Auttakaa, esseen aloittamisessa, muutama epäselvä kysymys!

Vierailija

Laitetaanko heti alkuuun, johdantoon lähde kirjasta mistä aion esseen kirjoittaa, vai voinko laittaa suoria lainauksia tekstiin ja omat pohdinnat samaan erottelmatta niitä?

Vai pitääkö joka siteeraus laittaa kursivoidusti, sulkuihin vai miten?

Kuka nero voisi auttaa puusta pudonnutta? :/Kiitos! :)

Kommentit (6)

Vierailija

Ensimmäiseen kappaleeseen kerrot omin sanoin mitä olet kirjoittamassa ja miksi ja mihin pyrit.Sitten alat kehitellä esseetäsi eteenpäin. Kerrot taustoja, syitä, omia mielipiteitä ja kehität juttua eteenpäin. Lopussa teet yhteenvedon koko jutusta.

Vierailija

n tehtävänannon mukaan esseen muodollisuuden vaatimukset, mutta mikäli teille ei ole annettu mitään ohjeita ja haluat olla mahdollisimman pätevä, niin tässä jotain ohjeita:1. Kirjoita teksti omin sanoin ja mahdollisimman johdonmukaisesti edeten. Alussa kerrot lyhyesti mitä esseesi käsittelee, eli hahmottelet kokonaiskuvan ja avaat aiheen. Esseen keskivaihe on asian läpikäymistä ja loppuun lyhyt yhteenveto kokonaisuudesta ja johtopäätöksistä, joihin esseessä mahdollisesti päädyit.2.Limitä teoriaan omia huomioitasi ja näkemyksiäsi. Koskaan ei ole hyvä toistaa lähdekirjallisuutta ilman mitään uutta näkökulmaa.3. VÄLTÄ SUORASANAISIA LAINOJA, ainakin pitkiä sellaisia! Tätä meille ainakin aina toitotetaan.

Kun viittaat lähdekirjallisuuteen, selitä omin sanoin. Muotoile vaikka näin: " Kotilainen puhuu teoksessaan Johdatusta tekstitaitoihin siitä, miten..."

Sellaisen tekstijakson jälkeen, jossa olet viitannut asiasisällöllisesti lähteisiin laitat sulkujen sisään viitteeksi tekijän sukunimen, teoksen julkaisuvuoden ja kaksoispisteen jälkeen sivut, joihin olet viitannut. Esim. näin (Kotilainen 1999: 47-54). Jos laitat kuitenkin suorasanaisia lainoja, laita ne heittomerkkeihin ja samanlainen lähdeviite sulkuihin perään.4.Lähdeluettelo tulee esseen loppuun, erilliselle sivulle. Sinne laitat otsikon LÄHTEET ja alle aakkosjärjestyksessä seuraavat asiat lähdeteoksista. Kirjoittaja/toimittaja, julkaisuvuosi, kirjan nimi, kustantaja ja kustannuspaikka

esim. Kotilainen, Jarmo 1999: Johdatusta tekstitaitoihin. Wsoy, HelsinkiNäin siis ihan " virallisesti" . Lisää viitteiden käytöstä ja lähdeluettelomalleja löydät varmasti netistäkin. Tsemppiä esseeseen!

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Laitetaanko heti alkuuun, johdantoon lähde kirjasta mistä aion esseen kirjoittaa, vai voinko laittaa suoria lainauksia tekstiin ja omat pohdinnat samaan erottelmatta niitä?

Vai pitääkö joka siteeraus laittaa kursivoidusti, sulkuihin vai miten?

Kuka nero voisi auttaa puusta pudonnutta? :/Kiitos! :)
Lähde merkitään loppuun otsikon lähteet alle, eli tekstiin vaan normaali lähdeviittaus, esim. sulkuihin tekijän sukunimi, vuosiluku ja sivunro, tai millasta teillä on tapana käyttää.Suorat lainaukset lainausmerkkeihin, jos kerrot omin sanoin ei lainausmerkkejä tarvita, vaan pelkkä lähdeviite.

Vierailija

Lyhyen lainauksen voi laittaa lainausmerkkeihin ja sulkuihin kirjoittajan nimi ja sivunumero). Parempi olisi kirjoittaa esim. " Virtanen puhuu virtahevosten kasvuympäristöstä teoksessaan Virtahevosen elämää... mielestäni hän havainnoi hyvin eläinten syömistapoja kertomalla miten ne aamuisin kokoontuvat laumoittain syömään vesiruohoa" jne jne.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat