Pituuskasvu ja mahdolliset häiriöt

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


Osaisiko joku kertoa, kuinka hidasta pituuskasvua tutkitaan ja mikä siihen voi olla syynä (paitsi riittämätön ravinto)? Poikamme, pian 8 kk, joutuu pituuskontrolliin, koska pituuskäyrä on laskenut koko ajan syntymästä lähtien. Painoa on kuitenkin tullut ihan hyvin.Lääkäri sanoi, että nyt vielä tarkkaillaan, mutta haluaisin tietää mitä sitten tehdään, kun ei enää tarkkailla vaan aletaan tutkia.Toivottavasti jollain olisi kokemusta. En kehtaa enää terkkarillekaan soittaa, kun hän jo sanoi, että katsotaan vielä seuraava punnitus parin viikon päästä.

Kommentit (5)

Vierailija

sairaus on ollut vaikea hoitamaton ruoka-aineallergia. Tällöin kasvun hidastuminen on näkynyt myös huonona painonnousuna.Astmaan ja joihin kiputiloihin käytetty tablettimuotoinen kortisonilääkitys voi hidastaa kasvua, joskin lapsille harvoin määrätään niin isoja kortisoniannoksia niin usein, että kasvu hidastuisi. Myös hoitamaton astma ja muut hoitamattomat sairaudet voivat hidastaa kasvua.Perinnöllinen lyhytkasvuisuus on harvinaista ja havaitaan yleensä jo syntytymän jälkeen tehdyissä tutkimuksissa.

Vierailija

Tutkimuksiin kuului verikokeita, keliakia pois suljettiin. Mitään syytä ei löytynyt. Esimekiksi allergiat voivat hidastaa kasvua.

Vierailija

että mikäli poikamme pituuskäyrä ei ala kulkea nousuun, niin tosiaankin tehdään verikokeita ja suljetaan pois esim. kilpirauhasen vajaatoiminta.Kun sitten katsoimme pojan isän neuvolakorttia, oli hänen pituuskäyränsä ihan samalla tavalla laskusuhdanteinen ja se helpotti ainakin meidän neuvolantädin.Itse emme olleet asiasta huolissamme, koska poikamme kehittyy hyvin, oppii uusia taitoja, on iloinen, liikkuvainen ja hyvä syömään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat