Kumpaa uskoa

Vierailija

Mulla on kirjetgveri, jolla lievästi cp-vammainen kahdeksan vanha poika. Kirjekaverini väittää, ettei pojalla ole älyllistä vammaa vaan pärjää koulussa todella hyvin. Äitini taas, kun kerroin kirjetoverini lapsesta alkoi nauraa ja sanoi, että: Cp-vammaiset ovat syvästi kehitysvammaisia eivätkä koskaan opi puhumaan, kirjoittamaan tai pitämään itseänsä kuivana. Äitini sentään ammatiltansa lihamestari.

Kommentit (11)

Vierailija

Joillakin cp vammaisilla voi olla vika myös älyllisellä puolellla, hyvin yksilöllistä! Niin se vain on että pyörätuolissa istuvan ja oudosti tärisevän + epäselvästi puhuvan ihmisen älykkyys voi olla hyvinkin paljon parempi kuin kenenkään meidän, ja luultavasti onkin koska ei ole paljon vaihtoehtoja mitä voisi tehdä, tulee keskityttyä koulutukseen ym. enemmän.

Vierailija

CP on lyhenne englannin kielen sanoista Cerebral Palsy. CP-vamma määritellään kehittyvien aivojen liikkeistä ja asennoista vastaavien keskusten ja niiden yhteyksien kertavaurioksi, joka on syntynyt raskauden aikana, syntymän yhteydessä tai yleensä n. kolmeen ikävuoteen mennessä. CP-vamma on yksilöllinen oireyhtymä, joka vaihtelee lievästä toimintahäiriöstä vaikeaan monivammaisuuteen. Se on kuitenkin aina liikunta- tai toimintavamma.

http://www.cc.jyu.fi/~vamtutk/kscp1.htm

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat