Takan haju ongelma. Osasisitko sinä auttaa??

Vierailija

Heippa,ihanassa takkahuoneessamme on " käyttökelvoton" takka. Se on rakennettu joskus vuonna -84 ja sen ajan tyyliin, se ei ole millään lailla varaava. Piippu on suoraan ulos taivaaseen.Tuli siinä palaa ihan ok, mutta käytön jälkeen koko asunto haisee viikko kausia noelle ja savulle. Vaikka käyttö hetkellä takka ei ole savuttanut sisään yhtään.Jotenkin ilmastointimme työntää sitä nokista ilmaa sieltä piipusta sisälle.Voiko asialle tehdä jotain? Oletko kuullut, että jollain olisi samanlaista ongelmaa ja päässeet jollain keinoin siitä eroon (takkasydän, lasiluukut yms.).Apua kovasti kaivataan. Haluaisimme käyttää takkaamme, mutta emme kärsiä viikkojen haju / hajun tuomista päänsärky vaivoista.

Kommentit (5)

Vierailija

Jo molemmat on koneellisia, niin säätö on pielessä, eli osa korvausilmasta tulee takan kautta. Jos ei ole koneellista lämmönsiäänottoa, niin sen asentamisella voidaan ongelma poistaa ja järjestää hallittu korvausilma muualta kuin takan hormista. Jos helpoimalla haluaa päästä, niin takkaluukkujen asentamisen poistaa ongelman. Varmistakaa silti, että korvausilmaa tulee riittävästi muualta.

Vierailija

Jostalo ja piippu ovat melko matalia savu tulee takaisin taloon teet mitä tahansa.Tulensytyttämisen aikana täytyisi pitää auki ikkunaa ta ovea ulos siinä tiassa siis takkahuoneessa.piipun korotus voi auttaa em. ongelmaan.esim.puolimetriä lisää pitutta niin savu ei puske sisälle.Siis jos ongelma ilmenee vain silloin sytytys tilanteessa.

Vierailija

Koneellista sisäänottoa ei ole. Mutta takkahuoneessa on 2 erillistä venttiiliä jotka ovat ns. auki koko ajan, josta pääsee sisään " puhdasta ilmaa" .Täytyy siis ruveta harkitsemaan niitä luukkuja.Lisää kokemuksia mielellään luen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat