Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Parisuhteettoman naisen adoptio

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kuinka mahdollista on yksinhuoltajan, joka ei elä parisuhteessa, saada adoptiolapsi ulkomailta?

Kommentit (2)

Vierailija

Itse olen juuri päässyt aloittamaan yksinhakijana adoptioprosessin. Adoptioneuvonta on alkanut, ja etenee tosiaankin ihan samaa rataa kuin pariskunnillakin. Siinä vaiheessa eroaa sitten pariskuntien prosessista, kun joillakin mailla on tietyt prosenttimäärät, mitä saa olla yksinhakijoiden hakemuksia. Esim Kiina 8 %. ( Tällä hetkellä kuulemma n. 1 ½ vuoden jonotus). Jotkut maat sitten luovuttaa yksinhakijoille isompia lapsia, tai special needs-lapsia. Näistä maakohtaisista kriteereistä on mielestäni ihan hyvät selitykset esim. Interpedian sivuilla. Ja Infopaketeissa on sitten tarkemmin selitettynä vielä asioita, kannattaa tilata nekin ; )

Onnea matkaan!

Vierailija

kansainvälisen adoption kautta yksinhakija voi saada samalla tapaa adoptio lapsen kuin avioliitossa oleva pariskuntakin.

etenet samalla tavalla neuvonnan ja kotiselvituksen ja luvan kautta kuin aviopuolisotkin.tosin joissain kontakteissa saattaa olla kiintiöitä koskien yksin hakijoita, joten saatat joutua odottamaan ennen kuin mahdut kiintiiöön mukaan ( esim venäjällä ei voi olla kuin 2 yksinhakijaa saman aikaisesti kussakin kohteessa)kannattaa lukea esim muutama viesti sitten mainostettuja jo adoptoineiden ihmisten omia sivuja, unohtamatta niitä palvelun tarjoajien sivuja!

ja ainahan passaa täällä kysellä, luulisi jonkun tietävän.

puhiUusimmat

Suosituimmat