Onko muilla epäonnistunut 4-v. neuvolan kuulotestin tekeminen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on poika nyt jo lähemmäs 5, mutta jokunen viikko sitten käytiin kokeilemassa kolmannen kerran kuulotestin tekemistä neuvolassa....ei vaan onnistu, ei sitten millään! Poika ei suostu laittamaan kuulokkeita päähänsä, ryömii pöydän alle piiloon eikä mikään houkuttelu/suostuttelu/lahjonta ym. auta. Ensimmäinen yritys neuvolan testeissä meni täysin pieleen, ei tehnyt yhtään mitään. Toisella yrittämällä saatiin muut tehtyä kuulotutkimusta lukuunottamatta. Nyt siis käytiin kolmannen kerran eikä toivoakaan. Tutkimus siirtyy nyt sitten viisivuotis-tarkastuksen yhteyteen joka on neuvolalääkäri ja lapsen pitäisi mennä sinne yksin. Voin jo valmiiksi sanoa ettei tule onnistumaan. Terkkarimme tuntuu olevan aivan ihmeissään moisesta käytöksestä. Papereissa maininta : " hyvin omaehtoinen ja varautunut lapsi" . Tämä on totta mutta minkäs minä sille mahdan? Luonne on mikä on enkä kaikesta yrityksestä huolimatta saa poikaani tekemään sellaista mikä todella pelottaa, syystä tai toisesta. Kohta varmaan saadaan kehotus mennä perheneuvolaan, täytyyhän lapsessa olla jotakin vikaa kun ei syöksy innolla joka paikkaan..... Löytyykö kohtalotovereita joilla kenties olisi neuvoja tai edes lohdun sanoja....

Kommentit (3)

Vierailija


Tuosta lapsen luonteesta...Oma lapseni 4v tarkastuksessa ilmotti että jos ei NYt lähetä kotiin hän sammuuttaa valot!!Ja niin teki..tuli selville meidän kasvatusmetodi ;-) Kaverin lapsi sanoi th:lle kun Th käski hyppiä,että hypi ite!!!Että kyllä niiltä lapsilta varmasti vaikka mitä temppuja neuvolassa tulee,mutta niistä kuulokkeista-en tiedä auttaako mutta oletteko kotona kuunnelleet kuulokkeilla musiikkia tai satua,mietin että jos ne pelottaa lastasi ja vois kotona kuunnella jotain mukavaa..

Vierailija

Anteeksi, että naurattaa, mutta tulee mieleeni kummityttöni. Hän on nyt 15 v, tosi urheilullinen, kiva ja pidetty luokallaan ja harrastuksissaan. KUKAAN ei varmaankaan uskoisi, millainen hän oli lapsena. Ensimmäinen puoli vuotta meni koliikissa. 4-vuotiaana tuli todella voimakas MINÄ ITSE. Kuulotarkastus neuvolassa oli just yksi niitä juttuja, joissa ei auttanut mikään.

Aikansa kutakin, hyvin kuulee. Älä välitä, varmaan teilläkin kuullaan hyvin ja vuoden, parin päästä saatte tästä jopa hyväksynnän merkinnän neuvolakorttiin.

Vierailija

Kuulo oli tarkistettu 4 v, mutta 5 -vuotis tarkastuksessa todettiin jotain " häikkää" mahdollisesti konsonanttien kuulemisessa ja passitettiin uudelleen kuulotarkastukseen.

Poika on erittäin omatahtoinen ja mm. verikokeeseen on menty ovenkarmeista kiinni-pidellen. kuulokoe tehtiin siis erikseen, pelkästään sitä varten tullen. Olikin hyvä ratkaisu, koska tädillä aikaa enemmän kuin että oltaisiin oltu tav. tarkastuksessa.

meilläkin poika kieltäytyi ensin ihan kaikesta. Lahjontaa yritettiin ja itkuakin aloitettiin. Sitten tätä pyysi poikaa edes katsomaan kuulokkeita ja niinhän hän sitten ihme kyllä meni. Sitten täti paineli piip-nappeja ja poika piti kuulokkeita käsissään ( sylissä). Pikkuhiljaa hän rupesi kuuntelemaan kuulokkeista kuuluvia ääniä ja kertoili tädille kummasta kuulokkeesta se ääni kuului. Sitten täti ilmoittelikin kokeen olevan ohi joskin jotkin äänet jäi vähän epäselviksi. Sitten yritettiin uudelleen ja kumma kyllä poika laittoikin sitten itse kuulokkeet korviinsa. Sitten testi saatiin kokonaan suoritettua.

Eli, olisiko teilläkin se aika tässä merkittävä tekijä. Kyllä pitäisi neuvolan tädiltä löytyä karsivällisyyttä kokeilla koetta ihan rauhassa jos se koetaan välttämättömäksi. Meillä väläytettiin sitäkin vaihtoehtoa, että koe tehtäisiin puoli vuotta myöhemmin, jolloin ikäkin on saattanut tehdä tehtävänsä kokeen onnistumiselle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat