Mistä helsinkiläiset oikein valittaa?

Vierailija

Aina se jatkuva valitus että kuinka täällä on kallista jne.Meillä syrjäseudulla se vasta kallista on!

Täällä ei ole mitään halpoja kauppoja (Lidl, Cassa jne.) vaan kaupat pystyy itse määräämään hintansa kun kilpailua ei ole. Jos jotain erikoisempaa haluat, lähdet ajamaan kymmenien jopa satojen kilometrien päähän. Risteilylle et voi kuvitellakaan lähteväsi kun pelkästään matkoihin Helsinkiin menee jo niin kauheasti rahaa ja aikaa että ei viitsi 20 tunnin risteilyn takia istua samaa aikaa autossa. Ulkomaanmatkaan saat aina varata pari sataa ylimääräistä rahaa että pääset täältä lentämällä, junalla lentokentälle.Laajakaistahinnat kalliimpia esim. Elisa-laajakaista 13,1 euroa/kk täällä kallliimpi kuin Helsingissä. Tulee aika iso ero jo vuodessa eli 157,2 euroa.

Ja Helsingissähän saa niitä yhteyksiä 5-10 eurollakin. Lasten harrastukset paljon kalliimpia ja vielä joudut autolla kymmeniä kilometrejä kuljettamaan.Kommentit (14)

Vierailija

no se onkin iso kaupunki meren rannalla. Mutta esim. Portugalin rajaseutukaan ei ole syrjäytynyt jne. vaan asutus ja varallisuus on tasaisesti jakautunut koko maahan eikä niin kuin Suomessa että puoli Suomea on täysin muuttotappioaluetta ja ihmiset työttömiä.

Vierailija

En tiedä miten yksityisellä sektorilla asiat ovat, mutta julkisella sektorilla ns. kalliin paikan lisä oli vanhan palkkausjärjestelmän taulukkopalkoissa naurettavat 100 e. Eli ei ihan kompensoi Helsingin kalliita asumiskustannuksia. No, nyt ollaan siirrytty uuteen palkkausjärjestelmään, joka ei ota huomioon sitä millä paikkakunnalla työntekijä asuu ja on töissä. Eli saman verran voi tienata vaikka asuisi Tuupovaarassa tai Helsingissä.

Vierailija

Pikkupaikkakunnilla pankit, kaupat, postit jne.. on lähellä toisiaan. Helsingissä asioidaksesi perusjutuissa joudut paahtamaan ympäri kaupunkia. Siis ajamaan kilometrikaupalla. Siihen kun lisätään harrastusmenot niin huh, huh, aikaa kuluu ja bensaa palaa. Huomauttaisin myös, että ainakin täältä löytyy sekä Lidlit että Cassat, vaikka pikkupaikkakunnalla ollaankin.

Vierailija

Vaikka ottaisit lainaa kämppää varten (mikä on halvempaa, kuin vuokran maksaminen), niin pääset vähemmällä.Mutta en valita en. Maksan mielummin kallista vuokraa ja asun pienemmissä neliöissä kaiken lähellä, kun kaukana jossain.

Vierailija

Palkkataso ei ole Helsingissä niin valtavasti suurempi kuin maakunnissa, oma työnantajani " subventoi" kalliimpaa asumista ja elinkustannuksia 3% mikä on todella vähän. Helsinkiläisten asumismenojen on laskettu vastaavan noin viiden prosenttiyksikön kunnallisveron korotusta. Oman lähiökaksioni hinnalla saisin muuttotappioalueelta ison omakotitalon ja pihaan vielä uuden henkilöautonkin (nyt minulla ei ole autoa), mutta enpä halua muuttaa työttömäksi syrjäseudulle.

Vierailija

toisenlaiset. Siellä kuten Italiassakin oli niitä pienempiä kuningashuoneita valtioineen. Jos Oulu tai Jyväskylä tai mikä hyvänsä olisikin Suomen pääkaupunki, se ei pelastaisi syrjäseutuistumiselta, valitettavasti.

Vierailija

turha valittaa mistään veroeurojen menetyksestä. Jos Suomen pääkaupunki olisi Oulu, olisi tämä maa rikkaampi. Mutta kun ei aikoinaan vaihdettu niin nyt kärsitään. Eipä ole esim. Espanjassa tällaisia ongelmia kun pääkaupunki mukavasta keskellä maata niin ei mikään maankolkka ole jäänyt liian syrjään.

Vierailija

Otapa se ainoa aivosolusi nyt käyttöön ja mieti. Kaksio maksaa Helsingin keskustan TUNTUMASSAKIN 250.000 e, lähiöneliö saman verran. Vuokraa saa maksaa kaksiosta tonnin hutakoilla.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat