Biologiasta/kaksosraskauksista tietävät; olisi kysymys?

Vierailija

Yleensä puhutaan aina, että kaksosraskaudet " syntyvät" niin, että joko kaksi munasolua hedelmöittyy eri siittiöillä tai sitten hedelmöittynyt munasolu jakautuu kahteen osaan. Mutta entä jos yksi munasolu hedelmöittyykin kahdella siittiöllä? Onko silloin munasolussa vikaa (ja tuloksena aina keskenmeno) vai voiko myös tällaisessa tapauksessa syntyä kaksoset?

Kommentit (3)

Vierailija

Itsellä on siis ollut osittainen rypäleraskaus, joka siis saa alkunsa siitä kun kaksi siittiötä hedelmöittää munasolun. Tämä asia on vain jäänyt askarruttamaan mieltä nyt kun uusi vauva alkaa olla ajankohtainen...Kiitos vastauksesta!

Vierailija

hedelmöityksessähän munasolun ja siittiön tumat yhtyvät, eikä siinä ole kolmannelle pyörälle tilaa. Munasolusta pitäisi löytyä toinen tuma sille toiselle siittiölle kaveriksi!

En tiedä sitten, mitä tapahtuu, jos kaksi siittiötä pääsisi sisään. Periaatteessahan munasolu ei päästä kuin yhden. Oman " valistuneen luuloni" mukaan voisi olla mahdollista, että se ylimääräinen siittiö vaan jää orpona sinne munasolun sisään, kuolee ja käsitellään kuten solun itse tuottama jäte. Tai sitten koko homma menee pieleen. Ehkäpä joukossamme on todellista asiantuntemusta?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat