Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sukkahousut vai ei hoitoon 2 vuotiaalle, spekulaatiota...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Painiiko täällä kukaan muu näin hölmöjen mietteiden parissa, en nimittäin osaa päättää laittaako tytölle sukkikset jalkaan vai ei hoitoon!Viime vuonna / talvella kun tyttö oli vasta 1v pidin sukkahousuja koko ajan, mutta nyt en ole pitänyt, ainoastaan mukavia trikoohousuja, tuntuu että ne lämmittävät kuitenkin enemmän kuin farkut, mutta lämmittävätkö tarpeeksi? Kylmällä sitten vielä villahaalari vk-puvun alle. Eli kysymys; tarvitseeko taapero sukkahousut = kerroksen suoraan ihoa vasten vai ei?Kotona tätä ongelmaa ei ole kun jaksan vaihtaa vaatteita, mutta hoitajamme on TODELLA laiska eikä vaihda oma-aloitteisesti (tai vaikka pyytäisin). Eli jos laitan sukkikset alle ja pyydän ottamaan sisällä pois, ei hoitaja sitä jaksa tehdä. HEillä on lattialämmitys tosi kovalla eteisessä, ja mielestäni aika lämmin sisällä. Voiko ilman sukkiksia mennä vaikka talveen asti tuolla villahaalari - vaihtoehdolla (totta kai voi, mutta kuinka moni pitää sukkiksia joka tapauksessa?)Eli hoitajaa ilman muuta helpottaisi jos sukkikset olisi alla koko ajan, mutta en taas haluaisi tyttömme paistuvan sisällä. Talvella tämä ongelma lienee viimeistään edessä koska eihän koko talvea voi mennä ilman sukkahousuvaihtoehtoa. Taidan tehdä tästä liian ison ongelman, mitne te muut menettelette juuri nyt?

Kommentit (12)

Vierailija

siis että 2v tytöllä on päällä trikoopaita/body ja trikoopitkikset sekä kunnon urheilusukat, joiden sisällä ne trikoot pysyy ulos mennessä. Siihen päälle hoitajien on helppo vetäistä joko college-puku tai fleece-puku sään mukaan. Vaikka täällä pohjoisemmassa asutaankin, niin hoitajat ovat minusta ylipukeneet tyttöä, eli jos on ollut sisävaatteena t-paita ja collegepuku (ilman sukkiksia) niin ovat silti laittaneet sen päälle vielä fleecet, joilloin tyttö on ihan tönköksi pakattu. Kun sisävaatteet ovat ohuemmat, niin ei tule liian paksua kerrosta haalarin alle. Ja trikoopitkikset siksi, kun eivät näytä minusta niin alusvaatteelta kuin sukkahousut, ja koska sukkikset ärsyttävät tytön ihoa ja kutittavat itsellänikin.

Vierailija

Meillä on tytöllä sukkikset päiväkodissa, ikää nyt 1,5 v. Ovat ihan kätevät nimenomaan siksi, että sitten ulkoillessa voi olla varma siitä, että nilkat eivät ole paljaana vaan pysyvät suojassa, vaikka välillä haalarin lahje vähän nousisikin. Sisällä neiti on usein pelkässä trikoopaidassa ja sukkahousuissa, ulkona sitten laittavat hänelle vielä collegepaidan ja -housut ennen ulkohaalaria. Samoin toimimme kotona, eikä ole tuntunut olevan liian kuuma tai liian kylmä. Tosin kotona tyttö on myös usein pelkässä paidassa ja vaipassa tai ilman vaippaakin. Sukkiksissahan on saatavana niitä, joissa on liukuesteet pohjassa, joten erillisiä liukuestesukkia ei sitten tarvitse.Niin ja jos saamme pojan tästä toisesta lapsesta, niin ihan samalla tavalla hänkin tulee sukkahousuissa kulkemaan. Ovat ne vain niin kätevät, nimenomaan siksi että suojaavat hyvin nilkkoja. Pojalta kuitenkin varmaan sitten luovutaan sukkiksista kuitenkin nopeammin kuin tytöltä... ;)

Vierailija

Minulla on tämä käsitys että pojille ei pueta sukkiksia alle ja tytöille puetaan, mielenkiintoista sinällään :)Siksi olenkin soveltanut meidän tytöllä tuota monella pojalla käytössä olevaa konseptia eli kollegehousut vaan päälle + ulos sitten lämpimämpiä kerroksia. Jotenkin tuntuu hassulta ajatukselta että olisi vaan sukkahousut päällä tuolla hoidossa, enhän itsekään kulje näin kotona.

Vierailija

Alkuun yritin pitää muita housuja aikanaan pojalla (nyt melkein 3v.) ja kun tyttökin nyt meni, niin totesin, että hillukoon sukkiksissaan, kun kaikki muutkin hilluu...:)) Helpoin ratkaisu se ainakin on mun mielestä. Sisähousuja en niille edes laita mukaan enää...

Vierailija

2v usein haluaa jo pukea itse, mutta sukkahousut on vaikea pukea päälle itse. Muuten voi kyllä ihan hyvin mennä sisällä sukkiksilla tai kalsareilla. Se ei ketään häiritse hoidossa =)

Vierailija


Eli hoidossa kun on kuuma, päälihousut riisutaan ja sitten mennään pelkissä sukkahousuissa. Niin menevät muutkin lapset. Ulos mennessä sitten colleget ja puvut päälle.Tykkään käyttää sukkahousuja, niin ei ole nilkat paljaina.

Vierailija

Mielenkiinnolla luin tästä. Enpäs ole sukkahousuja pojalle vielä jalkaan laittanut - en viime talvena enkä tänä syksynä - eipä edes omista moisia. (ikää 1 v 4 kk) Meillä on sisällä collegehousut ja haalari laitetaan suoraan siihen päälle ja sillä sitten mennään ulos. Katsotaan nyt, jos ulkona joskus tulee vielä kylmempi niin sitten vaihdetaan vk-haalari talvihaalariin ja jos tarvetta edelleen tulee - ehkäpä sitä villavaatettakin sinne haalarin alle laitetaan. Sitten talvella. Niin - ehkäpä sitä pitäisi se talvihaalarikin käydä ostamassa ensin :-)Ymmärrän kyllä sinällään tuon pulman. Itse - jos käyttäisin sukkahousuja collegehousujen alla - pyytäisin varmaankin hoitajaa ottamaan collegehousut pois ja lapsi olisi sukkahousuissa. Onhan se hoitajalle hieman puljaamista, jos koko ajan pitää myös sisävaatteita vaihtaa edestakaisin. Ei sillä - jos hoitaja sen mielellään tekee. (ajatus sinällään meillä retorinen - poika on kotihoidossa...)Vierailija

Tuli muuten sellainen asia mieleen, että meidän tytöllä sukat ovat muutenkin hankala juttu hoidossa, kun hänellä on yhä melkoinen hinku kiskoa ne pois jalasta. Kotona jos on pitkikset ja sukat, niin ei yleensä mene pitkään kun neiti onkin jo paljain jaloin... Tämänkin vuoksi tykkään laittaa hoitoon sukkikset, ei tarvitse siellä sitten hoitajien ihmetellä, että minnekäs tuolta tytöltä katosivat sukat. ;)Pienempänä tyttö ei sukkiksista pitänyt ja silloin emme niitä käyttäneet. Kun nyt sitten tuossa pari kuukautta sitten kokeilin niitä, ei ollut moksiskaan. Mutta jos sitten taas joskus tulee se vaihe, ettei sukkahousuja halua, niin sitten en tietenkään pakota. En minä itsekään tykkää sukkahousuista.

Vierailija

mielellään minäkin alle. Samasta syystä kuin edellinen kirjoittaja. Erityisen mielelläni laittaisin päiväkotiin juuri ne sukkikset.

Vierailija

sukkikset pois eli 1v oli sukkikset jalassa, mutta toisena vuonna vain trikoot ja niiden päälle sit tuli ulkoilutamineet. 2v rupeaa mielestäni jo liikkumaan niin paljon ulkonakin (toisin kuin se 1v istuu paljon lumessakin vielä), että kaksi-kolme kerrosta vaatetta on riittävästi päällä ettei tule hiki. JOs sukkiksia haluu käyttää/kalsareita ihoa vasten, voi ne mielestäni aivan hyvin jättää sisällä päälle, kuten teen oman vuosikkaani kanssa. ELi sisällä aina yksi kerros vaatetta, ulkona enempi (tällä hetkellä vielä kaksi kerrosta eli sukkikset ja haalari, sit kylmemmällä välipuku lisäksi).

Vierailija

kuumuudesta. Eli sisällä ollaan collegehousuissa ja ulos mentäessä vaihdetaan sukkikset jalkaan ja jätetään colleget naulaan. Taas sisään tultaessa sukkikset pois ja colleget kehiin! Vaadin, että näin tehdään ja tulistun kovasti, jos huomaan, että pojalla ollut sisällä kuumassa sekä colleget että sukkikset! Huomautan aina asiasta. Tee säkin niin.

Uusimmat

Suosituimmat