Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

juutalaiset ja käskyt

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Päivän Sana 13. lokakuuta 2005

Sentähden pitäkää minun käskyni ja noudattakaa minun säädöksiäni ja pitäkää ne, niin te saatte turvallisesti asua maassa. Ja maa on antava hedelmänsä, ja teillä on kyllin syötävää, ja te saatte turvallisesti asua siinä.

3. Moos. 25:18-19 KR33/38Tämä on siis tämän päivän sana, mikä oli tipahtanut postilaatikkooni. Ajattelin laittaa tämän tännekin siitä yksinkertaisesta syystä, että monet ihmiset pohtivat juuri tätä käskyjen merkitystä kristinuskossa. Tulee paljon kysymyksiä, miksi juutalaisilla on käskyjä ja kristityt painottavat vapaata elämää. Mielestäni tästä raamatunkohdasta käsin voisi aivan hyvin myös kristityt verrytellä aivojaan ja pohtia raamatun käskyjä nykyelämässä. Olisi kivaa saada aiheesta keskustelua aikaiseksi.

Kommentit (3)

Vierailija

tuhve:

Lainaus:


Päivän Sana 13. lokakuuta 2005

Sentähden pitäkää minun käskyni ja noudattakaa minun säädöksiäni ja pitäkää ne, niin te saatte turvallisesti asua maassa. Ja maa on antava hedelmänsä, ja teillä on kyllin syötävää, ja te saatte turvallisesti asua siinä.

3. Moos. 25:18-19 KR33/38
Minä ymmärrän tämän kohdan konkreettisesti niin, että Jumala asetti juutalaisten turvalliselle asumiselle luvatussa maassa ehdon: Jumalan tahtoa tulle totella ja sitten vasta on hyvän aika. Ensimmäinen pakkosiirtolaisuus oli ja meni. Sekin oli rangaistus. Sitten toinen, osin edelleenkin jatkuva diaspora alkoi melko pian Jeesuksen ristiinnaulitsemisen jälkeen, aivan kuten Jeesus ennusti, ja myös temppeli hävitettiin samalla.Eikä rauhaa ole vieläkään. Uskon sen tulevan sitten kun juutalaiset alkavat noudattaa Herran käskyä ja uskovat Messiaaseensa. Se päivä kyllä tulee, mutta aikaa siihen voi mennä. Näitä ennustuksia on VT täynnä. En ehdi niitä nyt kaivaa, mutta yritän muistaa palata asiaan myöhemmin.Vierailija

Kysymykset kumpuavat varmaankin ensiksikin siitä, etteivät ihmiset (siis myös monet kristityt) tunne Raamattua kovinkaan hyvin. Ahdasmieliseksi leimautumisen pelossa lakia ei julisteta kovinkaan voimallisesti edes kirkoissa. Tässä on tapahtunut juuri se, mistä jo Luther puhui paljon: saarnassa on oltava sekä laki että evankeliumi, eikä niitä saa sekoittaa keskenään. Nyt on laki kadonnut eikä evankeliumikaan enää tahdo sen vuoksi kelvata.Toinen seikka, joka osin on seurausta kohdasta yksi, on yleinen maallistuminen. Uskovalla kristityllä ei ole edes sitä " eksoottisuuden" tuomaa ohutta suojaa, kun usko ja ympäröivä maailma karahtavat yhteen. Onpahan vaan leima otsassa: hurahtanut uskis :)

Vierailija

Ihan oikeasti kristityt. Meidän kannattaa pohtia näitä raamatun kohtia ihan oikeasti ja tarkasti. Näistä koko ajan kysytään, joten on varmasti ihan hyvä miettiä, mistä kysymykset kumpuavat.Tiituksen kirje luku???1 Mutta sinä puhu sitä, mikä terveeseen oppiin soveltuu:

2 vanhat miehet olkoot raittiit, arvokkaat, siveät ja uskossa, rakkaudessa ja kärsivällisyydessä terveet;

3 niin myös vanhat naiset olkoot käytöksessään niinkuin pyhien sopii, ei panettelijoita, ei paljon viinin orjia, vaan hyvään neuvojia,

4 voidakseen ohjata nuoria vaimoja rakastamaan miehiänsä ja lapsiansa,

5 olemaan siveitä, puhtaita, kotinsa hoitajia, hyviä, miehilleen alamaisia, ettei Jumalan sana pilkatuksi tulisi.

6 Nuorempia miehiä samoin kehoita käyttäytymään siveästi.

7 Aseta itsesi kaikessa hyvien tekojen esikuvaksi, olkoon opetuksesi puhdasta ja arvokasta

8 ja puheesi tervettä ja moitteetonta, että vastustaja häpeäisi, kun hänellä ei ole meistä mitään pahaa sanottavana.

9 Kehoita palvelijoita olemaan isännilleen kaikessa alamaisia, heille mieliksi, etteivät vastustele,

10 etteivät näpistele, vaan kaikin tavoin osoittavat vilpitöntä uskollisuutta, että he Jumalan, meidän vapahtajamme, opin kaikessa kaunistaisivat.

11 Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille

12 ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa,

13 odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä,

14 hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee.

15 Puhu tätä ja kehoita ja nuhtele kaikella käskyvallalla. Älköön kukaan sinua halveksiko.Uusimmat

Suosituimmat