Pakko kehaista keskustelun tasoa tällä palstalla, sillä...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

... jos sitä verrataan tuonne AV-palstalle, täällä on äärimmäisen hienotunteisia, sivistyneitä, ajattelevia, hyvin argumentoivia ja kerta kaikkisen fiksuja ihmisiä.Että hyvää päivää vain kaikille! :)Ja vertailun vuoksi voitte lukaista sieltä aloituksen, joka voisi olla tietysti tälläkin palstalla: Saako keinohedelmöitetty ihminen sielua? tai jotakin sinne päin.Auts.

Kommentit (6)

Vierailija

Tootsieroll:

Lainaus:


hieman sekavin tuntein. Taalla ns. kristityt tuntuvat jyraavan kaikki ns. vaarauskoiset aivan taysin.
Minusta taalla olevissa kristityissa on monenlaisia. Joku on herkempi sanomaan vastaan kuin toinen. Mina en ainakaan (kai olen vaarauskoinen?) ole henkilokohtaisesti saanut mitaan jyraysta, mutta toisaalta en ole hyokkaillyt kristinuskoa vastaankaan (kuten minusta mm. tuo opiskelija1 teki useassa avauksessaan). On eri asia kertoa omasta nakemyksestaan kuin alkaa kaivella toisen uskonnon epaloogisuuksia.Lainaus:

Miksi tama tuntuu olevan niin vaikea aihe esim. aktiivi-luterilaiselle hyvaksya esim. aktiivi-mormonia??? Tuntuu, etta heilla jotenkin nousee karvat heti pystyyn ja kristillinen hyvaksynta ja kunnioittaminen kuin keskiajalta kotoisin.
Mista olet saanut kuvan, etta mormoneja ei hyvaksyttaisi? Se, etta todetaan mormonien olevan ei-kristillinen uskonto on ihan loogista, jos krostillisyys on maaritelty tiettyja perususkomuksia sisaltavaksi uskonnoksi. Mormonit eivat allekirjoita naita kaikkia eivatka siksi ole kristittyja. Mutta muuten?Minusta esimerkiksi taalla erilaisia luonnonuskontoja ja esim. buddhalaisuutta tunnustavat eivat ole saaneet oikeastaan mitaan kommentteja, mika minusta on tavallaan saali. Ei silla, etta olisin mitaan tappelua kaivannut, mutta sivistynyt ajatustenvaihto perinteisia uskontoja " edustavien" kanssa olisi ollut mukavaa luettavaa.

Vierailija

Mietin nimittäin eilen, olinko kirjoittanut sinulle liian syyttävästi. Se ei ollut tarkoitus, mutta kun tässä kaiken keskellä näkyvästi salaa kirjoittelen, niin välillä täytyy kirjoittaa nopeasti. (Näkyvästi salaa = istun kurssilla etupenkissä, joten kaikki näkevät, että teen muuta kuin kuuntelen, mutta kuvittelen edelleen, että se ei häiritsisi muita kurssilaisia)

Vierailija

Taalla nayttaa tosiaan, etta ihmiset viitsivat miettia kirjoittamaansa ja vaikka voin kuvitella, etta valilla savu nousee korvista, silti kommentointi pysyy paaasiassa asiallisena ja asiaan, ei henkiloihin kohdistuvana. Aplodeja!On muuten aika hauska, miten nimimerkinkin imagoa varjelee ja haluaa kayttaytya asiallisesti. Mitenkahan kohteliasta meno taalla olisikaan, jos esiinnyttaisiin omilla nimilla? ;)

Vierailija

hieman sekavin tuntein. Taalla ns. kristityt tuntuvat jyraavan kaikki ns. vaarauskoiset aivan taysin. Se on yksi syy, miksi en viitsi tanne edes kirjoittaa. On jotenkin saalittavaa, etta ns. kristytty sivistynyt ihminen alentuu moiseen vaittelyyn elamankatsomus ja uskontoasioista. Moniin keskustelunavauksiin olisi voinut saanut jarkevaa monia mielipiteita huomioonottavaa keskustelua aikaan, mutta juuri taman ' jyräyksen' takia suhtaudun monella tapaa kannanottoihin hieman varauksella. Miksi tama tuntuu olevan niin vaikea aihe esim. aktiivi-luterilaiselle hyvaksya esim. aktiivi-mormonia??? Tuntuu, etta heilla jotenkin nousee karvat heti pystyyn ja kristillinen hyvaksynta ja kunnioittaminen kuin keskiajalta kotoisin.

Vierailija

Syykin on aika selvä, kun on pakko rekisteröityä ei enää niin helposti päästä sammakoita suustaan. Itse en juuri edes käy rekkaamattomilla palstoilla, siellä kun yleensä ei ole minkäänlaista sensuuria (tarkoitan esimerkiksi laittomuuksia), ja keskustelut menee yleensä haistatteluksi. Ja jos kyse on elämänkatsomuksesta, muilla palstoilla se on 50% pelkkää käännyttämistä ja 50% vastaan väittämistä. Loputon jankutushan siitä vaan syntyy...

Vierailija

...vaikka onhan se vähän kiinni siitä, mihin vertaa. Parhaimmillaan täältä saa paljon, kun joutuu miettimään asioita pohjia myöten ja vaatimaan itseltä perusteluja & rehellisyyttä. Myös sen olen oppinut, että palstailijat edustavat kukin omaa näkemystään, eivätkä ole virallisia uskontokuntiensa edustajia.AV:n olen jättänyt totaalisesti väliin aikoja sitten. Se tuntuu olevan joillekin henkinen kaatopaikka, jossa voi unohtaa kaikki normaalin kanssakäymisen säännöt, toisen kunnioittamisen ja peruskohteliaisuuden. Paha mieli vain tulee ja aikaa menee hukkaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat