Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauva 6,5kk ja uniongelmia

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kello on vajaa 4 yöllä ja täällä sitä istutaan vauva sylissä koneen äärellä. Meillä ei nukuta!! Ei yöllä, ei päivällä. Ja mitään vikaa ei pitäisi olla koska ei vauva itke, seurustelee ja haluaisi leikkiä. Tätä on jatkunut nyt viikon verran. En tosiaan tiedä mitä tekisin....

Esikoinen nyt 4v on aina ollut hyvä nukkumaan, mut kuopus kukkuu. Oon yrittänyt antaa olla omassa sängyssään ja olla huomaamatta, jos vaikka nukahtaisi itsestään, mut jonkin aikaa " juteltuaan" alkaa huuto kun on tylsää. Sit on pakko ottaa pois ettei kaikki olisi hereillä.

Päivällä nukutaan pari kolme kertaa puolesta tunnista tuntiin, itse en saa nukuttua päivä unia kun tuo esikko on hereillä ja mies käy töissä. Olo alkaa olla epätoivonen ja nytkin on itku silmässä. Auttakaa!!!

Muuten poika on tosi hyväntuulinen ja ns. helppo lapsi, mutta tuo nukkuminen. Alkaa tää ainainen valvominen jo käymään äitin voimille. Mistä apua???

Kommentit (5)

Vierailija

Hei, oli tosi tutunoloista luettavaa. Meillä nimittäin painitaan edelleen samojen ongelmien kanssa. Tosin sain hyviä työkaluja soittamalla Vauva lehdessä nro 1/2005 olleessa Taikasanana on rytmi-jutussa olleeseen Baby blues-palveluun. Numerossa 09 7261466 vastataan ti ja ke klo 9-12.Käytiin yhdessä kellon kanssa läpi meidän vauvan 6,5kk rytmiä ja sitä kautta yritetään nyt saada pidempiä unijaksoja myös yöhön. Meillä tämä kuopus on alusta asti nukkunut pieniä " nepsoja" eli n.30min päivällä kerrallaan ja ongelmana ilmeisesti on se univaihe jossa on kevyempi uni ja kun siitä pitäisi siirtyä takaisin sikeeseen uneen niin ei onnistu. Tämä kuulemma heijastuu myös öihin. Jotka meillä olleet samankaltaisia kuin sinun tekstistä luin. Minkälaisia päiväunia teillä nukutaan?Meillä myös esikoinen 4v ja aina ollut hyvä nukkuja ja alusta asti oli oma rytmi eikä sen kummemmin tarvinnut painia sen asian kanssa.

JOten nämä ongelmat tulivat minullekin uutena asiana. Nyt sitten rytmitellään päivää ja yritetään saada pidempiä 2-3h unijaksoja päivään ja sitä kautta myös hyviä yöunia. Minä ainakin sain hyviä vinkkejä tuosta yllä olevasta numerosta, joten vaikka Sinun tilanne ei olisikaan ihan sama niin kannattaa kysäistä neuvoa!Äiti ja tytär 25.3.

Vierailija

ensimmäinen flunssa ja sen myötä ilmaantunut lievä korvatulehdus.

Jos vauvalla on korvatulehdus, hän ei yleensä syö hyvin.Jos olet kokeillut jotain uutta ruoka-ainetta, voi vauvalla olla allergista oireilua kuten vatsakipuja, joiden vuoksi hän ei pysty nukkumaan yöllä.

Myös nälkä voi valvottaa kasvavaa vauvaa. Tällöin auttaa riittävä iltaruokailu.

Vierailija

En osaa antaa varsinaisia neuvoja, mutta jos vauvasi on oppinut jotain uutta, esim alkanut liikkumaan enemmän hiljattain? Meillä alkoi puolivuotiaana ryömimään ja samalla alkoi yölevottomuus. Myös pidempiä jaksoja yöllä hereillä. Sitten oli hetken rauhallisempaa kunnes oppi 7kk konttaamaan. Taas valvottiin. Nyt tyttö on kohta 9kk ja yöt aina vaan vähän epämääräisiä, välillä nukutaan, välillä ei. Seuraavaksi varmaan hampaiden tulo, kävelemään oppiminen ym. valvottaa. Eli meinaan vaan, että josko olisi ohimenevää...koitan näin siis lohdutella. Meillä ei pitkiä seurustelutuokioita ole nyt yöllä ollut moneen viikkoon...eli ehkä se siitä.

Vierailija

Eli meillä ei myöskään nukuta päivällä kun pienempiä jaksoja eli max. 1 h yleensä vain puoli tuntia. Ja ryömimäänkin meillä opittiin pari viikkoa sitten. Ei tilanne kuitenkaan niin paha ole kuin ekasta viestistä sai kuvan, yöllinen väsymys taisi vaikuttaa. Nyt kuitenkin yritän siirtää vauvan rytmiä ja jos ensi viikkoon mennessä ei ole tullut muutosta niin sitten haen ammattiapua. Eihän tota valvomista pitemmän päälle jaksa. Kiitos myös puh.nrosta soitan sinne ensi viikolla, jos sama meno jatkuu.

Luna ja kukkuja (28.3) eli sen toisen kukkujan kanssa lähes saman ikäinen

Uusimmat

Suosituimmat