Ei ole ihme, että Suomessakin on koulukiusaamista yms.!

Vierailija

Tämä palsta kertoo kuinka suvaitsemattomia ihmiset ovat. Leimataan yli- ja alipainoiset jonkun tietyn luonteisiksi vain painon perusteella. Arvostellaan ihmisiä ihonvärin tai kulttuuritaustan perusteella täysin tuntematta kyseisiä ihmisiä.Arvostellaan päiväkoteja ja kouluja täysin unohtaen, että niissä työskentelee ihmisiä, jotka ovat erehtyväisiä. Yhdestä märästä vaipasta tai unohtuneesta kakasta tehdään pitkälle meneviä päätelmiä ammattitaidottomuudesta. Opettajia arvostellaan ja penätään oman lapsen oikeuksia, täysin unohtaen, että omalla lapsella on myös velvollisuuksia. Arvostellaan muiden perheiden lapsia siksi, että heillä on kuluuneemmat vaatteet kuin omalla tai rumasti sisustettu olohuone.Vilkkaamman lapsen vanhempia arvostellaan, eikä muisteta kuinka täydellinen paikka hiekkalaatikko on opettaa omaa lasta ymmärtämään erilaisuutta. Toisaalta sitten ei uskalleta puuttua toisen perheen elämään yhtään, vaikka siinä olisi täydellinen paikka näyttää lapselle, että vääryyksiin pitää puuttua.Ja vaikka tämän kaiken arvostelun tekisi lapsilta salaa, niin perheen asenneilmasto on valmis. Lapsi oppii siihen, että vain minulla on väliä ja minä saan tehdä mitä vaan, me olemme muita parempia. Toista on oikeus arvostella ja ei tarvitse puuttua, vaikka muut kiusaisivat yhtä.Kyllä minäkin arvostelen ihmisiä, mutta yritän nyt kuitenkin välttää ihmisten leimaamista yksittäisten tapahtumien tai ulkoisen olemuksen perusteella. Yritän opettaa lapsilleni, että muita ihmisiä pitää kunnioittaa. Koulu on velvollisuus, johon kuuluu myös ikäviä asioita jne.

Kommentit (5)

Vierailija

Ja olen samaa mieltä kanssasi.Samaan aikaan myöskin ihmetellen samaa asiaa - miksi niin harva vanhempi kasvattaa lastaan oikeasti ottamaan huomioon muita ja olemaan kunnioittava muita ihmisiä kohtaan. Laajempien kokonaisuuksien ymmärtäminen on hienoa asia! Mutta surullista kyllä, aika harvinaista nykyään.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:

Kyllä minäkin arvostelen ihmisiä, mutta yritän nyt kuitenkin välttää ihmisten leimaamista yksittäisten tapahtumien tai ulkoisen olemuksen perusteella.
Tällaisen pitäisi olla ihan perusasia, mutta kokemukseni mukaan on harvinaista, että kukaan yrittää edes tämän verran olla oikeudenmukainen ja reilu muita ihmisiä kohtaan. Sinä olet varmaan keskimääräistä fiksumpi ihminen.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat