Seuraa 

Perjantaina 7.10. klo 15.48 meille syntyi tyttö, 4080g ja 51 cm.

Menin torstaina äitipolille yliaikaiskontrolliin (rv 40+6), jossa samalla valittelin kutisevia sormenvälejäni. Koska vauvalla oli myös hyvin kokoa (kokoarvio 4083g, eli kohtalaisen nappiin osui) ja käynnistykselle ei ollut esteitä, jäin osastolle raskaushepatoosiepäilyn vuoksi. Tosin tämänpäiväiset kokeiden vastaukset osoittivat, että epäily jäi epäilykseksi.Iltapäivällä sain murusen cytotecia ja aamulla oli tarkoitus jatkaa. Tilanne oli kuitenkin ilmeisesti niin kypsä, että synnytys käynnistyi sillä yhdellä murusella kohta puolenyön jälkeen. Avautumisvaihe ei vaan oikein edennyt, kesti 13 tuntia ja vei kyllä mehut mennessään. Kohdunsuu aukesi 3 senttiin ja supistukset vaan muuttuivat kipeämmiksi ja kipeämmiksi tekemättä kuitenkaan mitään kohdunsuun eteen. Klo 11 lääkäri tuli puhkaisemaan kalvot ja sitten alkoikin tapahtua. 2, 5 tuntia olin vielä ilman kipulääkitystä ja sitten kieltäydyin enää jatkamasta synnytystä:) Seurauksena siitä sain epiduraalin ja tunnissa kohdunsuu aukeni 7cm, ilman minkäänlaisia kipuja. Sitten pääsinkin ponnistamaan ja 33 min. kestäneen ponnistusvaiheen tuloksena suurisilmäinen ja pyöreäposkinen tyttö putkahti maailmaan.

Nyrkki tuli pään kanssa yhtäaikaa ja aiheutti 2.asteen repeämän ja 10 tikkiä ja napanuora oli kerran kaulan ympäri.

Tänään päästiin kotiin ja nyt harjoitellaan perhe-elämää.Vastikään täällä on ollut paljon keskustelua Lohjan sairaalaan " uskaltautumisesta" ja oma kokemukseni paikasta on erinomainen. Kaikki henkilökunta laitosapulaisia myöten on aivan mahtavaa, tukea saa omien tarpeiden mukaan, mutta annetaan myös rauha harjoitella. Kätilöt toimivat sekä synnytyssalissa, äitipolilla ja osastolla, joten ehtivät käydä " tutuksi" . Synnytyksessä ja muutenkin kuunnellaan äitiä ja ehdotetaan eri vaihtoehtoja kivunlievityksen ym. suhteen. Osastolla vallitseva ilmapiiri on tosi hyvä ja suosittelen paikkaa lämpimästi!T: Onnellinen äiti

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viikonlopun aikana oli hyvinkin hiljaista, mutta viimeyönä syntyi 4 vauvaa ja aamulla tuli uusia synnyttäjiä niin, että huoneet alkoivat täyttymään. Taitaa siellä mennä vähän aaltoillen tuo ruuhkaisuus!

Kiitos vaan toivotteluista ja onnea sulle matkaan!

Perästä tullaan ja Lohjalla synnytetään 3 viikon päästä, tosin suunniteltu sektio edessä. Minustakin Lohjaa on turhaan mollattu, se on mielestäni paras paikka ja ihanin henkilökunta tähän mennessä, kun olen kahlannut naistenklinikan ja jorvin, jotka minusta on enemminkin sellaisia liukuhihnapaikkoja. Oliko muuten Lohjalla paljon äitejä synnyttämässä? Kun tuntuu että tänä syksynä on kättäri ja jorvi ollut täynnä ja muuallakin suomessa on ihmeen paljon synnyttäjiä.Mutta vielä kerran oiken ihanaa vauva-aikaa teille koko perheelle!!!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat