Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kauanko ennen nukkumaan menoa 1.5-vuotiaanne syovat iltapuuronsa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

..tai iltapalan yleensa. Meilla kay aina melkein nykyaan niin, etta paivallinen menee " liian" myohaiseksi (klo.19 aikoihin) ja sitten tytto on kuitenkin nukkumaan meno kunnossa 20.30 aikoihin ja puuro pitaisi vakisin tunkea naamaan klo.20 aikoihin. Jos taas ei sita syo, saattaa selvasti herata nalkaansa yolla. Onko muilla samaa ongelmaa?Paivarytmi YLEENSA suurinpiirtenin nain:klo.8.30 heratys ja 9.00 puuro

klo.12.30 lounas

klo.13-13.30 nukkumaan

klo.15 heratys

klo.16-16.30 valipala (ei halua aiemmin!)

klo.18.30-19 paivallinen

klo.20 puuro

klo.20.30-21 nukkumaanJa tytto nukkuu yonsa usein huonosti, en tieda johtuisko huonosta rytmista...? Siita voisin aloittaa ihan uuden ketjun...huoh. :(

Kommentit (12)

Vierailija

Meillä pojan yöunet pääosin 20-6 (joskus hieman aamuherääminen vaihtelee).8.00 aamiainen

11.00 lounas

päiväunille 12

14.00 välipala (jos vielä unet jatkuvat, herättyä)

16.15 päivällinen

19.00 iltapalaEli ainoastaan välipalan aikaa vaihtelee unien pituuden mukaan - ei aikaisemmaksi, mutta unien venyttyä myöhemmäksi. Silti päivällisaika ei tuosta vaihtele - jotta väli iltapuuroon ei tule liian lyhyeksi.Tosin meillä tuo iltapala on nykyisin pääosin pelkästään hedelmiä + vähän maitoa, mutta silti ruoka-ajat ovat olleet näin jo n. 8 kk iästä lähtien (nuorempana nukuttiin toki kahdet unet - ennen lounasta ja välipalan jälkeen...).Nyt pojalla ikää 1 v 4 kk.

Vierailija

Täytyy myöntää, että välillä meillä on hieman liiankin rutinoituneet päiväohjelmat poikamme 1v7kk kanssa...7-8 herätys (poika herättää vanhemmat)

8-9 puuro

11-12 perunaruoka

12-15 päiväunet (joskus tunti, toisinaan 3...)

15 välipala

18 perunaruoka

20.30-21 puuroPoika syö valtaisia annoksia, puuroa kerrallaan n 3dl, eivätkä peruna- ja välipala-ruuatkaan pieniä satseja ole... Mutta tuokin johtunee siitä, ettei ruuassa saa olla pieniäkään paloja, eikä täten ole niin täyttävää... Vielä pari kuukautta sitten hyppäsin yöllä parikin kertaa pojan luona tai annoin periksi ja otin viereen, mutta meillä ilmeisesti aika on tehnyt tehtävänsä ja nykyään tosi harvoin käyn kertaakaan pojan huoneessa yön aikana. Nukahtaa illalla omaan sänkyyn ja aamulla huutelee äitiä, isiä ja pois!

Vierailija

Eli syömisissä tulee " ruuhkaa" ilta-aikaan. Meidän tyttö kuitenkin menee nukkumaan vasta yhdeksän jälkeen, joten puuroa tulee annettua siinä puoli 9-9 aikaan. Hän herää päiväunilta neljän aikaan iltapäivällä, jonka jälkeen pitäisi saada päivään mahtumaan vielä kolme ateriaa (välipala 16.30, päivällinen 19 ja vielä se iltapuuro). Vähän välillä tuntuu, että koko ajan on ruoka-aika. Olen miettinyt, voisiko välipalan vaan jättää pois? Mutta toisaalta tyttö on ollut hoikan puoleinen, joten en haluaisi tinkiä syömisestä. Mutta toisaalta sitten saattaisi ruokaa mennä paremmin päivällisellä... toisaalta ja toisaalta.

Vierailija

Meillä 1,7v. kanssa on seuraavanlainen rytmi:herää n.7.15 aamupala siinä 07.30-8 maissa

lounas ehkä n.11.30

nukkumaan 12.30-13 nukkuu 1-1,5h

välipala n.14.30-15

päivällinen 16.30-17

iltapala (yleensä 4dl velliä) 19.00

nukkumaan 20

Vierailija

siis neiti ei suostu syömään, keväästä alkaen. nyt 1v 8kk, päivä menee näin:klo 8 herätys, maitoa jonkin verran, leikkeleitä

12-13 päiväunille

14.30 aikaan herää, lounas

16-17 kasviksia, keksejä välipalaksi

19 iltapala: lämmintä ruokaa

20 maito, nukkumaan

näin neiti on tyytyväinen, on tosi nirso. esim. leipää ei suostu syömään ollenkaan. joten aamiainen on tosi niukka. vaan eipä neiti tunnu välittävän, hyvin nukkuu 12 tunnin yöunet.näin ei ole ollut aina, puuroa,leipää, juustoa tms. meni 1,3 vuoden ikään saakka tosi hyvin, sitten alkoi nirsoilu. mut välillä jokin menee paremmin välillä ei. tämmönen vaihe nyt :)

Vierailija

Etenkin Rva Sammakko! Viestissani unohdin mainita nimenomaan siita, etta olen miettinyt puuron olevan turhan tujua kamaa juuri ennen nukkumaan menoa. Tiedan kylla etta nimim.Noppapelin tytto nukkuu 12-13 h putkeen puuron jalkeen, mutta silti mietin josko se meidan tytolle olisi huono iltapala. Muuta ruokaa (esim.leipaa ei vaan oikeen mene alas). Kiitos kuitenkin kaikille! Oli kiva saada tietaa muiden rytmeista ja muusta. Valilla aina tuntuu etta on ihan ulalla tekeeko mitaan oikein...

Vierailija

eikä syö yleensä ollenkaa puuroa, iltapalaksi mitä sattuu n.0,5-1,5 tuntia ennen nukkumaanmenoa. En ole niin kamala äiti kun edellisen lausen pohjalla voisi kuvitella. Tyttö luopui puuroista täysin ollessaan 1v, nyt hoidossa aamuisin toisten mukana suostuu taas syömään mutta kotona emme juuri tyrkyttä. Ja meilläkin jää usein ruoka aika myöhäiseksi, molempien työpäivät loppuvat klo.16 ja kunnes lapsi hoidosta haettaan ja päästään kotiin on ainakin klo.17, jos esim.käymme kaupassa saattaa olla jo19- 19.30. Ja lapsi syö samalla kuin me samaa ruokaa, itse en päivällä käy yleensä syömässä, joten kunnon ruoka on illalla. Jos lapsi ei syö sitä ruokaa kovin paljon tai ruuasta on nukkumaanmenoon enemmän kuin reilu tunti, tarjoan jotain (jogurttia, marjoja, leipää, maitoa...) vielä varulta, joskus syö ja joskus ei. Jos on syönyt hyvin klo.18.30-19 maissa, sitten en aina edes tarjoa sen kummempaa iltapalaa.

Meillä nukuttaan joskus hyvin ja joskus huonosti, mutta se on yhteydessä päivän rauhallisuuden/paineisiin, ei ruokaan, mielestäni lapsi ei ole nälkään ikinä herännnyt (janoon kyllä joskus).Olen muutenkin sitä mieltä, että liioin säänöllinen rytmi ei helpottaa elämää, koska silloi pitää jo koko elämä pyöriä sen rytmin ympärillä. Muutama päivä sitten menimme mökille, siellä lämmittys ym oli sen verran hitaasta, että olimme ulkona ja tyttö söi puun alta 3 omena kokonaisena, ja päivällä oli syönyt vaan vähän jogurttia, illalla vasta 19.30 sai ensimmäisen kunnon lämpimän ruuan. Silloin oli toki jo nälkä, mutta lapsi oli muuten niin onnellinen ja tyytyväinen päästyään mökille (ja ehkä myös vaistoa meidän tyytyväisen rauhallisen mielialan), nukkui tosi hyvin ja oli pelkän omenadieettinsa kanssa helppo ja viehättävä.

Vierailija

Meillä rytmi 1,5-vuotiaalla näin:

6.30...7.30 herää

8.00 aamupala

11.00 lounas

11.30...12.00-13.30..14.00 päiväunet

14.30 välipala

17.00 päivällinen (välipala)

19.30...20.00 iltapala (päivällinen)

20.00 iltatoimet

20.30 nukkumaanEli normaalisti ip vajaa tuntia ennen nukkumaanmenoa. Joskus vaihdamme järjestystä, jos perheen yhteistä ruokaa laitetaan illalla pidempään, siten että saa klo17 välipalaa ja syödään sitten iltapala-aikaan tai hieman aiemmin lämmin ruoka. Itse olen huomannut, että jos syö liian aikaisin iltapalaa, saattaa herätä aamulla aiemmin, ilmeisesti nälkään.

Vierailija

En lukenut muitten viestäjä, mutta tässä minun kokemuksia:Meillä meni aiemmin yöt todella huonosti. Poika heräili usein ja nukkui levottomasti. Mietin mistä johtuu, mutten keksinyt vastausta.Kerran olimme yökylässä ja poika nukahti yöunille ennen iltapuuroa. Sen yön hän nukkui koko yön kertaakaan heräämättä. Seuraavana iltana jätin tarkoituksella puuron pois. Annoin iltapalaksi leipää ja jogurttia. Ja taas meni yö heräämättä!Eli, kokeile jättää kokonaan puuro pois! Puuro on todella tuhti ruoka.

Ei sitä itsekkään menisi täydellä vatsalla/ähkyssä nukkumaan...

Vierailija

Meilläkin tilanne on se, että tytön pitäisi saada ruoka oikeastaan heti kun kotiudumme tarhasta. Kuitenkin hän haluaa useimmiten olla vielä ulkona tai touhuta muuta niin, että usein syömme välipalan siinä 16:30 ja sitten iltaruoan vasta myöhemmin. Ja välillä on sekin tilanne, että kotona ei ole valmiina ruokaa esim. edelliseltä päivältä, vaan se sapuska on ensin laitettava, jolloin iltaruoka väkisinkin siirtyy johonkin 17:30-18:30 väliselle ajalle. Kun sitten yritämme tarjota iltapalaa klo 19:30-20:00, tyttö ei useinkaan huoli sitä. Saattaa syödä pari lusikallista puuroa tai nakertelee vähän leipää, mutta ei sen enempää. Maitoa kyllä juo reippaasti. Nukkumaan mennään klo 20-21.Kuitenkin meillä yöt menevät hyvin eikä tyttö aamullakaan herää nälkäisenä, joten en nyt sitten tiedä, pitäisikö tässä tehdä jotain muutoksia. Kun jos toista ei nälätä, niin sitten ei nälätä. Ja toisaalta tota iltaruokaa ei oikein voi tarjota muuhun aikaan ja jos tyttö syö enemmän kanssa välipalaa heti kotiutumisen jälkeen, niin sitten se ruokailu siirtyy vielä myöhäisemmäksi. Mutta kunhan tässä jään äitiyslomalle, niin varmasti tuo aikataulukin muuttuu jonkin verran. Saa nähdä, maistuisiko iltapala sitten paremmin.

Vierailija


ja iltapuuron syöntii auttoi kun en anna iltaruualla maitoa.Aamulla herää n.klo 8 syö vellin ja vähä leipää järsii mun syödessä.

Klo 11ruoka

unet 13-15

välipala

iltaruoka n.18-18.30

iltapuuro n.20.30

nukkumaan klo21Meillä tyttö ei aamulla huoli puuroa ja aamusyönti aika epämääraistä,mut muuten syö hyvin ja maitoa juo muilla ruuilla,mut iltaruualla annan vaan vettä ni sillon menee iltapuuro hyvin.

Uusimmat

Suosituimmat