Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Huolettaako ketään muuta Euriborin kehitys?

Vierailija

http://www.bof.fi/fin/5_tilastot/5.1_Tilastografiikkaa/5.1.2_korot/Viimeisen kuukauden käyrä näyttää aika hurjalta!

Kommentit (9)

Vierailija

Helibor-korko oli 15% (tuon Euriborin edeltäjä), siihen sitten vielä pankin marginaalit päälle. Eli kyllä mä olisin huolissani, jos meillä olisi enemmän lainaa. Vaikkapa 200 000 euron lainassa prosentinkin koron nousu on iso summa. Puhumattakaan siitä, että se nousisi vaikkapa 3-4 prosettia.Eikä muuten v. 87 kukaan uskonut, että helibor korko vois nousta useita prosenttiyksikköjä. Mutta näin kuitenkin kävi. Toki pankkien kriisi aiheutti osan noususta. Mutta mielestäni siis Euribor nousee ihan varmasti jonkun pienen tai suuremman lamahetken aikana pari prosenttia.Onneksi meidän perheelle ei tule konkkaa sellaisesta. Ja, jos olisin ison lainan " omistaja" , niin sitoisin ainakin puolet lainasta pikimiten noihin kiinteäkorkoisiin lainoihin. Eikö Handeslbanken jo luvannut 3,5 % korolla kiinteäkorkoisen lainan. Ei ole paha prosentti.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Viimeisen kuukauden käyrä näyttää aika hurjalta!
Paljonko sulla on lainaa ja paljonko on nyt kuukausilyhennyksesi ?

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:

Mikä on ylisuuri asuntolaina? Sano summa.


Jos tulot on 0 ¿, niin eipä sillä lainaa lyhennetä. Laina on ylisuuri, jos koronnousuun ei ole yhtään varaa ja lainaa lyhennetään jo tällä hetkellä niin paljon kuin pystytään pitkällä laina-ajalla.

Vierailija

Tästähän on monelta taholta toitotettu jo pitkään, että korkotaso ei voi enää kauan pysyä niin alhaalla kuin nyt on pitkään ollut. Ja niiden, jotka ovat ottaneet asiantuntijoiden lausunnot tosissaan, ei pitäisi olla huolissaan, sillä he ovat mitoittaneet budjettinsa niin, että rahat riittävät lainojen & korkojen maksuun, vaikka korot vähän nousisivatkin.

Uusimmat

Suosituimmat