pesupähkinöiden pesuteho?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

heiMeillä on kokeiltu nyt pariin otteeseen pyykinpesussa pesupähkinöitä niin vaippa- kuin vaatepyykkiinkin. Osaan imuista jäi kuitenkin tosi haaleita tahroja, mitä ei ole tavallisella pesuaineella ole tapahtunut. Mietin tässä nyt, että peseekö pähkinät vaippapyykin tarpeeksi hyvin ylipäätään? Eli jääkö sinne helpommin jotain bakteereja kuin tavallisella pesuaineella?Jos jollakin on tietoa, että miten näitä pesutuloksia yleensä " tieteellisesti" mitataan ja jos pesupähkinöistä olisi jotain tällaista mitattua tietoa niin kiinnostaisi tietää.Vai pitääkö pähkinöiden annostusta vain lisätä pesutuloksen parantamiseksi? Olen annostellut ohjeen mukaan. Mistään vaikeista tahroista ei siis ole kyse vaan ihan kakkatahroista jotka kyllä pitäs lähteä minusta ilman sappisaippuoitakin.Kommentit (4)

Vierailija

Luulin kans laittaneeni pähkinöitä liian vähän ja pesin harsot uudestaan isommalla määrällä vain todetakseni, että tahrat ovat yhä paikallaan. Sitten pesin tavallisella pesujauheella ja tahrat hävisivät. Harmikseni tuosta ei tullut meidän perheen juttua.

Vierailija

Meilläkin jäi noita tahroja, kun kokeilin pesupähkinöitä, eivätkä esim. tyttäremme leikissä nuhjaantuneet sukat tulleet yhtään puhtaamman näköisiksi. Kun pesin sukat (ja vaipat) sitten " tavallisella" pesuaineella, tuli puhdasta - siitä huolimatta että sukkia ja vaippoja oli toki käytetty siinä välissä. Jäivät pesupähkinät sitten siihen kokeilusatsiin enkä sitäkään käyttänyt loppuun asti. Ja tosiaan meilläkin kyse oli ihan tavallisesta likaantumisesta, ei mistään mustikkatahroista tms. Uskon, että bakteereihin ym. tepsii paremmin se pesuveden riittävä lämpötila, pesuaineen tehtävänä on enemmänkin irrottaa sitä likaa. Pesupähkinät eivät toimineet siinä tehtävässä niin hyvin kuin toivoin, tai siis tuntui sille, että sama olisi ollut pestä pyykki ilman mitään pesuaineita. Enkä varmasti laittanut edes liian vähän, katsoin ohjetta ja lisäksi vielä vähän pähkinöiden määrää. :)

Vierailija

Innoissani minäkin olin heti kokeilemassa, en saa toimimaan. Ehkä yritän joskus vielä uudestaan. Tahroja jää, vaikka harsot pesen (huuhtaisen) käsin heti tuoreeltaan sappisaippualla ja vielä lopuksi lisää sappisaippuaa ongelmakohtiin. Ei lähde pesupähkinöillä loput, erisanilla kylläkin. Pöh. :-( Olisi ollut kiva olla pesupähkinöiden käyttäjä ja puolestapuhuja...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat