Etsin kirjaa lapsen kehityspsykologiasta, oletko lukenut jonkun jota suosittelet?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kotona kaksi lasta, ja kiinnostaisi lukea kehityspsykologiasta, mitä milläkin kaudella ja missäkin iässä odotettavissa, osataan, mitä voi vaatia jne. Lukion psykologiasta jo " vähän" aikaa, kirjat ehkä jossain vintillä. Voitko suositella nimenomaan kehityspsykologiasta kertovaa kirjaa? Penelope Leachin Lapsi - hoito ja kehitys on tuttu, hyväksi havaittu ja moneen kertaan luettu, mutta syventävää opusta kaipaisin:)Itse voin suositella Liisa Keltikangas-Järvisen kirjaa Temperamentti (WSOY 2004). Mielenkiintoinen kirja jokaisen yksilön erilaisesta temperamentista jo vastasyntyneestä, ja miten esim. vanhemmat voivat ymmärtää ja tukea luonteeltaan erilaisia lapsia sisarusparvessa. Kirja avartaa myös omaa ja miehen tapaa reagoida eri asioihin.

Kommentit (4)

Vierailija

Tietoa ja käytännön neuvoja vanhemmille 0-6-vuotiaan lapsen kehityksen tukemiseksi (Weilin+Göös 1999).Käsittelee niin psyykkistä kuin fyysistä kehitystä. Loistava teos, on suomalaisen neuropsykologin ja erikoistoimintaterapeutin asiatarkastama.

Vierailija

Itse luin koulussa englanninkielistä kirjaa Development of children, tekijät Cole Michael & Sheila. Todella kattava teos, jos oikein tosissaan aihe kiinnostaa.

Vierailija

Keijo Tahkokallion kirjat ovat olleet hyviä, esim. Kotipesän lämpöä etsimässä jne..

Jo mainitsemaltasi Liisa Keltikangas-Järviseltä Aggressiivinen lapsi.Muitakin hyviä on, mutta nyt yksi 8kk kiemurtelee sylissä niin ettei muistamisesta ja kirjoittamisesta ole tulla mitään..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat