Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Päiväkotiasiaa: lapsellani oli aamulla kotona vaihdettu vaippa päällä

Vierailija


kun hänet 6,5 tunnin hoitopäivän jälkeen hain kotiin. Vaippa oli tietenkin laitojaan myöten täynnä ja piti lähteä suoraan kauppaan, mutta kotireissuhan siitä tuli kun lapsi huusi että haluaa kuivan vaipan.Voiko asian laittaa sen piikkiin että hoitoryhmä on pienille lapsille ja vasta 1,5 ollut toiminnassa vai ovatko hoitajat yksinkertaisesti laiskoja/saamattomia?

Lapseni joutui päiväkotiin, sillä pph lopetti eikä muilla hoitajilla ollut paikkoja, joten päiväkotiin perustettiin oma ryhmä pienille lapsille.

Tuntuu vaan että päiväkoti ei ole lainkaan meidän lapsen paikka... liikaa hälinää ja todella tuntuu etteivät ehdi kiinnittämään samanlaista huomiota lapsiin kuin perhepäivähoitajat.

Sivut

Kommentit (17)

Jos totutteluaika on pitempi, 1,5 kuukautta tai vuotta, niin sitten on jo syytä huolestua ja jutella käytännöistä tarkemminkin. Toimintaa järkeistämällä ja rauhoittumalla saa paljon hyvää aikaan lapsiryhmässä.

Ei tämä todella mikään provo ollut, miksi olisi? Kuten moni asian ilmaisi, sellaista sattuu. No, lapseni on nyt tänään vasta toista kertaa siellä ja jos on tänään vaippa märkä niin sitten kysäisen asiasta.

Tuli itsellekin mieleen että jos opettavat lapselle että märkä vaippa ei ole kiva ja oppisi olemaan ilman, sillä aika paljon ollaan kotona ilman vaippaa. Kauppareissulle ja ulos mennessä laitetaan, kun onhan se kamalaa alkaa pissahousuista lasta ja kauppakasseja raahata. Kun tuntuu että silloin tulee se iso pissa kun ei pitäis :)

Mut eihän tässä vielä mikään kiire asian kanssa ole!

Mutta kiitos kaikille ihanista vastauksista eli puhun rohkeasti asiasta, jos on vielä tarvetta! Olen vähän ujonlainen mutta eikös se siitä sit mee...

Se keskusteli siitä päikkärissä ja olivat hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

Sanoivat just tota, et " luuli että se tai se on vaipan vaihtanu" .

Nyt heti huomenna mainittet asiasta, ettei vastaavaa enää pääse tapahtumaan!

Hoitoon olin vienyt erimerkkisiä vaippoja kuin mitä kotona oli, siitä huomasin, että sama aamulla laitettu vaippa oli 7h:n jälkeen vielä päällä.. Ei tosin täynnä, mutta tokihan siihen oli pissaa tullut päivän aikana.

jossain vaiheessa meillä oli myös hoidossa sama vaippa koko päivän. Hakiessa (8 tunnin päivät) oli toki märkä, mutta kun kysyin hoitajilta, sanoivat, että pottaillaan niin usein, että usein vaippa kastuu vasta loppupäivän ulkoilun aikaan kun ei pääse potalle. Tyttö oppikin sitten kuivaksi muutaman viikon päästä kokonaan.

Kysy tota vaippa asiaa hoitajilta.

Ryhmässä on yhteensä 15 alle 3 vuotiasta lasta; ihan pieniä eli vuoden ikäisiä on 6 kpl ja ainoastaan kolme vuotiaita ja loput on sitten 2uotiaita.

Meillä on käytäntönä, että kaikki lapset potatetaan/pissatetaan useasti; ulos lähtiessä, ulkoa tullessa, syömisen jälkeen, herätessä. Jos vaippa on kuiva, niin sitä ei vaihdeta. Märkä ja/tai kakkainen vaihdetaan aina. Pienemmillä vaihdetaan vaippa 4-5 kertaa päivän aikana, riippuen tietenkin päivän pituudesta jne. Isommilta vaihdetaan vaippa 3-4 kertaa päivän aikana.

Meillä on myös tosi ihana ilmapiiri. Pieniä pidetään paljon sylissä, kukaan ei esim. istu rattaissa pihalla vaan he keinuvat, laskevat liukumäessä, leikkivät hiekkiksellä. Sisälläkin on aina syli vapaana haluaville. Päikkäreiltä saa kaikki heräillä omaan tahtiinsa, silloinkin on aina syli tarjolla, jos herää kesken unien itkun kanssa.

pyytää jo vaikka pissalle?

Nykyiset vaipat pintakuivia ja imeevät aika paljon pissaa sisälleen.Jospas pissannut tosiaan vaan kerran aamupäivällä pottaan. Ulkona toinen kerta sit mennyt siihen kuivaan vaippaan

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat