Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Saitteko mitään kivunlievitystä?Oliko ihan kamala kokemus?Kokemuksia kaivataan.

Kommentit (4)

Meilläkin istuskellaan vielä sitkeästi, tosin aikaa kääntyä on vielä hyvin. Tarviiko perätilasynnytyksessä leikata välilihaa? Eka muksu syntyi imukuppiavusteisena ja siitä toipuminen oli pitkä ja tuskallinen kokemus. Haava nimittäin repesi ja tulehtui...

viime perjantaina meidän sitkeästi istumassa viihtynyt neiti päätti tulla omin avuin maailmaan, sektioaika olisi ollut maanantaille. itseä oli kovasti mietityttänyt tuo synnytystapa, ja lääkärin kanssa pitkien keskustelujen jälkeen sovittiin sopuratkaisu: sektio vähän lasketun ajan jälkeen ja jos ennen sitä tulee, niin saa tulla alateitse. tiedosssa oli että pieni ja hoikka vauva + lantion mitat hyvät.ambulanssikyydillä mentiin kättärille, kun lapsivedet meni. alkuvaiheen jälkeen pyysin epiduraalin, joka oli kyllä todella ihanan tehokas. ei kuitenkaan kestäänyt tarpeeksi kauaa, loppu avautumisvaihe oli aika tuskaa. ilkaasua hengittelin, mutta jälkikäteen tajusin että ihan väärällä tavalla. sain lopulta veilä puolikkaan lisäannoksen epiduraalia, mutta ei tuntunut enää niin auttavan. lääkärit sanoi, että pt-synnytyksissä ei voi ponnistusvaiheessa olla täysin " tunnoton" , jonka takia oli aika tarkkoja ton epiduraalin kanssa. ponnistusvaihe ei ollut niin kipeä, ennemmin pelottava, kun huone täynnä ihmisiä ja kukaan ei voi avittaa ennenkuin vauva tarpeeksi ulkona, hartiat ja pää autettiin sitten ulos. mulla kesti sairaalaan tulosta 5h avautumisvaihe ja 15min ponnistusvaihe. tytöllä oli painoa 2.9 kg ja pituutta 48 cm, pää 36 cm.jos nyt pitäisi päättää uudestaan, yrittäisinkö alakautta vai sektio, niin alakautta valitsisin....ekan synnytyksen jälkeen kun oli kipeä ainakin kuukauden. Ilmoitin haluavani synnyttää perätilalapsen alakautta, mutta vaadin lupauksen siitä, ettei välilihaa leikata. Vähän asiaa nikoteltiin mm. kätilö kävi vielä puhumassa asiasta, mutta pyyntööni suostuttiin. Nyjyään kun perätilalapset pyritään synnyttämään alakautta. Loppujen lopuksi kuitenkin kävi niin, ettei lasta voinut synnyttää alakautta ollenkaan, joten jäi tuon lupauksen pitävyys testaamatta ja leikkauspintaa tuli metri :-(

ja mukavasti auttoikin. Vei kaikki kivut mukavasti. Synnytyksestä jäi oikeen mukavat muistot (esikoinen tuli maailmaan pylly edellä -03). Hyvin suunniteltu perätilasynnytys on mielestäni ihan varteen otettava vaihtoehto sektiolle.

Esikoisen syntymä (rv 41+1) kesti n.9 tuntia joista 20min ponnistusta ja neidin koko 3355g 48cm.

Päätöstä oli hankala tehdä ja jahkasin todella pitkään, mutta kokenut lääkäri joka jaksoi vastata kysymyksiin kerta toisen jälkeen eikä mainostanut kumpaakaan tapaa sen kummin vaan kertoi raa' at faktat.

Ehtiin jo valmistautua, että tämä pikkukakkonen tulee pakki päällä maailmaan, mutta onneksi fiksumpana hoksasi parisen viikkoa sitten miten päin sitä oikeesti vauvat tulee maailmaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat