Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko muilla samanlaisia lasten isovanhempia eli omia vanhempia?

Vierailija


Omat vanhempani puhuu koko ajan, että teen hoitotestamentin ja kyllä teidän pitää hoitaa meitä kun olemme vanhoja, mutta nyt kun kysyn, että voivatko hoitaa lapsiamme joka toinen viikko 2 pvänä viikossa eli 4-6 päivää kuussa, ja vielä maksettais hyvin siitä (50¿/pvä), niin tuntuu olevan todella vaikea SITOUTUA siihen.Sama appivanhemmilla kysyttäessä. Hoitaa nyt päivä/viikko, koska itse haluaa, mutta jos me saneltais aikataulu, niin ei enää käy.Olis ihan kiva hoitaa jossain määrin isovanhempia sitten kun ovat huonokuntoisia, mutta tällainen vie halut. Eivät voi tai halua auttaa nyt, niin miksi mekään sitten 10-20 vuoden päästä?

Kommentit (13)

Vierailija

Jos yhtenä päivänä on jo aamulla ohjelmassa verenpaineen mittaus, niin sille samalle päivälle ei enää iltapäivällä mahdu kampaaja. Niin ne on joskus hupsuja.

Vierailija

että sinun on aivan aiheetonta loukkaantua siitä, etteivät välttämättä halua sitoutua hoitamaan lapsiasi sinun aikataulun mukaisesti.

Ihanne tietysti olisi, että apu olisi vastavuoroista ja vieläpä täysin omaehtoista, näin harvemmin kuitenkaan on. Vanhempanne ovat ehkä jo iäkkäämpiä, toisaalta heillä voi olla aktiivinen sosiaalinen elämä niin, ettei lasten hoitoon ole välttämättä ihanaa sitoutua oman vapaa-ajan kustannuksella. He ovat kuitenkin oman velvollisuutensa ja kasvatustehtävänsä täyttäneet. Et voi odottaa, että heidän kasvatusvastuuuseensa kuuluisi vielä sinunkin jälkikasvusi.

Vierailija

että kun saatte lapsenne vähän isommaksi niin olette osuutenne tehneet?Mielestäni sitten, kun saa lapsensa kouluikään, niissä ei ollenkaan niin kova hoitaminen enää ole.Niinpä mielestäni isovanhemmat eivät voi olla aivan puhki, kun ovat esim kolme lasta hoitaneet. Eihän siinä ole kuin vajaa 10 vuotta minkä on joutunut lapsia vähän enemmän hoitamaan, sitten ovat pärjänneet jo melko hyvin itsekseen.Luulisi että sitä vähän vielä lapsenlapsiakin jaksaa hoitaa, edes muutaman tunnin.

Vierailija

Omat vanhempani ovat alle 50 vuotiaita ja omia lapsiaan ovat " joutuneet" hoitamaan yli 15 vuotta sitten. Energian puutteesta heitä ei voi syyttää. Meillä tilanne on kyllä oikein ihana, vanhempani harrastavat lasteni kanssa omasta tahdostaan. Lapset ovat usein vanhemmillani, vain yhden kerran 8 vuoden aikana olen itse pyytänyt heitä hoitamaan.Ap:n tapaus taas... Itsekkyyttä isovanhemmilta. Kehtaavat olettaa, että heidän hoitamiseen sitoudutaan ilmaiseksi ja kun edessä on mahdollisesti vuosikymmenien hoitotyö. (Menin vähän ääripäähän, mutta mahdollista.) Sitten ei kuitenkaan olla valmiita auttamaan, (ja reilusti maksua vastaan) kun tarvitaan lapsenlapselle hoitajaa. Kyse ei kuitenkaan ole mistään aivan mahdottomasta ajasta.

Vierailija

Vastaus on, että ehdottomasti hän ei ala enää sellaiseen säännölliseen toimintaan. En oikein käsitä, kun voisi tehdä kaikille jotain hyvää, niin ei. Sitten olenkin vähän epävarma, että kuinka usein voin pyytää katsomaan lastamme pari tuntia. Aika usein sinne kyllä saa viedä, mutta oikein en selvää osaa ottaa.

Vierailija

en sano tätä pahassa hengessä vaan asia on ollut meillä vastaavanlainen. Päädyimme siihen, että vaikka olisi kuinka ihana asia, että mummut ja vaarit hoitaisivat lapsiamme, on silti kaiken sovun nimissä parempi maksaa tehtävästä ulkopuoliselle ja näin mummut ottavat lapsia hoitoon silloin kun heille sopii paljon iloisemmin ja ihanammin. Silloin se ei ole heille myönnytys ja taipuminen sinun aikatauluihin, vaan lähtee puhtaasti heidän halustaan viettää aikaa lastenlasten kanssa.Mutta keskustelu heidän kanssaan näyttää mikä on teillä paras tapa toimia.T:2

Vierailija

Meillä sama tilanne.Mielestäni nykyajan isovanhemmat ovat vaan niin perkeleen omahyväisiä ja laiskoja etteivät viitsisi hoitaa lapsenlapsiaan milloinkaan.Kuitenkin he unohtavat miten tärkeä rooli isovanhemmuus lapselle kuitenkin on.Kyllä ne paahtaa tukka putkella sauvakävelemässä,punttisalilla,matkoilla jne....En ymmärrä ollenkaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vierailija

Mutta mielestäni on kohtuutonta vaatia isovanhempia sitoutumaan tuolla tavalla lastenhoitoon. Kyllä heillä jo tuossa iässä tulisi olla oma vapaus tulla ja mennä ja elää.Itse en ainakaan kehtaisi moista vaatia omilta vanhemmiltani. Ja olen kyllä valmistautunut heidät hoitamaan vanhana, kuten hekin hoitivat MINUA ja sisaruksiani lapsena.

Vierailija


Ymmärrän, että ovat oman osansa jo tehneet eikä lastenlasten hoito kuulu heille.MUTTA miksi vaahtoaa koko ajan meidän velvollisuudestaan hoitaa heitä kun tulevat huonokuntoisemmiksi?Historiallisesti tarkastellen hommahan on toiminut muutama sukupolvi sitten niin, että isovanhemmat hoitaa lapset, kun vanhemmat tekevät työt (omavaraistaloudessa) ja vastavuoroisesti vanhemmat ovat huolehtineet iäkkäistä isovanhemmista ilman mitään laitoksia.Tähän ollaan yhteiskunnassa menty: yksilöinä tehdään mitä halutaan ja yhteisöllisyys on unohdettu ja mielestäni 40-60-lukujen sukupolvi erityisesti tätä suuntaa on ajanut.Omien vanhempieni ja appivanhempieni vanhemmat ovat toki maanneet laitoksissa vuositolkulla, joten sinne kai he itsekin tällä menolla päätyvät.

Vierailija

mutta isovanhempien ei kuulu koskaan olla hetkeäkään lastenlasten kanssa. halveksivat kaikkia sellaisia isovanhempia, jotka niin tekevät.

Vierailija

Tätä on joskus aikuisten lasten vaikea käsittää, että omat vanhemmat _vanhenevat_, eikä virtaa ole ewnää samoin kuin vaikka 10 taikka vaan 5 v sitten.

Uusimmat

Suosituimmat