Pika-apua!Onko kukaan irtisanonut yksityistä ph:aa?!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Pitkä tarina,mutta onko kellään kokemusta ykstyisen hoidon purkamista muun kuin " olosuhdesyyn" (muutto,toinen lapsi tms) takia,lähinnä siis henkilökemioiden,hoitotapojen tms. takia?Miten menettelitte,miten irtisanomisaika yms?Olen tosi kiitollinen kaikista kokemuksista!

Kommentit (8)

Yleensä irtisanomistapa on kerrottu hoitosopimuksessa. Eli katso ensin sieltä, mainitaanko siellä mitään irtisanomisesta. Myös irtisanomisaika pitäisi olla siellä mainittu. Muutoin voit irtisanoa hoitosuhteen ihan suullisesti ja ilman irtisanomisaikaa. Ellei siis sopimuksessa toisin sanota. Useinmiten hoitajilla on sopimuksissa kuukauden irtisanomisaika. Ja irtisanoahan voi syystä kuin syystä. Syytä ei tarvitse edes kertoa hoitajalle, vaikka hoitaja tietty haluaisi tietää.

joten haluaisin vielä neuvoja yksityistä hoitoa harkitseville:harkitkaa vielä kerran!Kunnallisella puolella tätä ongelmaa ei olisi,ykstyisessä hoidossa juuri tämä joustamattomuus (ei toki aina!) voi olla ongelma jos ei todella varmaksi tiedä muuttuvatko työaikasi ikinä tai muut perhekuviot.Jos nyt saisin valita,olisin viisaampi ja ehdottomasti kunnalliselle hoitajalla ja aion varoitella kyllä muita tekemästä samaa virhettä.

Meillä on sopimuksessa kahden kuukauden irtisanomisaika ja sitä siis noudatetaan..osaisitko auttaa kun tilanne on tämä:miehen työajan muuttuivat,eikä pysty enää viemään lasta hoitoon,vaan kahden viikon päästä alan minä viedä-ja hoito pitäisi aloittaa jo kello kuusi,mihin en usko tai tiedän että hoitaja ei suostu.Kun saamme nykyiseen paikkaan yksityisen hoidon tukea kelalta ja kunnalta kuntalisää,niin joudunko kahden kuukauden aikana maksamaan (joudun siis lapsen ottamaan pois jo kahden vkon päästä)sekä nykyiselle hoitajalle ja uuteen paikkaan täyden summan,saanko sitten tukia kahteen paikkaan yhtä aikaa??Voiko sopimuksen irtisanoa nopeammin koska hoitaja ei pysty tarjoamaan hoitoa sovittuna aikana?


Olette sopineet 2kk irtisanomisajasta, joten siitä ei pääse pois millään. Ellette yhteistuumin pääse sopuun jostain muusta. Hoitajakin voi toki joustaa, mutta hänen ei tarvitse sitä tehdä. Joudut siis maksamaan irtisanomisajasta palkan hoitajalle.Hoitoajat tulisi myös olla sopimuksessa. Hoitoaika tarkoittaa sitä, että hoitaja on velvollinen sopimuksessa merkattuna aikana hoitamaan lasta. Kaikki sen ulkopuolella tapahtuva hoito on ylityötä ja hoitaja voi kieltäytyä siitä. Eli jos sopimuksessa hoitoaika alkaa esim. klo 8, hoitajalla ei ole velvoitetta ottaa lasta hoitoon yhtään aikaisemmin. MUTTA kannatta tietenkin kysyä asiaa ja yhteisesti voitte sopia asiasta toisin. Kaikki yhteisesti sovittu ja sopimuksesta eritavalla menevät asiat, kannattaa merkata sopimukseen. Päivämäärä ja nimet alle. Hoitajakin voi siis mahdollisuuksiensa mukaan joustaa. Jos teillä on hoitoajat sopimuksessa, hoitaja ei siis riko sopimusta. Mutta jos hoitoaikoja ei ole sopimuksessa kirjattu ylös, on hoitaja sitoutunut hoitamaan lasta milloin vain periaatteessa.Kelan tukea voitte saada vain yhteen hoitopaikkaan. Keskustelkaa hoitajan kanssa. Usein olemme kuitenkin valmiita joustamaan, kun asioista yhdessä sovitaan. Kyllä minullekin ensimmäinen tulee jo ennen klo 6.3DD:

Lainaus:
Toisaalta, kuka haluaisi yks' kaks alkaa kerätä klo 5.<jotain> sen vuoksi, että joku muu menee töihin aikaisin? Ymmärrän pph:n halun pitää kiinni " toimistoaikaisesa" rytmistä.
Ja minä en ymmärrä! Koska kyllä jo tähän työhön tullessaan pitää olla selvänä se, että hoitajan työaika on luonollisesti pidempi, kuin vanhempien työaika. Moni vanhyempi menee ainakin klo 7 töihin ja moni jo klo 6 töihin. Se vaan kuuluu tähän työhön. Se pitäisi miettiä jo aloittamisvaiheessa, että riittääkö omat rahkeet. Käytännössä harva hoitaja tekee " toimistoaikatyötä" , jolla siis tarkoitan 8-16 tehtävää työtä. Kyllä musta tämä on tosiaan vähintäänkin hoitajan turhaa nipottamista ja perin kummallista. Herää kysymys, miksi hoitaja tekee tätä työtä??

Ehkä ongelman ydin ei kuitenkaan ole valitussa hoitomuodossa vaan teidän tekemänne sopimuksen ehdoissa. Tehkää ensi kerralla paremmat ehdot sopimuksiinne!Hienoahan tietenkin olisi, jos pph olisi suostunut sopimuksen muutokseen joustavasti. Tällöin käytännössä tekisitte nykyiseen sopimukseen muutoksen tai purkaisitte sopimuksen ja tekisitte uuden sopimuksen.

Jos pph suostuu aikaiseen hoitoaikaan, minä tarjoaisin ehkä vielä porkkanana erillistä korvausta irtisanomisajalta.Tuleviin sopimuksiin kirjatkaa ehdottomasti menettely ja ehdot

Lainaus:

muutosten

hoitamiseksi ja tilanteet, jolloin sopimuksen saa normaalin irtisanomisen sijaan purkaa.

Näin alkuperäisen tilannekin olisi ehkä ollut helpompi hoitaa.Toisaalta, kuka haluaisi yks' kaks alkaa kerätä klo 5.<jotain> sen vuoksi, että joku muu menee töihin aikaisin? Ymmärrän pph:n halun pitää kiinni " toimistoaikaisesa" rytmistä.

Ottamatta muuten kantaa puheenaolevaan tilanteeseen, ehdotan vain, että käyttäkää Yksityisten perhepäivähoitajien liiton sopimuslomakkeita. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että hoitaja on liiton jäsen. Suosittelen kaikille yksityisille perhepäivähoitajille liiton jäsenyyttä muistakin syistä.

Eli olet kirjaimellisesti luvannut antaa 2 kk irtisanomis ajan.

Eiko siinä sopimuksessa myos lue mitkä ovat hoitoajat?

Ymmärtääkseni sinä haluat rikkoa sovitut hoito ajat eikä hoitaja.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat