Itkuhälytin

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kertokaa kokemuksia itkuhälyttimistä! Onko kuinka tapeellinen? Missä tilanteissa sitä tarvitsee? Kiitos!NapNap rv 19+1

Kommentit (10)

Vierailija

Esikoisen vauva-aikaan asuttiin kerrostalossa ja parveke oli " mutkan" takana. Itku kyllä kuului sisään, mutta tuntui varmemmalta että oli myös itkuhälytin, silti pomppasin aina välillä katsomassa itkeekö poika kun olin niin kuulevinani (jos vaikka hälyttimestä patterit loppu tms.) mutta aina hälytin kuitenkin toimi. Sisällä oleva pää oli yleensä virtajohdossa niin ei tarvinnut pattereita, ulkona oli joko patterit, akut (näitähän saa iha irrallisina jos ei hälyttimen mukana tule) tai sitten parvekkeen oven välistä myös verkkojohdossa. Itse hälytin roikkui ulkona rattaiden työntökahvassa pienessä pussukassa, hyvin kuului eikä tarvinnut änkeä vaunuihin sisään. Nyt kun asutaan rivarissa ja poika nukkuu sisällä päiväunet niin otan hälyttimen mukaan kun menen pihahommiin, sinne ei itku nimittäin muuten kuuluisi.Meillä ei sitä vaaraa ole että hälytin ei toimisi jos patterit loppuu, aikuisen pää alkaa hälyttää jos ei saa signaalia 20sekunnissa. Kantomatka on jotain 300m ja riittää yllättävän pitkälle. Me siis ei ostettu noita mistään vaan saatiin vauvalehden tilaajalahjana (kevät 2004). Sellaiset kelta-valkoiset.

Nyt ollaan harkittu tuollaisten radiopuhelin-itkuhälyttimien hankkimista kun on toinen tulossa. On pari kertaa reissussa ollessa huomattu että olisi kätevä kun kantama olisi vähän enemmän kuin 300m. Koskaan ei kuitenkaan olla niin kaukana ettei lapsen luo nopeasti pääsisi, mutta usein esim toisessa rakennuksessa tai ulkona ihan lähellä.

Vierailija

että jos ei aio/pysty ulkona nukuttaan, ja on yksikerroksinen, normaalikokoinen asunto, niin sillon hälyytin taitaa olla aika turha ostos. Sisällä huoneesta toiseen itku kuuluu ihan yhtä hyvin ilman hälyytintä.

Vierailija

Asutaan omakotitalossa ja nukutetaan toisinaan ulkona ja joskus jää unille autoonkin. Kuka ihme sitä ravaisi katsomassa onko herätty 5 min. välein? Ikkunaa voi pitää auki kesällä ja siitä ehkä kuulee, mutta talvella se ei onnistu. Kerrostaloissa ja rivareissa parvekkeella/kuistilla nukkujille myös hyödyllinen.Toinen on tuo talomme 2 kerroksisuus. Joskus olen jättänyt itkuhälyyttimen ylhäällä nukkuvalle. Toki jos talo olisi ihan hiljainen kuulisi, mutta aina se ei sitä ole.Huonona puolena näen itkuhälyyttimen raistailut, 100% varmasti niihin ei voi luottaa! Paristot voi loppua ja vikoja tulla.Jeela 33+4 ja esikoinen alta 2 v.

Vierailija

Aiheeseen liittyen lisäkysymys: Onko kukaan käyttänyt radiopuhelimia itkuhälyttimenä?Katselimme miehen kanssa kaupassa sellaisia ja niissä on joissain ihan mainittu itkuhälytintoiminto. Näin kokeilematta koskaan kumpaakaan, vaikuttais kyllä ihan hyvältä vaihtoehdolta: pyörivät samoissa hinnoissa, radiopuhelimet on pienempikokoisia ja niillä on sitten jatkossa muutakin käyttöä. Esim. ajateltiin, että sellaisen vois pistää esikoisen taskuun vähän vanhempana, kun juoksee kavereidensa luona naapurustossa, eikä kuitenkaan vielä ole tarpeeksi vanha kännykkää pitämään.Mutta sitä vaan pohditaan, että onko ne yhtä toimivia tässä itkuhälytinkäytössä kuin varsinaiset itkuhälyttimet? Olisi kiva kuulla kokemuksia.Mekin asutaan nyt omakotitalossa ja aion nukuttaa mahd. paljon ulkona, joten käyttöä hälyttimelle varmasti olisi. Esikoisen vauva-aikana asuimme kerrostalossa, ei parveketta, eikä koskaan jätetty pihalle yksin vaunuja, joten silloin ei ollut mitään tarvetta hälyttimelle.

Vierailija

ainakin meillä toimi hyvin. Meillä oli navetalla toinen ja tuvassa kakaroilla toinen kuuli mitä ne tekee kun olivat päinsä. Eli se oli 4-5 vuotta sitten ei tosin enään toimi kun kävivät isommat leikkinään niillä. Nyt ostin lastentarvikeliikkeestä philipsin itkuhälyttimet maksovat tarjouksessa muistaakseni 114E, olis kyllä ollut halvempiakin tarjolla. Mutta tässä sai sen toisen latauslaitteeseen eli siinä on akut, jota voi ladata ei tarvi olla aina ostamassa pattereita. (se jossa on ladattavat patterit on se vanhemman mukana kulkeva)ukule 36

Vierailija

No minusta hyviäpuolia ainakin on seuraavat.

Vauva ulkona nukkumassa itkuhälytin vaunuissa kuulee sisälle itkeekö.

ja jos on vaikka 2 kerroksinen asunto ja vauvaa on yläkerrasssa nukkumassa ja ite puuhastelee vaikka keittiössä kuulee sinne kun vauva herää.

Noissa tapauksissa ei minusta ainakaan huono ollenkan.

Toiset vielä tykkää siitä angelcaren hälyttimestä missä on se patjan alle sijoitettava anturi. eli jos vauva on hetken hengittämättä niin se anturi rupeaa huutamaan. Mutta en tiedä voiko sitä käyttää tuollalailla kun niitä tavallisia eli esim lykätä ulos?Itse en ole koennut tarvitsevani nuita, lähinnä siksi kun en nukuta vauvaa ulkona... asutaan maalla ja täällä on rottia.... koira on listinnyt yhen mein etupihalla samoin kissa... ja talokin on vain yksikerroksinen joten kuulee jos vauva herää.

Vierailija

Radiopuhelin on todellakin varteenotettava vaihtoehto. Meille hankittiin Doron merkkinen radiopuhelin, jossa on itkuhälytin toiminto. On ollut todella hyvä käytössä. Kantavuus radiopuhelimissa on yleensä noin 3 km, kun itkuhälyttimissä se on muutamia satoja metrejä. Radiopuhelimia saa joko paristokäyttöisinä tai ladattavilla akuilla. Niissä myös näkee milloin akku/paristo on tyhjenemässä.Jotkut ovat myös valittaneet, että itkuhälytin nappaa naapureidenkin hälyttimien äänet. Aina ei siis tiedä kenen vauva itkee. Se taitaa kuitenkin olla ongelmana vain alueilla, joilla asuu lähekkäin monia vauvaperheitä. Radiopuhelimissa on enemmän kanavia valittavana, kuin itkuhälyttimissä, joten on helpompi löytää kanava, jota naapurit eivät käytä.Hinnat itkuhälyttimissä ja radiopuhelimissa pyörivät samoissa noin 50-150 ¿. Radiopuhelimella on mahdollisesti myöhemmin muutakin käyttöä perheestä riippuen. Ja vielä lisäisin, että radiopuhelimet vaikuttavat kestävämmiltä, kuin monet itkuhälyttimet...Kannattaa miettiä oman perheen tarpeita.

Vierailija

Vaikka meillä ei vauva nukkunut ulkona päiväuniakaan. Käytämme itkuhälytyintä edelleen (lapsi 1v8kk) kun esim. olemme pihalla illalla/päiväunien aikaan.

Vierailija

tarpeellinen. Kun vauva oli ulkona päivä unilla,mpystyin itse nukkua sisälllä samaan aikaan. Ilman hälyytintä en olis uskaltanu nukkua, kun ei tiedä koska vauva herää.

Muita perusteluja tulikin jo.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat