kestoilu päivähoidossa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mitnekäs teillä on kestoilut menneet päiväkodissa tai hoitajalla?Mulla poika menee joulun alla hoitoon ja vaippoja siis tarttee vielä. Ajattelin itse tehdä hoitovaippuleiksi tsi täyttiksiä ja imuja. Ne olisi kai helpoimmat vaihtaa eivätkä falskais ja kuivuvat nopsaan.Kokemuksia kaipailen ....

Kommentit (5)

Vierailija

Meillä on 1-vuotiaasta saakka oltu päiväkodissa ja kestoiltu. Kerran tytöllä oli lievä ripuli, jolloin sovimme kertisten käytöstä parin päivän ajaksi, muutoin sujunut hyvin.

Käytössä on pääosin fuzzeja, noin 12kpl. Ne viedään täytettynä kaappiin ja laitamme niihin myös vaippapaperin valmiiksi. Joka päivä tuomme hoitopaikkaan pyykkipussin, joka sitten lasta hakiessa kiikutetaan kotiin. Pusseja meillä on neljä, Ronjan ja itse tehtyjä vahakankaisia. Pesen pussin aina vaippojen mukana. Alkuun meillä kului 3-4 vaippaa hoitopäivän aikana (n.8 tuntia), nyt 1,5-vuotias pottailee niin hyvin, että tulee 0-2 vaippaa päivässä pyykkipussiin. Kannattaa sopia hoitajien kanssa vaippojen käsittelystä. Meillä esim. toivomus, että vetävät täytteet pois vaipasta pussiin laittaessa, mutta ei huuhdella mitään. Meidänkään päiväkodissa ei kestoilijoita ole muita, eikä ole ollutkaan kuulemma aiemminkaan. Kestot ovat herättäneet jopa huomiota muiden vanhempien keskuudessa, toivottavasti positiivisesti :)

Vierailija

Meillä poika vaipoissa vaikkakin pottailee ahkerasti, eli menee ehkä yksi vaippa päivässä. Aamulla laitetaan vaippa, ja valmiit vaihtovaipat ynnä likavaippapussi pakataan reppuun.Hoitajalla ei ennen ole ollut kestoilulapsia mutta ihan mallikkaasti on sujunut! Vaippoina meillä on fuzzeja ja sitten sisävaippa+lisäimu+kuori -yhdistelmiä sekä kuivaksiopetteluhousuja.Vierailija

Lapsemme meni hoitoon 1 v 5 kk:n iässä. Hoidossa hänellä

on käytössä IV Organic Terry + Bumpyn kuori. Hän on ainoa

kestovaippailija hoitopaikassa, mutta silti hoitajat ovat oppineet

hyvin systeemin. Ongelmia ei ole ollut.Aluksi vaippoja meni 3-4/hoitopäivä, nyt vähemmän.

Kohta vien varmastikin hoitoon Kushies- tai muita

kuivaksiopetteluhousuja.Uudet puhtaat kestovaipat tuomme joka päivä, ja likaiset vaipat viemme kotiin pestäviksi Babyideasta ostamassani vaippapussissa.

Hoitajat eivät sen kummemmin huuhtele tai pese vaippoja,

vaan me siivoamme sitten sotkut kotona.

Vierailija

Tarkoitus on täyskestoilla hoidossakin:) Hoitopaikasta ei ole vielä tietoakaan. Ne on meilläpäin kiven alla. Meillä käytetään ahkerasti Fuzzeja helppoutensa takia. Minäkin ajattelin pakata hoitokassiin tarpeeksi vaippoja, alussa ehkä 5kin kpltta/pv. Joka päivä sitten kiikutan vaipat vaippapussissa kotiin ja pesen itse. Vielä en oikein tiedä kuinka paljon vaippuleita olisi hyvä olla... On jännä nähdä, mitä hoitotäti tähän tuumaa.

Vierailija

Meidän neidillämme on ollut käytössä tsi-täyttikset ja hyvin on vaippailu sujunut. Yksi ohivuoto on tainnut olla (en kysynyt, mutta arvelin että varmaan sen vuoksi oli sukkahousut vaihdettu päivän aikana) ja hoitajat ovat kiitelleet, miten helppoja ja hyviä kestovaipat ovat. :) Täytän vaipat kotona valmiiksi ja otan iltapäivällä likavaipat omassa säilytyspussissaan mukaan. Varmaan sisävaippa+kuori olisi myös ihan hyvä systeemi, mutta ajattelin, että nuo täyttikset ovat kuitenkin paremmat, kun neitimme saattaa kiemurrella vaipanvaihtoa ja ei sitten pääse käymään niin, että kuori olisi huonosti. Meillä kun kuitenkin pissitään vielä pääosin vaippaan, tyttö kyllä käy potallakin mielellään istumassa, mutta tekee sinne harvoin mitään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat