Kuinka pitkiä päiväunia noin 1v nukkuvat?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä poika on noin 1v ja päiväunien määrä vähentynyt hurjasti. Normaalia?

Vielä kaksi viikkoa sitten poika nukkui kolmet päiväunet (kesto yhteensä n. neljä- viisi tuntia), nyt enää yhdet (n. kaksi tuntia). Eipä siinä muuten mitään, mutta sitten illalla on niin väsynyt, että iltapuuron syöntikin menee itkuksi...

Olen yrittänyt illalla (viiden aikana) nukuttaa hetkeksi, mutta ei suostu vaikka on selvästi väsynyt.

Eilen sitten annoin iltapuuron jo tuntia ennen nukkumaan käyntiä ja juuri ennen nukkumista vain hedelmäsosetta. Menipä ilman huutoa... Yöunille poika käy puoli kahdeksan- kahdeksan aikana.

Onkohan muilla ollut näin? Poika siis jättää päiväunet pois " liian" aikaisin(ko)?

Kommentit (8)

Vierailija

Meillä alkaa olla jo suhteellisen selkeä rytmi taas, mutta vähän aikaa oli hässäkkää kun tyttö ei oikein tiennyt pärjääkö yksillä unilla vai ei.Silloin kun alkoi näyttää että tokille unille nukutus on vaikeaa, me jätettiin ne suosiolla pois. Ja tyttö unille tuntia aiemmin kuin ennen (ennen viim. klo 21, nyt kävelee jo huoneseensa 20 aikoihin). Oli vähän pakko sillä tyttö oli niin väsynyt jo puoli kahdeksan aikaan että hyvä että sai iltapalan syötettyä. Alkuun oli selkeästi väsynyt ja kitinäinen illalla, nyt alkaa olla jo tottunut, tällä rytmillä on menty varmaan noin kuukausi.Meillä nukutaan päikkäreitä nykyään n. 1,5 tuntia, joskus 2t., joskus 1t. Saattaa joskus illalla vielä nukahtaa autoon jos ollaan jossain liikenteessä. Ja yöllä nukkuu tavallisesti 20.00-7.20-minskuliina & tyttö 1v 2,5kk

Vierailija

Meillä poika nyt 13kk oli jokin aika sitten just tommonen, eli nukkui enää n. 2h tai vähemmänkin päivässä ja väsyi sitten illalla tosi aikasin. Nyt jaksaa jo yksillä päikkäreillä paremmin, eli ilmeisesti on tottunut yksiin uniin eikä illalla väsähdä ihan niin pahasti kun ennen.

Vierailija

Meillä vuodenikäinen nukkuu yhdet päikkärit n.3 tuntia ja yöunet nukkuu yleensä n. klo:21.00-7.00.Jätettiin kanssa toiset päikkärit pois kun niille toisille unille nukuttaminen rupesi olemaan älytöntä riitelyä,noilla yksillä unilla on pärjännyt hienosti,ei yleensä edes iltaisin kiukuttele.Vierailija


Nukkuu päikkärit n.2tuntia ja yöunet n.11 tuntia.reilu 10kuisena alettii jättämää toisia päikkäreitä pois koska niille käyminen oli pelkkää huutoa.Pari kuukautta meni että väsyitkua oli ennen päikkäreitä ja illalla mut nyt toimii rytmi hyvin :-)

Vierailija

nyt on jätetty muutama päivä sitten toiset päikkärit pois, ja päivärytmi on muuttunu sen takia hieman. illalla kyllä jaksaa vielä puurotkin syödä hyvin, ja nukkumaan lähtee mielellään, mutta heräilee tosi usein yössä :(.. en oikein tiedä johtuuko heräily päivärytmin muutoksesta vai mistä. kävelemäänkin on jo oppinut joku aika sitten eli ei PITÄIS enää se vaivata mieltä. heräileekö teidän lapset yöllä?

Vierailija

on alkanut nukkua yksiä päiväunia 1,5-2h. Herää yleensä aamulla n. 7-8 ja menee illalla nukkumaan n. klo 20. Yönsä nukkuu pääsääntöisesti heräämättä, mitä nyt näin flunssasena. Aika usein herää tuossa 6.30 tai 6.45, jolloin otan viereeni ja jatkaa useimmiten unta n.45-60min.

Jos on herännyt aikaisin ja menee päiväunille aikaisin, saattaa vielä nukkua toiset unet ja sitten illlalla nukkumaan n. klo 21.

Vierailija

Vielä viikko sitten olisin vastannut, että 1,5 h - 2,5 h, mutta tällä viikolla on jo kahtena päivänä poika vetäissyt sellaiset 3 tunnin päiväunet. Päiväunille mennään aina kahdentoista aikaan (aika tarkalleen), siitä sitten nukutaan mitä nukutaan. Jos meinaa mennä yli kolmen tunnin - sitten kyllä herätän. Ja hyvin jaksetaan näin. Nyt ikää 1 v 4 kk.Meillä vähän yli 1 v ikäisenä jäi toiset päiväunet ihan kokonaan pois ja välillä on matkan varrella (varsinkin aluksi) ollut päiviä, että illalla tuntuu olevan todella väsynyt ja aamupäivälläkin välillä ulkona tuntuu väsähtävän. Mutta ei meillä ruokailujen suhteen ole ongelmia. Hyvin jaksaa illalla iltapuuron syödä 19.00 - ja vastaavasti lounaan 11.00, kun poika tietää, että selkeästi ruoan jälkeen mennään myös nukkumaan. Vaikka ei ennen ruokaa olisi jaksanutkaan leikkiä - ruoka syödään hyvällä halulla ja jaksetaan, kun rytmi on selkeä - tämän jälkeen pääsen nukkumaan.Yöunia nukutaan n. 20-6. Ennen kahdeksaa (pesun ja iltasadun jälkeen) poika kävelee itse sängyn viereen ja jää odottamaan (vielä nukkuu pinnasängyssä - ei pääse sinne itse).Tuli vain mieleeni - miksi puuron jälkeen pitäisi antaa vielä hedelmäsosetta erikseen " juuri ennen" nukahtamista ? Kyllä se selkeästi erilläänkin syöty ruoka nälän yöllä pois pitää. Vuorokauden kokonaismäärä / tottumus ruoka-aikoihin ratkaisee...Ja toiselle kysyjälle - kyllä meilläkin heräillään edelleen. Flunssan takia tällä hetkellä - ja välillä ihan muuten vain. Tuossa vähän jälkeen 1 v iän tuli kokonaiset yöt, mutta sitten " poikkeukset" katkaisivat - flunssa nyt syksyllä ja kahdeksan hampaan tulo kesällä (kulma + ensimmäiset poskihampaat).

Vierailija

Meidän tyttö on 1,3 v ja nukkuu reilun kaksi tuntia päiväunia ja 12 tunnin yöunet. Muut ajat touhuaakin sitten koko ajan jotain. isosisko 5 vee nukkui saman ikaisenä kahdet kahden tunnin unet ja myös yhtä pitkäy yöunet joten aika yksilöllistä toi unen tarve näkyy olevan...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat