Millä perusteella mies voisi saada erossa lapset?

Vierailija

Sivut

Kommentit (47)

Vierailija

asiat, joista voi sopia eron yhteydessä / hakea oikeuden päätöstä:

1) lapsen asuminen: voi olla jommalla kummalla vanhemmalla, ja tästähän ap on kysymyksen heittänyt

2) huoltajuus: yhteishuoltajuus -> molemmat vanhemmat yhdessä ovat lapsen huoltajia/ yksinhuoltajuus -> huoltajuus on yksin sillä vanhemmalla, joka asuu lapsen kanssa

3) tapaamisoikeus

4) lapsen elatusEli lapsen asumisesta sopiminen/päättäminen on eri asia kuin huoltajuuskysymys, noin niinkuin juridisina asioina.

Vierailija

Jos miehesi pelottelee sinua sillä, että et saa lapsia erossa, niin SUomi on täynnä miehiä jotka kiristävät puolisojaan tuolla väitteellä. Se ei pidä paikkaansa. Aika varmasti saat ellet alkkis tai psykoottinen ole. Kyllä sosiaalitoimi näkee miehen läpi, jos hän väittää sinun olevan kykenemätön lapsia hoitamaan.

Vierailija

myös ajasta jolloin molemmat vanhemmat ovat kodin ulkopuolella töissä. Epäilenpä ettei tuollaisia tuloksia vuosi toisensa jälkeen saataisi elleivät ne olisi paikkansapitäviä suurimmassa osassa perheistä.

Vierailija

Olemme molemmat normaalisti töissä, ja itselläni on työpaikat järjestään kauempana. Eli jos olen kotona 2 tuntia vähemmän, suurin osa hommista on jo yleensä tehtynä kun tulen kotiin.Nyt kun olen kotona, olen tehny enemmän. Tulen itse perheestä, jossa äiti teki kaiken - sen raskaan päivätyön lisäksi. Mielestäni se on epätasa-arvoista ja väärin.Olen viimeaikoina törmännyt yllättävän paljon yh-isiin. Kaikissa tapauksissa äiti on ollut syystä tai toisesta kykenemätön hoitamaan lapsia yksin. Eli siis päätöksiä miestenkin hyväksi tapahtuu, mutta ilmeisesti (asiasta keskusteluja seuranneena) naisia kuitenkin suositaan.Omana neuvona erotilanteeseen voisin sanoa, että miehelle kannattaisi ehkä tehdä selväksi mitä lapsien kanssa eläminen yksin/vkonloppuisinä olo tarkoittaa. Jälkimmäinen kuitenkin mahdollistaa " oman elämän" , baarireissut kavereiden kanssa, harrastukset jne. Yksinhuoltajana tai lähivanhempana tuntuu usein siltä että aika menee arjen pyörittämiseen... Voi olla että miestä alkaa yllättäen kiinnostaa antaa lapset sinulle, kun tajuaa että voi sitten käydä Peran kanssa kaljalla kolme kertaa viikossa. :-)

Vierailija

ratkaisu, mutta jos lapset ovat lähes yksinomaan toisen (usein äidin) kasvattamia niin iästä riippumatta toki lasten paras toteutuu jatkamalla samaa rataa, eli asumalla äidin kanssa. Sehän ei tietenkään poissulje isän kanssa aikaa viettämästä.

Vierailija

Siis jos lapset ovat tottuneet olemaan äidin kanssa, jolla on ollut heille aikaa ja sydäntä ja isä tehnyt töitä ja vähän leikitellyt illalla, jos sitäkään?Eiköhän lapset siinä eniten kärsi. Ja meinaatko että moni mies olisi sitten valmis vähentämään työntekoaan lasten vuoksi?Kyllä se on ihan oikein, että äidit (normaalit ja terveet) saa pääsääntöisesti lapset. Onneksi oma mieheni ei edes kyseenalaistaisi sitä.

Vierailija


(useinmmiten isä) joutuukin vastuunkantajaksi vaikkei aiemminkáan ole siihen kyennyt tai halunnut vastuuta kantaa. " Kiva" palkinto sellaisille äideille jotka ovat kaiken työn tehneet.Tuli vain mieleeni, onko se palkinto isälle tai äidille, kuka lapset " saa" ? Asiaahan pitää katsoa _lapsen_ kannalta, lapsenhan tulisi olla " voittaja" ! Valitettavan usein kiistaisissa eroissa ei kukaan ole voittaja, on vain häviäjiä.

Vierailija

15 ja 16: sosiaalityöntekijät eivät tee päätöksiä. Päätöksentekijöinä ovat joko vanhemmat yhdessä (= sopimusteitse) tai käräjäoikeus. Usein oikeuskäsittelyä varten käräjäoikeus pyytää sosiaalilautakunnalta selvityksen, ja tämän selvityksentekijöinä toimivat sosiaalityöntekijät. Selvityksessään/lausunnossaan he voivat ottaa kantaa puoleen tai toiseen, mutta se ei ole oikeuden päätös. On useita tilanteita, joissa oikeus on päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun kuin sosiaalilautakunnan suositus on ollut.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat