Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kakkutaikinahelppiä!!!

Vierailija

Mun pitäis väsätä 8-10hlön täytekakku. Vuokana olis isohko n.40x30cm uunivuoka minkä korkeus n.5cm, siihen aattelin tehdä ja laittaa kakun keskeltä kahtia ja päällekkäin. Mutta monenko munan taikinan toi vaatii?? Ja mitähän keksisin ainaisten marjojen sijasta täytteeksi? Entä kostutus, se on aina sellasta arpapeliä jääkö kuivax vai ei vai lotiseeko:(

Kommentit (12)

Vierailija

Täytekakku



Vaahdota:

6 munaa

1¾ dl sokeria



Sekoita keskenään:

1¾ dl vehnäjauhoja

4½ rkl perunajauhoja 3 tl leivinjauhetta



Lisää jauhot vaahtoon. Paista 175ºC.







Vierailija

ja kakku kannaattaa laittaa kolmeen osaan niin että saat kaksi väliä kakkuun



kostukkeena sitruunamehu hiilihappoisen juoman kanssa on hyvää

Vierailija

Itse olen tehnyt isompiin juhliin (lakkiaiset, häät, 50- ja 60-v juhlat)

100:lle hengelle 5 kpl 6 munan kakkuja, lisäksi olen tehnyt aina yhden varalle, ja aina se on jäänyt yli. Toki muutakin tarjottavaa on ollut, minkä vuoksi niin paljon täytekakkua ei ole mennyt kuin menisi silloin, jos ei muuta tarjottavaa ole.

Vierailija

Tää on hyvää



Kakkupohja



Pohjan valmistamisessa kannattaa panostaa valkuaisten ja keltuaisten riittävään vaahdottamiseen. Vaahdottamisesta kakku saa kuohkean rakenteensa.



Kakku valmistetaan suklaisesta kakkupohjasta, väliin laitetaan aprikoosihilloa ja halutessa myös vaniljavoikreemiä. Lopuksi kakku kuorrutetaan tummalla suklaalla. Sacherkakku säilyy hyvin, ja ilman kuorrutusta täytetyn kakun voi myös pakastaa.



Pohjan ainekset:



3 dl sokeria

150 g voita

150 g taloussuklaata

ripaus suolaa

4 keltuaista

2 tl vaniljasokeria

1,5 tl leivinjauhetta

2 rkl perunajauhoja

1,75 dl karkeita vehnäjauhoja

4 rkl maitoa

4 valkuaista

kostuttamiseen appelsiinimehua

300 g aprikoosimarmeladia



Kuorrutus



Ohjeen kuorrutus valmistetaan kaakaotomusokerista. Suklaisemman kuorrutuksen voi valmistaa sekoittamalla keskenään 2 dl tomusokeria, 200 g tummaa mikrossa tai vesihauteessa sulatettua taloussuklaata ja 1/2 dl vahvaa kahvia.



Kuorrutuksen ainekset:



170 g taloussuklaata

100 g voita

1/2 dl sokeria

1/2 dl vettä



Valmistus



Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja hieman suolaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita pieninä annoksina sulaneeseen suklaaseen pari lusikallista vaahtoa ja maito. Tämän jälkeen suklaan voi lisätä voi-sokerivaahtoon, ilman että se muuttuu rakeiseksi.



Siivilöi jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Vaahdota valkuaiset erikseen ja käännä ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn pyöreään vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.



Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta. Halkaise, kostuta tilkkasella appelsiinimehua ja levitä väliin kerros aprikoosimarmeladia. Levitä loput marmeladista kakkupohjan pintaan ja reunoille.



Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää nokareittain huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vesi. Kaada haalea kuorrutus kakun päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi myös reunoille.



Sacher-kakun kanssa tarjotaan wieniläisittäin kermavaahtoa





Tässä hyvä täyte

Kostutus

1 1/2-2 dl mansikkamehua tai mangotölkin lientä

Täyte ja päälle

2 dl mansikkasosetta

3 dl mansikoita

1 tlk säilykemangoa (n. 300 g, keskikoko)

Kermarahkaseos

2 dl kuohukermaa

2 dl maitorahkaa

½ dl sokeria

n. 1 tl vaniljasokeria





ja kanssa hyvä tulee kun laittaa kakkupohjaan kaakaota (ei mitään valmis jauheitaa vaan sitä sokeroimatonta.

Väliin baljon banaania, suklaata raastettuna ja suklaa kastiketta ja kermaa vähän (kaikki mössöksi) kostutus maidolla tai rommilla tai niiden sekoituksella tai maidolla ja rommiaromilla. Päälle suklaakuorrutus ja kermavaahto ruusukkeita

Vierailija

Ja niitä täytevinkkejä ottaisin enemmän kuin mielelläni vastaan, suklaaversio oliskin ihana muttei taida oikein lapsille tippua.

Ap

Uusimmat

Suosituimmat