Vierailija

Nyt kun vauva on lähtenyt liikkeelle enemmän niin koiratkin saavat tietty kyytiä. Ennen koira ei ole muuta kuin poistunu lapsen tieltä tai sitten murissut ja lapsi ei ole koskenut. Toisinaan koira vie palloaan vauvalle ja sitten vauva nakkaa sitä. Eli pystyvät leikkimäänkin yhdessä.

Mutta tänä aamuna kun keitin puuroa niin yhtä-äkkiä kuulu kova murina ja lapsi alkoi itkemän. Koira oli purassut/näykännyt kädestä. Tuli vaan ihan pikkuinen jälki, ei mitään verenvuotoa. Ilmeisesti lapsi oli käynyt repimässä koiraa turkista, koska puru oli osunnut käteen.Nyt on niin niin huono omatunto, kun näin pääsi käymään. Miten muilla koirallisilla on selvitty siitä vaiheesta kun lapsi on alkanut liikkumaan?

Sivut

Kommentit (138)

Piski piikille!!!!!! Ajattelepa mitä olis voinu tapahtua. Kumpi tärkeämpi koira vai vauva?Vittu sut pitäs panna piikille! Jos se lapsi puree sinua käteen, vietkö penikkaskin piikkille???

Ymmärrän kyllä, että jätit heidät hetkeksi, eihän sitä ollut koskaan aiemmin tapahtunut. ja uskon kyllä, että sinä syytät itseäsi paljon tapahtuneesta...ja rehellisesti sanoen, onhan se niin että jätit valvomatta, MUTTA koira olisi voinut nappasta vauvaa ihan silmiesi edessäkin, on ne sen verran nopeita eläimiä!Lapselle -vaikka vauvakin-kannattaa muistaa aina sanoa, että koiraa silitetään nätisti (tai mikä teillä onkaan sanonta)(meillä paijataan).

kyllä pienikin lapsi oppii yllättävän nopeasti, miten koiran kanssa ollaan. Tai no tämä on mun mielipide vaan, varmaan asiantuntijat osaa paremmin sanoa, mutta minusta siis näin.

Ja koiraa pitää muistuttaa myös jotenkin " pitää olla kunnolla" .En mä koiraa millekään piikille veisi, enkä mitään hepulia tästä saisi. Kilteinkin koira saattaa näykätä jos sitä satutetaan. Ja koirasi olisi Varmasti voinut tehdä pahempaakin jälkeä halutessaan, minusta tuo näykkäisy oli varoitus, ettei pidä siitä. vaikkei se teekään siitä hyväksyttävää, niin ymmärrettävämpää ainakin.iloista ja onnellista koira-vauva-eloa teille!!!!!

Me ollaan kuitenkin jo nyt varauduttu asiaan mm. leikkikehällä ja avaralla asunnolla, jossa koira voi halutessaan paeta lasta.Meidän vanhus toimii juuri kuten teidän koira. On pitkämielinen lapsia kohtaan minun läsnäollessa ja tuodessa hänele turvaa. Mutta yksin lasten kanssa vastakkain joutuessaan poistuu paikalta jos pystyy, jos ahdistetaan nurkkaan alkaa murisemaan ja jos se ei säikytä muristellen ja haukahdellen hyökkäilee kohti näykkien varoitukseksi (ei kuitenkaan nappaa kiinni asti). Se toimii, jos ei lapsiin, niin ainakin vanhempiin. Koskaan ei ole koiran tavinnut sen pitemmälle mennä.Mutta mikään varokeino ei ole riittävä kun kyseessä on eläin ja lapsi. Nuorempi koiramme rakastaa vauvaamme ja on uskomattoman hyvätahtoinen eikä takuulla tekisi mitään lasta vahingoittaakseen, mutta myös nuorempi koira on koira enkä tule koskaan sillekään selkääni kääntämään kun lapseni on paikalla. Ihan vauvaakin kuljetan mukanani huoneesta toiseen, mikäli en voi häntä laittaa turvaan leikkikehään, kehtoon tai sellaiseen huoneeseen, johon koirat eivät saa mennä.

Meidän koiramme, 5v, sairastui vakavasti vuosi sitten. Siihen asti on ollut ylin ystävä kaikkien lapsien kanssa, nyt hädin tuskin sietää omaamme. Vaikka koira paranikin fyysisesti hyvin, luonne muuttui pysyvästi. Alan parhaalla koirapsykologilla on käyty ja harjotuksia tehty, mutta tulokset ovat ko. asiantuntijan mukaan epäluotettavia.Koira on rähätänyt lapsellemme noin 10 kertaa, koskaan ei ole käynnyt käsiksi vielä. Minua ja miestäni koira on joskus napannut käteen kiinni. Lisäksi ajoittain koiralla vaikuttaisi vielä olevan kipujakin. Mutta se luopumisen tuska on niin suuri ja lapsikin rakastaa koiraa yli kaiken...

Ehkä noin80%ihmisistä asettaa ihmisen ja tässä tapauksessa pienen avuttoman vauvan koiran yläpuolelle arvoasteikossa. Joten sinä ja pari fanaattista koira(ihmistä) täällä taidatte olla todella vähemmistöä, ONNEKSI!

puree kun sitä esimerkiksi satutetaan niin koira piikille?Vaikka koira on " vain" eläin ja lapsi se tärkein niin syy puremaan saattaa johtua siitä lapsesta.Eli lapsia ja koiria ei saa jättää ilman valvontaa.

Vierailija:

Lainaus:


jokka luulevat ettei lapsi ja eläimet mahdu samaan taloon. Meillä lapsi 10kk ja 2 koiraa ja mitään ongelmaa ei ole ollut. Lapsi repii korvista, taputtaa kovaa koiraa, repii turkista ja vaikka mitä. Aina en kerkiä vahtia mitä tapahtuu kun pitää tehdä kotitöitäkin jossain välissä ja silmiä kun ei ole riittävästi.

Vierailija:

Lainaus:


Koira piikille ja sassiin...joopajoo. Kyllä te ihmiset ootte mustavalkoisia olentoja kertakaikkiaan.

Kyllä alkueräisen kirjoittajan asia on vahtia koiraa ja lasta,ettei noin pääse tapahtumaan. Eläin on kuitenkin aina eläin.

Kuinka moni meistä vain makaisi lattialla jos joku tulisi repimään ja kiusaamaan. Harva.

Kurjia tilanteita tuollaiset!En ymmärrä ihmisiä,jotka ovat sitä mieltä että koirien ja muiden lemmikkien on kestettävä kaikenlaista käytöstä lapsilta. Ja mikään itsensä puolustaminen ei ole sallittua.Meillä koiralla on tiukat säännöt ja niin on myös lapsilla.

Koiraa ei revitä,sil ei ratsasteta,sitä ei taluteta pannasta sisällä,ei kiusata,jahdata jne.Koira ei saa syödä luita lasten ollessa paikalla,koska se vartioi pienemmältä lapselta niitä. Tämä ihan vain turhien konfliktien välttämiseksi.Hyvin ollaan selvitty :)Meillä koira lähtee tilanteesta pois,jos sitä alkaa jokin ahistaa.

Pari kertaa on varoittanut,kun lapset ovat vahingossa sen tassun ja toisen kerran hännän päälle astuneet. Purrut ei ole koskaan.Ja turhista varoittamisista meillä kyllä luettaisiin lakia.Kun kaikki tietävät paikkansa , on kaikilla hyvä olla.Ap, älä hetkeksikään jätä vauvaa ja koiraa kahden.

Älä koskaan siedä koiralta TURHAA lapsen komentelua.

Se on kuitenkin alempana laumassa.

Kiellä lastasi koskemasta huonolla tavalla koiraan jne.Kyllä se siitä :) Hyvää syksyä teille.SITÄPAITSI TUO KOIRAVIHAAJAT SIVU ON AIVAN SAIRAS JUTTU!!


TÄMÄPÄ KOIRA EI LÄHTENYT POIS VAAN NÄYKKÄISI!!!! juuri ryömimään oppinut vauvaa!!!!!MIKSI KOIRA EI LÄHTENYT POIS? olisi varmasti päässyt pakoon hitaasti liikkuvaa vauvaa!!!!!SORI VAAN, KOIRA EI TIEDÄ PAIKKAANSA!!!!!

Meillä on ollut samanlaista, mutta olen aina puuttunut murahteluun, se on varoitus. Siis kieltänyt koiraa, ettei saa murista, ja vauvaa, ettei saa repiä hännästä tms. Nyt lapsi on kohta 1v4kk ja koira tuntuu sietävän kkosketuksia vähän paremmin, mutta koko ajan saa silti vahtia,e ttei käy kovakouraisesti käsiksi. kun lapsi oppi kävelemään ja siis jahtaamaan koiraa nopeammin, laitoimme veräjän yhden huoneen oveen. koiran voi sulkea sinne toisinaan jos lapsi saa jahtaamiskohtauksen. ja koiran omalle paikalle lapsella ei ole asiaa (helpomin sanottu kuin tehty mutta yritetään pitää siitä kiinni).Ei siinä muu auta kuin vahtia. SUosittelen tuota turvaportin asennusta johonkin paikkaan. se helpottaa tilanteita, jossa et ehdi vahtimaan.

Vai koira piikille jos vahingossa puraisee lasta? Olette sairaita.

Koira on perheenjäsen ja hän ei vielä tiedä, miten suhtautua lapseen. Lapselle pitää opettaa, miten käsittelee koiraa.Meillä naapurin lapsi kävi repimässä koiraa hännästä ja koira puri poskesta. Naapurit halusivat, että lopetamme koiramme. Me sanoimme, että lopettavat ilkeän kakaransa mieluummin. Meillä lapset ja eläimet osaavat käyttäytyä, monesta lapsesta ei voi sanoa samaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat