Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kaksosten odottajat! Kysyttävää niskapoimusta!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli oletteko jo ollut np-ultrassa? Jossain sanottiin että raja on alentunut 2.4:ään entisestä kolmesta.Onko normaalia että kaksosilla on eri luvut? Tuttavalla oli 1.4 ja tasan kolme. Eli niinkin suuri ero. Monimutkaista kun jos huomataan että vakavasti sairas, niin molemmat joutuu keskeyttään. Ja taas ohutneulanäyte lisää kuulemma keskenmenon riskiä. Aika miettiminen. Siksi aattelinkin kysäästä, että onko vastaavassa tilanteessa olevia?

Kommentit (2)

Vierailija

Hei!

Kävimme viikko sitten ultrassa ja sitä ennen meillä oli kova miettiminen, että mitä jatkossa jos jotakin löytyy. Kohdallamme ajattelimme, että jos jatkotutkimuksia suositeltaisiin, menisimme niihin. Tuntui että halusi tietää tilanteesta mahdollisimman paljon, varsinkin kun on kyse kahdesta vauvasta.

Ultrassa oli kuitenkin niin, että niskapoimut olivat 0,8 ja 1mm, joten mitään jatkotutkimuksia ei ole tulossa.

Jokainen tietenkin tekee omat valintansa ja mikään testihän ei ole 100% varma....

Vierailija

Np-ultrassa meidän pienillä oli turvotusta 1,3mm ja 1,6mm, joten ihan normaalit lukemat. Onhan täällä ollut useamminkin kirjoittelua siitä, että isommallakin niskaturvotuksella lapsi on lopulta todettu ihan terveeksi tarkemmissa tutkimuksissa. Eikö se mene jotenkin niin, että jos turvotusta on suosituksia enemmän, niin on noin 50% mahdollisuus, että jotain olisi vialla. Muistankohan ihan väärin.. Mutta ajatuksena oli se, että turvotus ei automaattisesti tarkoita sairasta lasta. Ja turvotuksestahan voi pyytää vielä toisen mielipiteen.Jokainen perhe voi tehdä vain omalla kohdallaan sen päätöksen, kannattaako tarkempiin tutkimuksiin mennä. En noihin tutkimuksiin ole tarkemmin perehtynyt, joten en muista niiden riskejä. Riippuen kaksosraskauden tyypistä, on mahdollista tehdä myös osakeskeytyksiä. Jos molemmilla on kaikki omaa, voidaan tehdä osakeskeytys, tilanne on tietenkin eri, jos pienillä on paljon yhteistä kuten istukka.Paljon voimia tuttavallesi!Mia79 ja masumöyrijät rv 30+3

Uusimmat

Suosituimmat