Koivuallergia, ristiin reagoivat ruuat, mitä oireita?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minkälaisia oireita lapsillenne on tullut koivun/siitepölyjen kanssa ristiin reagoivista ruuista? Poikani 1-v. on atooppista ihottumaa keholla. (punaisia kutisevia läiskiä). Nämä ovat alkaneet parantua, mutta samalla niskaan ja kasvoille on tullut pistemäisiä punoittavia näppyjä, jotka eivät kutise niin paljon kuin ihottumaläiskät keholla.Ollaan nyt ilman maitotuotteita oltu reilu viikko ja ihottuma keholla on helpottanut, mutta kasvojen iho on mennyt huonommaksi. Juonut nyt Gogreen kauramaitoa. Pääsemme lastenpoliklinikalle vasta 23.11 !!! Pitäisikö tätä ennen jo mennä yksityiselle puolelle testiin... vakuutusta ei ole :(.Voisiko olla ettei kauramaito sovi... pitäisikö kokeilla soijamaitoa... kiitos kaikille jotka vastaavat!!!!

Kommentit (3)

Vierailija

Voihan se hyvinkin olla, että lapsesi ei siedä kauramaitoa. Jos tilanteenne menee pahemmaksi, käänny neuvolalääkärin puoleen, jotta hän vaikka määräisi apteekin korviketta. 1-vuotias lapsi tarvitsee vielä " maitoa" , etenkin, kun on allergioita. Tai sitten kiirehdit aikaa lastenpolille. Soita sinne ja kerro tilanteenne. Mielestäni ei kyllä kannata nyt ainakaan kokeilla sitä soijaa tähän sekoittamaan. Ja kun maitoaltistus voidaan tehdä vasta, kun lapsi on oireettomassa tilassa. Ja maitoa on vältetty noin 2 viikkoa. (joillekin lääkäreille riittää viikko) Niin etunne mukaista olisi käyttää jonkin aikaa apteekin korviketta. Mutta kysäisepä neuvolasta tai polilta. (tai siis sieltä mistä olette lähetteen saaneet eteenpäin) Sori sekava teksti, mutta kiireessä kirjoitin.Vierailija

KOIVU (leppä, paju, haapa ja tammi ristireagoivat koivun kanssa) (* =

ristireagointi todennäköisin)

hedelmät: omena*, päärynä*, kiivi*,

juurekset: porkkana*, palsternakka*, selleri*, peruna*,

pähkinät*

HUOM. Kiivi, selleri ja pähkinät voivat aiheuttaa anafylaksiaa.

aloittaisin sinuna noista. soija herkistää herkemmin. jos epäilet kauraa eikä koivun kanssa ristiinreagoivien välttäminen riitä niin sitten kannattaisi katsoa yleisesti allergisoivia tai siirtyä sitten riisimaitoon.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat