Nopea synnytys-voiko tällaista ollakaan?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eilen kuulin äidiltäni, että minut olisi tipalla käynnistetty aamulla kahdeksalta yliaikaisena ja kätilö vielä iltasella siitä kävi äidilleni juttelemassa. Aamuyöstä äitini valitteli kätilölle, että nyt se syntyy ja kätilö vaan että yritähän nukkua - ei se mihinkään synny. Katsoi tilanteen kuitenkin ja niinhän se oli, että synnytys käynnissä. Synnyin kuuden aikaan aamulla eli synnytys kesti vaivaiset pari tuntia. AIVAN uskomatonta! Kumpa itselläkin olisisynnytys yhtä helppo!!! Onko kenelläkään muulla näin helppoa synnytystä ollut? Ei kipuja, ei mitään vuorokauden kärsimyksiä. Ei ihme että äitini pitää, että ei synnytys ole mitään ihmeellistä/kivuliasta..

Kommentit (11)

Vierailija

mulla oli todella helppo synnytys tuossa syyskuussa..:) yhtäkkiä alkoi klo 01.40 kovat supistukset ja limatulppa irtosi, siitä n. 45 min niin oli jo pakko lähteä sairaalaan kun teki niin kipeää. Siellä kätilö sitten tutki mut ja huomas et oon 9 cm auki! siit suoraan synnytyssaliin ja 15 min ponnistusta ja oli tyttö maailmassa!:) Selvisin siis ilman välilihan leikkausta eikä repeämiäkään tullut yhtään.. Eikä kivunlievitystä ehditty antamaan. Eli ihan ' luomusynnytys' ja esikoinen kyseessä..:) Tyttö syntyi vajaassa 2 tunnissa..:) Että kyllä niitä nopeita synnytyksiä on..:DIida-Ilona ja Amira 3vk + 4pvä

Vierailija

Minusta esikoiseni syntymä oli helppo, merkatuista ajoista huolimatta. Olenkin sitä mieltä, ettei pelkkä synnytyksen kesto kaikkea kerro. Sellainen nopea " syöksysynnytys" voi olla todella kivulias ja repiä paikkoja (sisko syöksysynnytti sairaalan hissiin eikä pystynyt istumaan vielä ristiäisissäkään...). Oman synnytykseni kestoksi on merkitty 15,5 tuntia, suunnilleen näin se meni: sairaalaan menin, kun oli jotenkin tukala olo ja neuvolasta neuvoivat, että parempi mennä sinne kuin neuvolan yliaikakontrolliin (olisi ollut samana päivänä).Olo oli hyvä, supistuksia oli, muttei kipeitä. Olin 3cm auki ja jäin sisälle, samat 3cm oli lukemana seuraavat 10h.Lokoisaa aikaa: katseltiin miehen kanssa tv:ta,hän haki pizzaa,kuunneltiin musaa,kerran kävin suihkussa. Olo oli mainio!Koska ei edistynyt ja kätilöillä vaihtui vuorot, siirryimme synnytyssaliin, jossa omasta ehdotuksestani puhkaistiin kalvot. Alkoi tapahtua ja ensimmäiset kipeät supistukset tulivat. Odotin koko ajan jotain " helvetillistä" tapahtuvaksi, muttei sellaista vaihetta tullutkaan! Oli kyllä tukala olo ja viimeiset 1,5-2 tuntia jo aika tuskainenkin. Ponnistusvaihe kesti 11 min. ja ehdin ponnistaa neljä kertaa, siinä se.Yhden avustavan viillon joutuivat tekemään, siitä yksi pieni tikki. TÄllainen oli siis 15,5 tunnin helppo synnytys, josta toipui nopeasti eikä jäänyt muita kuin hyviä muistoja. Ehkä tällainen hidas & lempeä alku jotenkin pehmentää ja valmistaa paikkoja ja on siksi miellyttävä kokemus.Huomautuksena täytyy vielä sanoa, että mulla on kyllä korkea kipukynnys; en ikinä ota puudutuksia pikku toimenpiteisiin enkä mitään särkylääkkeitä muutenkaan. Henkilökunta kyseli moneen kertaan, että miten pärjäät ja haluaisitko jotain lievitystä, mutta ei musta tuntunut juuri miltään.

Vierailija

Pikkusiskoni synnytys alkoi vesien mentyä aamulla kotona. Äiti oli pakannut siinä vielä kamppeet, soittanut hoitajan hakemaan minut ja tilannut taksin. Sairaalaan päästyään ja kätilön katsastettua tilanteen ja tivattua " että koska on alkanut?" oli vastannut, että vedet meni reilu tunti sitten. Kätilö ei ensin tajunnut, ettei ollut mitään synnytyssupistuksia aikaisemmin edes tullut ja oli vaan tivannut, että koska tämä on alkanut :) Äiti oli kuulemma vielä pyytänyt kassissaan olevia lehtiä luettavaksi ja oli täti sanonut, ettei tässä enää mitään lueta. Äiti oli vähän ihmetellyt, miksi ei saa lukea...Synnytyksen kestoksi on neuvolakorttiin merkitty 2 h. Vajaa tunti sairaalaan menosta oli lapsi sylissä.

Vierailija

äidilläni meni vedet kotona klo 18.00 maissa, taksilla sairaalaan ja olin syntynyt 19.13 ilman kivunlievitystä. Samoin mummoni on synnyttänyt, vesien menosta 40min (kätilö ei ollut ehtinyt edes hanskoja käsiinsä laittaa :o) ja tätini taas ekoista kipeistä supistuksista 3 tuntia kummatkin lapsensa.Nähtäväksi jää, onko periytyvää.. ;)H 39+3Vierailija

alkoi vesien menolla. Kipu aivan tajuton ja kivulievitystä ei voitu nopeuden takia antaa eli aika hilkulla, että tajuissa pysyin. Ponnistus 19 min ja TAJUTTOMAT jälkisupistukset seuraavana yönä!

Toisesta jännään, että milloin pitää lähteä sairaalaan..

Vierailija

Oltiin sovittu et tullaan sitten esikoista hoitamaan kun lähtö joskus tulee.

No satuttiin oleen kahvilla ku vedet meni puol settemän aikaan,heti lähtivät sairaalaan.Kerkesivät justiin sairaalaan ku vauva oli maailmassa seittemän aikaan.Meille soitettiin vähän yli seittemän et tervetuloa isosisko katsomaan vauvaa;)

Eli vesien menosta vauvan syntymään puol tuntia,hyvä et asuivat lähellä sairaalaa;)

Nopea synnytys ei ole aina se helpoin kumminkaan..kivut voi olla aika kovia ja muutenkaan ei kerkeä mukaan synnytykseen..Vierailija

Näistä kaksi käynistetty. Eka käynistyi itestään ja synnytyksen kestoksi merkattiin siitä 4 tuntia. Toka sitten käynistettiin klo.9.30 ja vauveli oli maailmassa klo:11.35, eli meni sellainen kaksi tuntia. Kolmas tuli oiken vauhdilla. Ilta yhdeksältä lääkäri päätti laittaa käynistystabletin, jotta sitten kuulemma aamulla voisi laitella lisää...mutta poikapa olikin maailmassa jo 22.05, eli tunti ja viisi minuuttia meni. Saapi nähdä mitä vauhtia seuraavat tulevat...

Vierailija

mutta anopilla kaksi lasta, molemmat synnytykset alkaneet vesien menolla, ei ainuttakaan kivuliasta supistusta ja vauvat syntyneet melkein itsekseen, siis ponnistamatta.

Vierailija

Maanantai iltana kaheksan aikaan alkoi napakat supparit 10 min välein, ajattelin et nou hätä... aamuun mennään. Edellinen synnytys kun kesti 23 tuntia.

Puolen yön aikaan oli pakko mennä veskiin isolle asialle ja " toimituksen" aikana tuli 3 tosi kivuliasta supparia. Vessasta kun pääsin, herättelin isäntää et pitäis lähtee kun rupeen oleen jo niin kipee et kaipais jotain helpotusta.

Makoilin vielä n.10 min sängyllä kun kuului vain " POKS" ja vedet lirisi... Kello oli 00.30

Supparit alkoi het 2min välein ja tuli kiirus viemään esikoista hoitoon ja toki kiire sairaalaankin (matkaa reilut 30 km)

Sairaalaan kirjattiin sisälle 02.00 ja suoraan saliin 6 cm auki, kärvistelin ja kirosin, jossain vaiheessa älysin pyytää ilokaasua ja sitä sainkin -->helpotus.

Toinen tyttäremme syntyi 03.05. Ponnistus 5min.Vell@ asian jo sanoikin että nopea synnytys ei välttämättä ole " helppo" ,mutta mieluumin näin joutuisasti kuin 23h kipeitä suppareita.Muistona 2 asteen repeämä, joka on jo parantunut.

Vierailija

Elikä tuon esikoisen syntymä oli todella helppo.Lähdettiin synnärille kun oli supistellut säännöllisesti pari tuntia mutta ne ei yhtään tehnyt kipeetä.Olin aivan varma että he käännyttävät minut takaisin kotiin.Mut kappas kohdunsuu oli jo 8 cm auki ja mun supparit ei avannut enään niitä kahta senttiä joten puhkastiin kalvot.Sen jälkeen supistukset muuttui aika ärhäköiksi.Mutta siitä kalvojen puhkaamisen jälkeen ei mennyt kuin tunti niin tyttö oli maailmassa.Elikä kauheita kipuja jouduin kestämään vain tunnin.Et aika helppo oli synnytys.Nyt jännittää et kuinka nopea tämä toinen on..huiii..toivotaan että ennättäisi edes synnärille asti.neeta&papu rv 37

Vierailija

Itselläni käynnistettiin synnytys puhkaisemalla kalvot. 3,5 tuntia ekasta supistuksesta, niin lapsi oli maailmassa. Eihän se kivutonta ollut, koskaan ei ole niin kovasti sattunut, kun koko avautuminen oli yhtä jatkuvaa supistusta eikä ollut yhtään taukoa, jolloin olisi voinut rentoutua. En myöskään ehtinyt saada epiduraalia ajoissa. Mutta tosiaan koko juttu oli todella nopeasti ohi ja jäi hyvät muistot. :) Ponnistusvaihe oli yhteensä n. tunnin, aktiivista ponnistusta puoli tuntia. Sekin olisi varmasti mennyt nopeammin, jos kätilöt olisivat heti tehneet episiotomian, nimittäin heti kun he sen tekivät, vauvan pää pääsi syntymään. Pää oli siis aika kauan synnytyskanavassa, koska emättimen suulla oli niin kireä lihasrengas että se ei mahtunutkaan siitä läpi. Lopulta leikkasivat pienen haavan ja silloin pää mahtui syntymään. Mutta ihan hyvä että ei syntynyt nopeammin, ei tullut ihan syöksyä. ;)Toivon, että kakkosen synnytys sujuisi yhtä helposti ja nopeasti. Nyt tiedän, että silloin kun sattuu ihan eniten, niin synnytyskin on jo melkein lopussa. ;)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat