Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko teillä ollut lapset mukana ultrassa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ensi viikolla olisi np-ultra ja nyt on alkanut mietityttämään, voiko esikoisen (vajaa 1½-vuotias) ottaa mukaan. Ketään hoitajaa ei ole mahdollista saada siksi aikaa ja isä haluaisi lähteä mukaan ultraan. Sairaalasta tulleessa ohjeessa luki että pienet lapset saattavat häiritä tutkimusta ja henkilökunnalla ei ole mahdollisuutta huolehtia lapsista.

Miten olette toimineet?

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

vajaa kolemvuotias tyttö mukana rakenneultrassa, jossa sitten vauvan päästä löytyikin plexus-kystia. Vauvaa ultrattiin tunti. Mitään häiriötä ei lapsesta kuitenkaan ollut, kun on muutenkin rauhallinen, mutta en kyllä keksi mitä haittaa siitä voisi olla, jos isäkin on mukana.

Olihan sitä tietysti huolestunut olo kun kaikki ei ollutkaan kohdallaan, mutta eipä se lapsen mukana olo olisi tilannetta muuttanut. Lapselle lupaamani jätski jäi kyllä toimenpiteen jälkeen ostamatta.

Vierailija

Meillä oli lapset mukanaan vuonna 2000 kesällä naistenklinikalla rakenneultrassa....mutta mutta ...kuinka ollakaan se ei ollutkaan iloinen tapahtuma silloin vaan saime tietää että vauvamme oli kuollut kohtuun joten syy siihen miksi se lapsi kielto on monessa paikassa nykyään on aika ilmiselvä.

Kun se ei ole mikään kiva homma saada tietä surullisia uutisia kun lapset mukanaan.

Sen tapahtuman jälkeen ei ole lapsia mukaan huolinut.Ja olen ymmärtänyt miksi se kielto on.Meilläkin oli silloin raskaus jo viikolla 20.

Mutta kysy ihmeessä omaan sairaalaan käytäntöä ennen kuin päätät.

Vierailija

...jos kerran on erikseen aika selvästi mainittu, että lapsia ei tutkimukseen toivota. Pyytäisin sitten erikseen lupaa tuoda lapset, ellen saisi asiaa muutoin järkättyä.Ei suoranaisesti liity asiaan mutta jostakin tuli mieleeni, että en myöskään vie lapsiani esim. häihin, ellei heitä ole sinne kutsuttu (paitsi voisin tässäkin tapauksessa neuvotella asiasta häiden järjestäjän kanssa).

Vierailija

Np-ja rakenneultra ovat nimenomaan siksi, että etsitään poikkeuksia. Se ei aina ole mikään iloinen perhetapahtuma. Mitä jos sieltä löytyykin jotain dramaattista joka vaatii vanhemmilta raskaita päätöksiä, lisätutkimuksia jne? Sitä varten sairaalat suosittavat jätettävän muut lapset suosiolla kotiin, sillä sellaisessa tilanteessa kaikki fokus ja energia pitäisi olla syntymättömässä lapsessa.Soita sairaalaan ja kysy, ymmärtävät varmaan jos lasta ei saa hoitoon edes tunniksi. Voisiko joku tulla mukaanne ja olla taaperon kassa odotustilassa sen aikaa?

Vierailija

Toista odottaessani esikoinen oli rakenne UÄ:ssä muistaakseni mukana. Nyt kolmannen kanssa meitä oli koko porukka rakenneUÄ:ssä, eikä se kätilö mitenkään kieroon kattonu. Hyvin sai hommat hoidettua. Np-ultraan kesäkuussa en viittiny ottaa kun ovat isoja jo(olivat tyttö just 7 vuotta täyttänyt ja poika 4½v) ja alakautta kun ottivat UÄ:n niin säästyi selittelyt...Heidi rv 27+3

Vierailija

tosin aivan vain " tavallisissa" ultrissa, ei np:ssä tai rakenteessa. Tosin edelliskerralla olin yksin lasten kanssa (4v ja 1v3kk), j akokemus oli todella mielenkiintoinen, kun nuorempi säikähti koko otuhua, ja parkui siinä pöydän vieres hela tiden! Mietinkin, et taidan seuraavan kerran yksin mennä... :)

Vierailija

Mä olen ymmärtänyt että jos isä on paikalla niin vanhemmat lapset saavat toki olla mukana, isähän voi katsoa ettei heistä ole häiriötä tutkimukselle. Silloin lapsista voisi olla haittaa jos äiti menee yksin heidän kanssaan eikä kukaan katso lasten perään.Meidän tyttö oli mukana molemmissa ultrissa, isukki viihdytti neitiä. Tyttö oli tosin nuori (täyttää kohta vuoden) joten turvakaukalossa istui ja katseli ihmeissään ympärilleen.Tansku, muksut *3 & vaavi rv 29+5

Vierailija

jossa lukee, että lapset ei saa tulla mukaan ultraan, sillä lain mukaan lapset eivät saa osallistua lääketieteellisiin tutkimuksiin (tai jotenkin sinnepäin). En tiedä kuinka käytännössä toimitaan kun meille esikoinen tulossa! :)violet ja masu-Aarre rv 32+6

Vierailija

meillä oli rakenne-ultrassa isä ja tyttö 4v mukana.Tyttö istui isänsä sylissä hiljaa koko ajan että eipä häiriötä ollut ja onneksi ei löytynyt mitään vikaa tai muuta,silloin olis kyllä ollut kamalaa jos esikoinen olis ollut mukana.mutta halusin isukin mukaan ja pakkokin,muuten olisin joutunut linja-autolla meneen pitkän matkan yksin.

äitiliini rv33

Vierailija

jonka vuoksi isukkikin joutui odottamaan käytävässä. Aika ikävää, kun mies vielä tuon ultran vuoksi otti pari tuntia vapaata töistä :-(

Vierailija

Olen ollut rakenneultrassa siinä tilanteessa että uutiset eivät olleet niitä iloisimpia. Se tilanne on itselle niin shokki että olisi aika vaikeaa yrittää esittää lapselle että kaikki on hyvin. Kaikki tietysti tekevät tässäkin asiassa omat ratkaisunsa.

Vierailija

Olin tänään juuri Kätilöopistolla np-ultrassa ja sekä mies että lapsi 1v5kk olivat mukana, myös ultran ajan tutkimushuoneessa. Kätilö vaan totesi että jos alkaa kauheasti riehumaan niin sitten pitää isän viedä lapsi odotustilaan. Onneksi kuitenkin kaikki sujui hyvin:)mammeli rv 12+4

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat