Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kun 2-vuotias ei halua nukkua

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän aiemmin jo täysiä öitä nukkunut tyttö on saanut päähänsä keskellä yötä, ettei halua nukkua. Kiljuu keittiöön, kirjoja lukemaan, ulos, milloin mitäkin. Ei ole sairas, mitään muutoksia ei ole arjessa tapahtunut, mutta uhmaikä alkaa koventua. Yölliset kohtaukset ovat mielestäni uhmaa.Onko muilla ollut samaa? Mitä voisin tehdä? Onko joku yö vain pakko huudattaa? En jaksa loputtomiin notkua sängyn laidallakaan.Olisin kiitollinen kokemuksista!

Kommentit (3)

Vierailija

uskoisikaan lapsesi olevan sairas, on yöllisen käyttäytymisen taustalla olevat sairaudet syytä tutkia. Tavallisimpia mahdollisuuksia ovat ruoka-aineallergian aiheuttama vatsakipu tai astma aiheuttama hengenahdistus. Epilepsiaa sairastavilla kohtauksia esiintyy myös yöllä ja tällainen kohtas voi aiheuttaa jälkiseurauksenaan sekavuustilan, mikä kyllä sopisi selittämään kuvaamasi käyttäytymisen.

Varaa lääkäriaika, lapsen unta lienee syytä seurata sairaalassa.

Vierailija

Ja siis kyllä ne meillä ainakin varmasti olivat uhmaa. Kyselinkin tällä palstalla joskus elokuussa muiden kokemuksia ja sain mukavasti vastauksia. Etsi vaikka se edellinen keskustelu, otsikko oli muistaakseni " Onko muilla kokemusta yöllisistä uhmakohtauksista" , eli noilla sanoilla pitäisi löytyä.Meillä ne ovat nyt menneet ohi. Eli vaikka uhmaa on vieläkin päivisin ja ajoittain voimakkaanakin niin öisiä kohtauksia ei nyt ole ollut. Meillä tuo vaihe kesti n. kuukauden eikä silloinkaan ollut siis joka yö, mutta aika usein kuitenkin. Ja voihan se olla, että ne tulevat taas takaisin, kun ei näistä koskaan tiedä. Mutta nyt ainakin nukutaan yöt hyvin.En ehtinyt tuon kuukauden aikana mitään viisastenkiveä tähän kehittää. Mitkään lohduttelut ei auttaneet, jos osoitin mitään huomiota lasta kohtaan kiukun aikana niin se vain pahensi asiaa. Parhaiten kiukku meni ohi kun ei antoi pojan kiukuta, kyllä se sitten itsekseen lopetti ja kömpi viereen nukkumaan.Luulen, että meillä tuo vaihe liittyi tietysti uhmaan, mutta se mikä uhman sai noin raivoisaksi oli varmaan pienen elämässä suuret muutokset, eli heinäkuussa oli jätetty tutti pois ja sitten elokuussa mentiin taas kuukauden kesätauon jälkeen hoitoon ja töihin. Tuo heinä-elokuu oli meillä aika raivoisaa aikaa. Mutta nyttemmin arki on taas asettunut uomiinsa ja olen itsekin skarpannut ja yrittänyt viettää ekstrapaljon pojan kanssa aikaa, sylitellyt ja puuhaillut yhdessä kaikenlaista. Ja samalla uhma on hiukan rauhoittunut.

Vierailija

Meillä on 2v2kk tyttö, joka teki juuri tuota samaa. Ei meinannut millään nukkua ja koko hommat meni ihan temppuiluksi...

Kaksi viikkoa meillä kärvisteltiin yliväsyneenä, kunnes tajusin, että kyse olikin uhmasta ja tahtojen taistelusta...

Sitten päätin, että nythän meillä nukutaan ja pari paivää olin tiukkana, että nyt EI temppuilla nyt NUKUTAAN!!! En konnentoinut mitenkään tytön pyyntöihin saduista ja jalan silittelystä, sanoin aina vaan, että nyt nukutaan. VAin kaksi päivää meni, että likka tajusi, että nyt ei auta uhmailu, nyt pitää nukkua...

Eli sanoisin, että uhmasta/rajojen kokeilusta teilläkin on kyse, pysy vaan tiukkana, niin kyllä se siitä...=)

Uusimmat

Suosituimmat