Mikä on normaalia pulauttelua???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kuinka paljon vauva pulauttelee? Vähän reilu 3 kk vanha poikavauva pulauttaa ja oksentelee maitoa vielä tuntienkin päästä syötöstä. Joskus oksennus on ryynimäistä ja joskus ihan vetistä.Ei auta vaikka pitäisin pystyasennossa syötön jälkeen. Eilisiltana oikein testasin pitämällä pitkään syötön jälkeen pystyssä. Lisäksi pinnasängyn pääpuolen jalkojen alle on laitettu pino kirjoja, mutta ainakin tässä on muutama yö mennyt niin, että herään noin tunnin tai puolentoista välein siihen, kun kaveri herää omaan oksenteluunsa. On TOSI TYMPEÄÄ! Itse alan olla ihan rikki, kun en saa unta.Neuvolasta on asiaa kysytty, et olisko tämä sitä refluksia eli takasinvirtaamista, mut viimeksi just täti sanoi, et oksennus lentäisi kaaressa useamman metrin, jos olis sitä. Onko tosiaan näin??Onko olemassa mitään lääkettä tähän vaivaan? Olen käyttänyt Disflatylia, mut poika tuntuu oksentavan nekin pihalle. Voisko olla jotain ilmavaivaa? Miten asian vois tutkia? On tympeää vaihtaa vauvalle vaatetta joka 5 minuutin välein.Kaipaan pikaisia neuvoja! Kiitos!

Kommentit (2)

Vierailija

Viestistä kuulosti siltä, että pikapuolin kannattaisi käydä lääkärillä tutkimuksissa. En tiedä missä asut, mutta sairaaloissakin voi tutkia johtuuko runsas oksentelu/pulauttelu esim. mahaportin ahtaumasta tai sitten löysyydestä(refluksi). Vauva joka pulauttelee/oksentelee paljon voi helposti saada kuivumisen merkkejä(tätäkin nähdään/voi helposti tutkia sairaalassa). Meidän poikamme alkoi oksennella tosi paljon n. pari viikon ikäisenä, aluksi ei joka aterian jälkeen, mutta lopulta niinkin, myös keskellä yötä(mikä oikeasti voi olla jo vaarallistakin). Oksennus lensi yleensä aika pitkälle ja sitä tuli paljon. Neuvolasta vain rauhoiteltiin meitä, meille kerrottiin että " kaikki vauvat pulauttelevat" . Lopulta lähdimme omatoimisesti Lastenklinikan sairaalaan- poikamme jäi heti sinne. Muistaakseni sekä ultraamalla että röntgenissä näkyi tuo mahaportin ahtauma, joka siis yleensä lähtee kasvamaan pikkuhiljaa kiinni. Jos teillä olisi kyse siitä, niin tänä päivänä se hoidetaan leikkauksella(leikkaus luokitellaan helpoksi, ja yleensä sitä ei tarvitse uusia). Poikamme leikattiin aikoinaan n. 3 v ikäisenä, hän toipui siitä erittäin hyvin ja ja on tänä päivänä(nyt 2 v.) täysin terve. Tuttavapiirissämme on pari muuta, ketkä on sairastanut tätä- tiedän myös yhden refluksitapauksen lähipiirissä(vauva sai lääkitystä, siihen ei tarvittu leikkausta). Tämä siis ei ole niin epätavallista kuin ehkä luulisi. Tätä kannattaa mielestäni ehdottomasti tutkia, kyllä vanhemmat yleensä vaistoavat jos jotain on ns. väärin. Jo pelkän mielenrauhan takia kannattaa käydä tutkimuksissa.Terveisin, kasperina

Vierailija

nimittäin siinä vaiheessa pulauttelu ei enää ole normaalia, jos se häiritsee vauvan unta eli tulee myös nukkuessa. Meidän pian 6 kk tyttö on aina ollut kova oksentelemaan, mutta paino ja pituus on nousseet normaalisti eikä pulauttelu häiritse unia. Tämä neiti on vain aina ollut niin kova liikkumaan, että jo pelkästään tuo kova " hytkyäminen" saa maidon helpostikin nousemaan ylös.Varaa siis aika ihan lääkärille, mieluummin käytte turhaan kuin ei ollenkaan :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat