Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

kohonnut diabetes-riski

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko muita, joilla vauvan napanuorasta otetussa verikokeessa ilmeni 1-tyypin diabetestä aiheuttava geeni? En tiedä, testataanko tuota yleisesti kaikkialla Suomessa, mutta täällä Oulussa kyllä äidin suostumuksella.Hieman itseä ahdistaa, vaikkakin riski on vain hieman suurempi kuin yleensä lapsilla. Miten olette toimineet, jos lapsellanne on todettu kyseinen geeni? Täysimettäneet pitkään, lykänneet kiinteiden antamista?

Kommentit (2)

Vierailija

Eli puhutko Findia tutkimukseen otetusta napaverinäytteestä? Meidän likka on siinä tutkimuksessa koska verinäyte oli positiivinen, eli siiis löytyi geeni joka saattaa aiheuttaa lapsuusiän diabeetestä. Mutta joka viidennellä lapsella on tämä geeni. Eli se ei automaattisesti tarkoita diabetestä. Meillä se on käytänössä näkynyt niin ettei lapsemme saa mitään maitopohjaisia korvikeita tai muita maitopohjaisia tuotteita eikä naudanlihaa ennen 6kk:n ikää. (emme tosin anna mitään lihaa ennen tuto ikää)Sekä kävimme 3kk ikäisenä verikokeessa ja ravintoneuvojan luona. Nyt on kohta edessä 6kk verikoe. Sen jälkeen verikokeet on vuoden välein 1v 2v 3v 4v 5v ja 6v. Jos lapselle annetaan korviketta niin pitää antaa sairaalasta saatavaa jauhetta. Itse emme ole korviketta antaneet lainkaan tyttö nyt 5,5kk. Sen verran neuvoivat kolmen kuukauden käynnillä että jos lapsi yli neljä kuukautisena rupeaa kaipaamaan lisäravintoa niin mieluummin soseita kun korvikkeita niimpä olemme nyt kuukauden ajan syöneet hedelmä- ja kasvissoseita. Enpä ole murehtinut tuota positiivista tulosta lainkaan. Jos diabetes tulee niin sen kanssa sitten opetellaan elämään hyvä vain että tyttö on koko ajan seuranassa. Ja jos ei tule niin ollaan onnellisia siitä.

Vierailija

...esikoisella todettiin kanssa tämä lisääntynyt riski diabetekseen (ikää nyt 3v) . Kävimme aluksi niissä seurannoissa, eli olisiko ollut 3kk, 6kk, 1v, 1,5v, 2v, 3v, jne.Lopetimme käynnit, koska jouduimme muusta syystä ravaamaan usein sairaalassa, niin koettiin se aika rasittavana mennä sinne vielä tavallaan turhaan.Käynneillä mitattiin, punnittiin, keskusteltiin. Otettiin verikokeet, josta seurattiin, että onko se kyseinen tekijä aktivoitumassa (tai jotain sinne päin). Mitään toimenpiteitä ei sieltä ainakaan käsketty tehdä, eli ei mitään ruokavaliota ym., vaan aivan tavallista elämää saa viettää. Lapsihan on aivan terve!En siis ottanut mitään paniikkia, vaikka kohonnut riski onkin. Se tulee, jos on tullakseen. Serkkuni lapsella tosin puhkesikin jo vuoden iässä diabetes.Nyt toisella lapsella ei ole meillä ollut kohonnutta riskiä.-Nutty-

Uusimmat

Suosituimmat