Miten saada nukkumaanmeno sujumaan hyvin, kun tutti jätetty pois?

Vierailija

Meillä siis pojalta 2v8kk meni tutti rikki viikko sitten ja sen jälkeen nukkumaan menosta on tullut ihan hirveää pojan mielestä. Huutaa aivan paniikissa ja yrittää keksiä kaikki keinot, ettei vaan tarvitsisi mennä nukkumaan. Nukuttamaan en enää ala, vaan pojan on nukahdettava itsekseen ja nukahtaakin, mutta kovan itkun päätteeksi.

Tuntuu pahalta kuin poika itkee niin kuin aivan paniikissa olisi, vaikka yövalo on päällä ka ovi on auki eteiseen ja eteisessä valo. Viime viikolla heräsi myös öisin kiukkuamaan, mutta on nyt nukkunut 3 yötä heräämättä, kunhan vaan uneen pääsee. Vinkkejä miten nukkumaanmenon saisi sujumaan paremmin?

Kommentit (4)

meillä lapsi vähän alle 2v kun muutimme ja tutti jäi vanhaan kotiin. Lapsi ei kysynyt sitä kertaakaan, mutta en pakottanutkaan häntä omaan sänkyynsä. Tuli syliin nukkumaan, kun ite surffailin netissä. tai sitten nukahti lattialle muiden seuraan olohuoneeseen. Sitä kesti muutaman kuukauden. nyt lapsi 3v ja menee joka ilta itse nukkumaan ilman mukinoita. ei ainakaan jäänyt kammoa omaa sänkyä kohtaan.

Moi!

Meillä ainakin 2 vuotiaan tutin syömistapa jäi suhteellisen kivuttomasti, kun yötutti vaihdettiin iltasatuun.

Aikaisemmin ei ollut tapana joka ilta lukea satua, mutta tosiaan kun tutista luovuttiin, niin kyllähän pieni lapsi jonkin iltarutiinin tarvitsee, että rauhoittuu ja jää tyytyväisenä sänkyyn.

Meillä " tuttiritari" vei tutin pienemmille lapsille.. näin kerrottin lapselle, ja hyvin suhtautui.

Tsemppiä!!

Iltasatukin on luettu aina sohvalla ennen sänkyyn menoa ja eilen juttelin vielä normaalia kauemmin sängyn vieressä, kun poika sinne meni. Jos sattuu nukahtamaan sohvalle, niin ei kyllä saa heräämättä siirrettyä petiinsä, joten sekään ei ole oikein hyvä vaihtoehto. Vielä hyviä vinkkejä. Kiitos!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat