Uskallanko aloittaa kolesterolilääkityksen..? ov

Vierailija

Sain reseptin jo yli kuukausi sitten, mutten ole vielä aloittanut. Nyt tuli huono omatunto et olisi pitänyt.. mutta mutta olen nyt viikon paastolla, onkohan vaarallista aloittaa nyt? Pitäiskö odottaa?

Kommentit (5)

Vierailija

Tai yhden tabletin otin (Lipitor 10 mg) ja taju meinasi lähteä. Oksetti ja huimasi. Silloin päätin, että muut konstit otan käyttöön. Lisäsin päivittäiseen ruokavalioon pähkinöitä, manteleita, kauraa, valkosipulia ja kalaöljykapseleita. Margariinin vaihdoin voihin eli vältän transrasvoja. Ruuanlaitossa käytän vain öljyjä. Kalaa syön vähintään kaksi kertaa viikossa. Juon vihreää teetä ja alkuun söin punariisivalmistettakin, mutta sen lopetin. Kokonaiskolesteroli putosi 6,4:stä 4,7:ään ja HDL nousi reilusti yli kahteen. Hyvä se oli ennestäänkin. Tämä muutos tapahtui puolessa vuodessa, kun kokonaiskolesteroli oli kuitenkin yli kymmenen vuoden ajan ollut 6:n ja 7:n välillä. Kaikilla kolesteroli ei kuitenkaan laske millään konsteilla, ei edes lääkkeillä.

Vierailija

Tulee maha kipeäksi 100 %:n varmuudella. Ei se viikosta ole kiinni. Lääke kannattaa kuitenkin ehdottomasti aloittaa jos on määrätty, ilmeisesti kolesterolitasosi on sitä luokkaa, että aivohalvauksen ja sydänsairauksien riski alkaa jo olla ihan todellinen.

Vierailija

Saanko veikata, että voit, kermat ja lihat minimiin, enemmän kasviksia ja muita hiilareita, paljon kuituja leivän muodossa??Mä tiputin omat kolesterolini alas just päinvastaisilla ruokailumuutoksilla.

Vierailija

Paljonko sulla on kokonaiskolesteroli? Entäs HDL, LDL ja triglyt?Muualla maailmassa kokonaiskolesterolin suositusrajatkin on paljon korkeemmat kuin Suomessa. Sinuna kokeilisin ruokavaliomuutosta ensin..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat