Vierailija

Nyt kun vauva on lähtenyt liikkeelle enemmän niin koiratkin saavat tietty kyytiä. Ennen koira ei ole muuta kuin poistunu lapsen tieltä tai sitten murissut ja lapsi ei ole koskenut. Toisinaan koira vie palloaan vauvalle ja sitten vauva nakkaa sitä. Eli pystyvät leikkimäänkin yhdessä.

Mutta tänä aamuna kun keitin puuroa niin yhtä-äkkiä kuulu kova murina ja lapsi alkoi itkemän. Koira oli purassut/näykännyt kädestä. Tuli vaan ihan pikkuinen jälki, ei mitään verenvuotoa. Ilmeisesti lapsi oli käynyt repimässä koiraa turkista, koska puru oli osunnut käteen.Nyt on niin niin huono omatunto, kun näin pääsi käymään. Miten muilla koirallisilla on selvitty siitä vaiheesta kun lapsi on alkanut liikkumaan?

Sivut

Kommentit (138)

Piski piikille!!!!!! Ajattelepa mitä olis voinu tapahtua. Kumpi tärkeämpi koira vai vauva?Vittu sut pitäs panna piikille! Jos se lapsi puree sinua käteen, vietkö penikkaskin piikkille???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ymmärrän kyllä, että jätit heidät hetkeksi, eihän sitä ollut koskaan aiemmin tapahtunut. ja uskon kyllä, että sinä syytät itseäsi paljon tapahtuneesta...ja rehellisesti sanoen, onhan se niin että jätit valvomatta, MUTTA koira olisi voinut nappasta vauvaa ihan silmiesi edessäkin, on ne sen verran nopeita eläimiä!Lapselle -vaikka vauvakin-kannattaa muistaa aina sanoa, että koiraa silitetään nätisti (tai mikä teillä onkaan sanonta)(meillä paijataan).

kyllä pienikin lapsi oppii yllättävän nopeasti, miten koiran kanssa ollaan. Tai no tämä on mun mielipide vaan, varmaan asiantuntijat osaa paremmin sanoa, mutta minusta siis näin.

Ja koiraa pitää muistuttaa myös jotenkin " pitää olla kunnolla" .En mä koiraa millekään piikille veisi, enkä mitään hepulia tästä saisi. Kilteinkin koira saattaa näykätä jos sitä satutetaan. Ja koirasi olisi Varmasti voinut tehdä pahempaakin jälkeä halutessaan, minusta tuo näykkäisy oli varoitus, ettei pidä siitä. vaikkei se teekään siitä hyväksyttävää, niin ymmärrettävämpää ainakin.iloista ja onnellista koira-vauva-eloa teille!!!!!

Me ollaan kuitenkin jo nyt varauduttu asiaan mm. leikkikehällä ja avaralla asunnolla, jossa koira voi halutessaan paeta lasta.Meidän vanhus toimii juuri kuten teidän koira. On pitkämielinen lapsia kohtaan minun läsnäollessa ja tuodessa hänele turvaa. Mutta yksin lasten kanssa vastakkain joutuessaan poistuu paikalta jos pystyy, jos ahdistetaan nurkkaan alkaa murisemaan ja jos se ei säikytä muristellen ja haukahdellen hyökkäilee kohti näykkien varoitukseksi (ei kuitenkaan nappaa kiinni asti). Se toimii, jos ei lapsiin, niin ainakin vanhempiin. Koskaan ei ole koiran tavinnut sen pitemmälle mennä.Mutta mikään varokeino ei ole riittävä kun kyseessä on eläin ja lapsi. Nuorempi koiramme rakastaa vauvaamme ja on uskomattoman hyvätahtoinen eikä takuulla tekisi mitään lasta vahingoittaakseen, mutta myös nuorempi koira on koira enkä tule koskaan sillekään selkääni kääntämään kun lapseni on paikalla. Ihan vauvaakin kuljetan mukanani huoneesta toiseen, mikäli en voi häntä laittaa turvaan leikkikehään, kehtoon tai sellaiseen huoneeseen, johon koirat eivät saa mennä.

Meidän koiramme, 5v, sairastui vakavasti vuosi sitten. Siihen asti on ollut ylin ystävä kaikkien lapsien kanssa, nyt hädin tuskin sietää omaamme. Vaikka koira paranikin fyysisesti hyvin, luonne muuttui pysyvästi. Alan parhaalla koirapsykologilla on käyty ja harjotuksia tehty, mutta tulokset ovat ko. asiantuntijan mukaan epäluotettavia.Koira on rähätänyt lapsellemme noin 10 kertaa, koskaan ei ole käynnyt käsiksi vielä. Minua ja miestäni koira on joskus napannut käteen kiinni. Lisäksi ajoittain koiralla vaikuttaisi vielä olevan kipujakin. Mutta se luopumisen tuska on niin suuri ja lapsikin rakastaa koiraa yli kaiken...

Ehkä noin80%ihmisistä asettaa ihmisen ja tässä tapauksessa pienen avuttoman vauvan koiran yläpuolelle arvoasteikossa. Joten sinä ja pari fanaattista koira(ihmistä) täällä taidatte olla todella vähemmistöä, ONNEKSI!

puree kun sitä esimerkiksi satutetaan niin koira piikille?Vaikka koira on " vain" eläin ja lapsi se tärkein niin syy puremaan saattaa johtua siitä lapsesta.Eli lapsia ja koiria ei saa jättää ilman valvontaa.

Vierailija:

Lainaus:


jokka luulevat ettei lapsi ja eläimet mahdu samaan taloon. Meillä lapsi 10kk ja 2 koiraa ja mitään ongelmaa ei ole ollut. Lapsi repii korvista, taputtaa kovaa koiraa, repii turkista ja vaikka mitä. Aina en kerkiä vahtia mitä tapahtuu kun pitää tehdä kotitöitäkin jossain välissä ja silmiä kun ei ole riittävästi.

Vierailija:

Lainaus:


Koira piikille ja sassiin...joopajoo. Kyllä te ihmiset ootte mustavalkoisia olentoja kertakaikkiaan.

Kyllä alkueräisen kirjoittajan asia on vahtia koiraa ja lasta,ettei noin pääse tapahtumaan. Eläin on kuitenkin aina eläin.

Kuinka moni meistä vain makaisi lattialla jos joku tulisi repimään ja kiusaamaan. Harva.

Kurjia tilanteita tuollaiset!En ymmärrä ihmisiä,jotka ovat sitä mieltä että koirien ja muiden lemmikkien on kestettävä kaikenlaista käytöstä lapsilta. Ja mikään itsensä puolustaminen ei ole sallittua.Meillä koiralla on tiukat säännöt ja niin on myös lapsilla.

Koiraa ei revitä,sil ei ratsasteta,sitä ei taluteta pannasta sisällä,ei kiusata,jahdata jne.Koira ei saa syödä luita lasten ollessa paikalla,koska se vartioi pienemmältä lapselta niitä. Tämä ihan vain turhien konfliktien välttämiseksi.Hyvin ollaan selvitty :)Meillä koira lähtee tilanteesta pois,jos sitä alkaa jokin ahistaa.

Pari kertaa on varoittanut,kun lapset ovat vahingossa sen tassun ja toisen kerran hännän päälle astuneet. Purrut ei ole koskaan.Ja turhista varoittamisista meillä kyllä luettaisiin lakia.Kun kaikki tietävät paikkansa , on kaikilla hyvä olla.Ap, älä hetkeksikään jätä vauvaa ja koiraa kahden.

Älä koskaan siedä koiralta TURHAA lapsen komentelua.

Se on kuitenkin alempana laumassa.

Kiellä lastasi koskemasta huonolla tavalla koiraan jne.Kyllä se siitä :) Hyvää syksyä teille.SITÄPAITSI TUO KOIRAVIHAAJAT SIVU ON AIVAN SAIRAS JUTTU!!


TÄMÄPÄ KOIRA EI LÄHTENYT POIS VAAN NÄYKKÄISI!!!! juuri ryömimään oppinut vauvaa!!!!!MIKSI KOIRA EI LÄHTENYT POIS? olisi varmasti päässyt pakoon hitaasti liikkuvaa vauvaa!!!!!SORI VAAN, KOIRA EI TIEDÄ PAIKKAANSA!!!!!

Meillä on ollut samanlaista, mutta olen aina puuttunut murahteluun, se on varoitus. Siis kieltänyt koiraa, ettei saa murista, ja vauvaa, ettei saa repiä hännästä tms. Nyt lapsi on kohta 1v4kk ja koira tuntuu sietävän kkosketuksia vähän paremmin, mutta koko ajan saa silti vahtia,e ttei käy kovakouraisesti käsiksi. kun lapsi oppi kävelemään ja siis jahtaamaan koiraa nopeammin, laitoimme veräjän yhden huoneen oveen. koiran voi sulkea sinne toisinaan jos lapsi saa jahtaamiskohtauksen. ja koiran omalle paikalle lapsella ei ole asiaa (helpomin sanottu kuin tehty mutta yritetään pitää siitä kiinni).Ei siinä muu auta kuin vahtia. SUosittelen tuota turvaportin asennusta johonkin paikkaan. se helpottaa tilanteita, jossa et ehdi vahtimaan.

Vai koira piikille jos vahingossa puraisee lasta? Olette sairaita.

Koira on perheenjäsen ja hän ei vielä tiedä, miten suhtautua lapseen. Lapselle pitää opettaa, miten käsittelee koiraa.Meillä naapurin lapsi kävi repimässä koiraa hännästä ja koira puri poskesta. Naapurit halusivat, että lopetamme koiramme. Me sanoimme, että lopettavat ilkeän kakaransa mieluummin. Meillä lapset ja eläimet osaavat käyttäytyä, monesta lapsesta ei voi sanoa samaa.

Koirat ymmärtävät useimmiten, että sekä koiranpennut ja ihmislapset ovat pentuja/lapsia ja heillä on oma " erityisoikeus" välillä käyttäytyä huonosti. En tietenkään tarkoita sitä, että heidän näin pitäisi saada tehdä mutta tekevät kuitenkin. Muriseminen ei ole terveen koiran merkki missään tapauksessa! Kommenttini ei nyt liity ap:n tapaukseen jossa koiraa on mahdollisesti lapsen toimesta pidempään kiusattu. Olet aivan oikeassa siinä että koiraa tulee varjella ja järjestää paikka jossa saa olla rauhassa.

Vierailija:

Lainaus:


olisi näitä kahta pitänyt vahtia tarkasti. Siitä pitää lähteä liikkeelle, ettei koirankaan tarvitse kokea repimistä, lyömistä tms. Ihan kuten vauvankaan ei tarvitse sietää koiralta mitä vaan. Jos koira pitkään ärsytettynä näykkää, vika on vahtimisessa, ei koirassa.Miksi koiran pitäisi yhtäkkiä alkaa sietämään vauvan synnyttyä sitä, että päälle kiivetään, ruokailua häiritään, revitään korvista, lyödään ja huudetaan? Koiralta otetaan kaikki sen vähäisetkin oikeudet pois (esim. leporauha) ja sitten ihmetellään kun tulee ongelmia. Kun koira sitten viimein varoittelun päätteeksi näykkää, kauhistellaan ja viedään koira piikille.On vaikea myötää, että vika on itsessä. Vanhemman pitää opettaa jo pienestä, ettei ketään voi kohdella niin. Koiran tulee olla lauman alimpana, mutta se on edelleen elävä olento vauvan synnyttyäkin.Täysin eri asia on jos koira käy äkkiarvaamatta lapsen kimppuun. Silloin se ei tietenkään ole sovelias lapsiperheeseen.Alkuperäiseen: Onhan koira oma lepopaikka, jonne lapsi ei pääse? Se on tosi tärkeää, koska siloin koira voi poistua paikalta kun meno alkaa olla liikaa ja saa levätä ilman häiriöitä (ihan kuten vauvakin saa levätä ilman koiran örvellystä).
Ap:n onni onnettommudessa ettei tällä kertaa sattunut kasvoista puremaan, tuskin täällä siitä edes kirjoittelisikaan, olisivat paikkauttamassa vauvan kasvoja...Eläimen käytös ei ole aina ennakoitavissa. Siksi pidän hyvänä kerrasta poikki linjaa. Toista tilaisuutta ei koira saa. Nimenomaan siksi kun se on KOIRA, ei ihminen.

ap tietää itse millainen koiransa on.Meillä on kaksi erilaista tarinaa takana. Veljeni perheessä oli 2 koiraa ennen lapsen syntymää. Kun lapsi syntyi ja ryömi/konttasi, meni kaikki vielä ihan hyvin, mutta sitten kun vauvasta kehittyi taapero ja nousi toisen koiran kanssa samalle tasolle (toinen koira oli vielä isompi) niin tämä pienempi, " lellitympi" koira alkoi taaperoa kohtaan uhkaavaksi eli murisi jne. Alkoi olla ajan kysymys, koska sattuu jotakin eikä hetkeksikään voinut jättää silmistään näitä kahta, joten koira vietiin piikille. Nyt heillä on taas kaksi koiraa. Siis toinen koira antoi lapsen olla, toinen ei.Meillä taas miehen vanhemmilla on kaksi isoa koiraa. Molemmat ovat paimentaneet ja hoitaneet meidän vauvaa pienestä pitäen. Narttukoira oli aivan sekopäinen aina kun vauva itki (juoksi ympäriinsä ja kävi hakemassa meitä, että nyt pitää tehdä jotain ja ulisi). Kun vauvasta tuli taapero, nartun mielenkiinto herpaantui mutta uros (leikattu) alkoi leikkiä lapsen kanssa jne. Opetamme lapselle, ettei saa koskea koiriin kun ne syövät, eikä saa kiskoa turkista tms. Uros tosin antaisi tehdä mitä vaan, narttu on " ärhäkämpi" eli haluaa oman rauhansa (ja silloin saattaa " murahtaa" mutta ei missään tapauksessa näykkäise) ja silloin pidämme lapsen erossa nartusta. Toisinaan taas tulevat kovasti toimeen keskenään.Riippuu siis paljon koiran luonteesta ja tavoista ja siitä mihin koira on tottunut. Mielestäni. Ja haukkuva/muriseva koira ei pure =) Näykkäisykin saattaa olla innostuneessa leikissä vahinko.AP:n tilanteessa en todellakaan kuskaisi ensimmäisenä koiraa piikille, vaan vahtisin koko ajan lasta ja koiraa ja katsoisin miltä tilanne näyttää. Jos koira alkaa käyttäytyä uhkaavasti niin sitten piikille, mutta ei missään tapauksessa tässä vaiheessa.

Jos se vaikka pikku vauvaamme puraisee niin eihän se hyvänen aika koiran vika ole. Mitäs vauva meni huitomaan, no puraisi kerran sesse vauvan isoveikkaakin kun erehtyi juoksemaan ulkona. Isoveli kaatui mutta eihän se ole vakavaa. Sellaisia ne sesset ovat. En luovu sessestämme ikinä vaikka koti on niinkuin vuorattu karvalla ja lasten pitää leikkiä leikkikehässä. Pitäähän sesselle tilaa olla. Kyllä sesse ja vauva ovat ihan samalla tasolla meidän perheessä.

Käypä oikeasti tuolla annetussa linkissä katsomassa niitä lasten kuvia. Ihan järkyttävää ja sellainen tapahtuu sekunneissa.Nämä koiranpuolustajat ovat samaa kastia, jotka laittaa koiran synttärikuvatkin lehteen. Ei siis kovin tervettä, puhumattakaan terveestä järjestä. KOIRA ON PETOELÄIN!T:joku jolla on ollut jos jonkinlaista eläintä, mutta nyt ainoastaan lapsia.

Outoa, että täällä jotkut ovat niin kyvyttömiä, etteivät onnistu huolehtimaan elukoista ja ihmisistä yhtäaikaa... Toivottavasti nämä mammalit eivät saa useampia lapsia, koska he kykenevät huolehtimaan vain yhdestä elollisesta. Ei tarvitse sitten lopettaa sitä esikoista vauvan tieltä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat