Onko kukaan aloittanut kiinteiden antamisen iltapuurosta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä siis 5 kk vanha poitsu ja haluaisin kokeilla meniskö yöt paremmin, jos antais illalla ihan tavallista puuroa. Vellin anto hankalaa, ku ei oo tuttipulloa.

Kommentit (7)

Vierailija

Ota ensin esim. ruusunmarja ja sitten voit jo kokeilla riisipuuroa - ruusunmarjasoseella. Tuskin maistuu sellaisenaan niin hvyin :) Mutta kotimaiset viljat vasta kun pari-kolme viikkoa totuteltu muihin kiinteisiin. Riisi on aika hellä tapus. Me aloitimme 6 kk iässä: ensin bataatti (3 päivää), sitten päärynä (2 päivää) sitten riisi. Olen kuullut, että ruusunmarja on myös hyvä aloitusruoka, ei liian makea, muttei yhtä " pahaa" kuin esim. peruna.6 kk saa ottaa uusia ruokia nopeampaan tahtiin, ei siis tarvitse testata viikkoa / ruoka-aine. Ellei tule oireita.

Vierailija

puurot maistuu parhaiten sellasenaan eli ilman mitään marja- tai hedelmäherkkuja. Välipalana marjat ja hedelmät maistuu hyvin. Mutta tuon näkee sitten kun kokeilee, miten teillä maistuu.

Vierailija

Mulla oli ihan samat mietteet, mutta...Jos vauvalle tulee mahavaivaa ruoasta, niin se teidän yöstä sitten. Ja luullakseni lapsen " syömä" ruokamäärä on niin pieni, ettei sillä ihan heti nälkää pidetä :)

Vierailija

Nuo kotimaiset viljat voivat olla vähän turhan hurjia aloitusruuaksi. Anna ensin parina päivänä aamupäivällä puuro ja jos näyttää hyvältä (ei oireita) niin siirrä sitten puuro iltaan.

Joku jo mainitsikin ruusunmarjasoseen riisipuuron kanssa, molemmat ovat harvoin allergisoivia, joten ovat hyviä aloitusruokia. Ja ei se perunakaan ole sen " pahempaa" vauvan mielestä, kun kaikki maut ovat uusia ja kaikelle irvistetään. Onneksi uteliaisuus voittaa ja saa lapsen syömään lisää.

Vierailija

Anna ensin sitä puuroa (aamu)päivällä muutaman päivän ajan ja siirrä vasta sitten iltaan.Mä tein niin, että alotin kasvissoseen 6 kk:n iässä aamupäivällä ja sitten iltapuuron otin kuvioihin jo noin reilun viikon tai kahden päästä muistaakseni. Mutta silloinkin tein ensin niin, että annoinkin kasvissoseen sijaan aamupäivällä puuroa ja vasta sitten parin päivän päästä iltapuuro.Kaikki viljat kokeillaan erikseen aamupäivällä, ennen kuin uskallan antaa niitä illalla (vaikkei vielä ole mitään oireita tullutkaan, kop kop).

Vierailija

ninni-pinni:

Lainaus:


Meillä siis 5 kk vanha poitsu ja haluaisin kokeilla meniskö yöt paremmin, jos antais illalla ihan tavallista puuroa. Vellin anto hankalaa, ku ei oo tuttipulloa.


meillä 5 kk vanha tyttö. Aloitettiin iltapuurolla pari viikkoa sitten kun ei myöskään ole pulloa. Oli syönnin jälkeen tosi rauhallinen ja tyytyväinen. Bonan hedelmäinen kaurapuuro maistuu. Syö kyllä myös soseita jo. Luumu on auttanut aina jos maha kovana.Vierailija

Meidän poika syö iltapuuronsa ihan perinteisistä kaura- tai ruishiutaleista valmistettuna. On tehnyt näin alusta lähtien (no, tosin vasta kaksi viikkoa). Puuro maistuu erinomaisesti, eikä vatsakaan tykännyt huonoa, päinvastoin: 10 päivän kakkausväli vaihtui puuron aloituksen myötä kertaan päivässä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat