Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Enterorokko?? Kokemuksia ?

Vierailija

Poika 10kk.Nousi tunnin aikana käsiin 4kpl rakkoa. Sellaisia pitkulanmallisia ja punaisia ympäriltä kuten " sairaslapsi" sivuilla oireiksi mainitaan.Oletan kyseessä olevan enterorokon.Viime yönä heräsi 3 kertaa itkemään, mutta kun tutti löytyi, niin uni jatkui.

Hoidossa olivat huomioineet iltapäivällä että poika oli halunnut olla sylissä.Ei muita " oireita" . Ei kuumetta.Minkälaisia kokemuksia teillä taudista on?Jos on ollut lievä, niin minkä verran rakkoja on tullut ja millä aikavälillä?Onko lapsenne ollut hoidossa rakko vaiheessa jos ei ole ollut kuumeinen? Ymmärtääkseni voisi mennä jos ei ole kipeä, koska on jo tarttunut ennen rakkoja?Oletteko käyttäneet lääkärissä? Minkälaista ohjeistusta saitte?

Näin suositellaan.Kaikki tieto tervetullutta. Tämmöstä se on kun tulee sairaus jota ei ole ennen ollut. Tiedon jano on hirveä ja aina jollakin vinkillä voi mahdollisesti auttaa lapsen oloa ja äidin mielenrauhaa.

Kommentit (7)

Vierailija

Pojalla suu täynnä rakkuloita ja kuume oli 39,8 viikon ajan 7vrk oli syömättä ja niistä 3juomattakin. Todella raju ja kivulias tauti oli. Tarhaan meni takaisin, kun suu oli kokonaan parantunut rakkuloista ja " haavaumista" (infektio-osastolta saatu ohje).Joten tapauskohtaista tämäkin, joillakin lievä, toisilla taas voi olla hyvinkin rajuna.Pikaista paranemista!

Vierailija

Meillä oli viime talvena. (ennen nimellä " suu-ja sorkkatauti" ihmisillä :o)Lapselle kivulias, etenkin jos rakkulat suussa. Voi tulla rakkuloita käsiin, jalkapohjiin ja suuhun. Suurakkulat kipeitä ja paraneminen kestää pitkään. Helposti tarttuva.Yleistymässä. Ennen oli harvinainen. Etsi googlesta tai lääkärikirjasta. Kattavaa tietoa saatavilla.

Vierailija

kesti n viikon, rakkuloita kämmenissä, jalkapohjissa ja pyllyssä. kuumetta vähän. ei tarvii hoitaa, menee ohi kuten vesirokko. jotain rauhoittavaa kannattaa antaa kutiamiseen. en veisi hoitoon.. meillä meni suht kivuttomasti ohi.

Uusimmat

Suosituimmat