aivan onnellinen. Sitten Joulupukki toi seuraavan nuken vajaa 2v ja se oli jo sellainen kova mutta pieni kokoinen nukke, helppo kannella ja hoidella...ostettiin ammetta ja muuta kivaa siihen vai tulikohan ne samassa paketissa nekin..Kyllä kylvetettiin ja syötettiin. Nyt on tullut (kohta 3v) pieni tauko nukkeleikeissä, kiinnostaa kirjat ja askartelut enemmän mutta kos vain kaveria on varsinkin isompi niin jo taas nukeilla tietysti leikkii.Toinen lapsi on vajaa vuoden ja oikeesti paijaillut ja halaillut nukkeja jo useamman kuukauden..sitteriin laittaa ja mukamas hoitaa kovasti :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat