Minkä ikäisenä lapsi jaksaa kuunnella satuja?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tyttö on nyt 2 v ja tykkää kovasti katsella kirjoista kuvia ja osoittelee hahmoja ja niistä pitää kertoa. Ei vielä jaksa kuunnella jos alan lukemaan ko. kirjaa hänelle. Missä vaiheessa teillä on lapset jaksanut keskittyä satujen kuunteluun?

Kommentit (14)

Vierailija

Meidän vilkas 1v4kk poika kuuntelee muutamia satuja, jos luen teatraalisella äänellä ja kuvat ovat hyviä.

Hän rakastaa kirjoja ja katselee niitä myös paljon yksikseen.

Vierailija

Esim. eilen luimme sellaista Muumilukemisto-kirjaa, jossa on lyhyitä tarinoita Muumeista ja joka sivulla kuva. Jaksoi kuunnella tarinaa aina niin kauan kun kuvassa riitti katsomista, sitten vaati " sitte sivu" eli piti kääntää. Aika hyvin sain sovellettua niin, että jos oli lyhyt teksti niin luin sen kokonaan, pidemmän taas referoin vähän lyhyemmin. Mutta enimmäkseen kirjojen luku on vielä sitä, että jutellaan kirjan kuvista ja tapahtumista lapsen omaan tahtiin.

Vierailija

meillä luettu aina,jo silloin kun lapsi (nyt 4 v)oli vauva. Luin tarkoituksella että kuuli Suomen kieltä kaksikielisenä tarpeeksi.

Vauvana kuunteli vaikka tunnin kun luin,eri asia mitä ymmärsi mutta edelleen tänä päivänä kuuntelee niin kauan kuin vain jaksaa lukea ja kaikki lasten pienet,paksut tarinat käy.Etu lukemisessa se että jo varhain omasi tosi hyvän sanavaraston ja puhui paljon.

Vierailija

Kerroimme sadut omin sanoin hieman lyhentäen. Sitä mukaa kun pinna piteni, lisäsimme vähä vähältä luetun määrää. Nyt 2-vuotiaana kuuntelee mielellään esim. Mikko Mallikkaita ja Ainoja, sekä superlyhennettyjä versioita Tuhkimosta, Lumikista ja Ruususesta (meillä on semmoinen kirja, tyyliin Klassikot 50 sanalla ;). Varsinaisia satuja ei kyllä jaksa vielä, vaikka olemme kokeilleet niitä tuttuja klassikkoja oikeina versioina unisaduiksi.

Vierailija

Olemme lukeneet satuja ihan pienestä pitäen, myös ilam kuvia ja aina jaksaa kiinnostaa, ehkä hieman vaihtelevast mutta kuitenkin... =)

Vierailija

siis sellaisista kirjoista, missä on paljon kuvia. Pupu Tupuna on tämänhetkinen suosikki. Jaksaa kuunnella sen saman tarinan aina uudestaan ja uudestaan ja uudestaan... Aiemmin oli joku muu kirja suosikkina, nyt tosiaan on tuo pupukirja, jonka äiti kohta osaa jo ulkoa.

Vierailija

Esikoinen on reilu 1-vuotiaasta vaatinut paljon luettavaa päivittäin. Nyt hiukka vajaa 3-vuotiaana kuuntelee ihan mitä vaan luettuna. Esimerkiksi eilen meillä luettiin puoli tuntia Raamattua, mikä on mielestäni aika saavutus. Yksi päivä tässä luettiin 2h tuntia putkeen satukirjaa jossa ei ollut kuvia.

Kaksoset 2v+ rakastavat myös kirjoja. Jaksavat kuunnella oikeastaan aika loputtomasti, mutta vaativat kuitenkin kuvia.

Kuopus 1v4kk kuuntelee mukana, mutta tekee tutkimusmatkojaan välillä ja tulee sitten takaisin kuuntelemaan. Ei jaksa keskittyä pitkiä aikoja noihin isompien kirjoihin, mutta omiansa (puppe, maisa yms.) lukee mielellään yksinkin.

Vierailija

Sellaisia kirjoja, joissa on vähän tekstiä on kyllä jaksanut kuunnella jo reilun vuoden ikäisenä. Jos on uusi kirja, niin yleensä ensimmäisellä lukukerralla ei vielä jaksa oikein kuunnella, silloin lähinnä katsellaan ja jutellaan, mitä kirjassa tapahtuu. Mutta kun kirjan tapahtumat ovat käyneet tutuiksi, jaksaa kyllä kuunnella ihan luettua tekstiäkin.Ei nyt mitään varsinaisia satukirjoja vielä lueta, vaan kuvakirjoja esim. Teemu- ja Sanna-kirjat (Sannoja ei yleensä jaksa kuunnella kokonaan, vaan luen hieman kursorisesti), Aino-kirjat, Pupet, Maisat jne. Joskus hypitään tekstiä yli, jos lapsi haluaa edetä nopeammin, joskus taas luetaan kirja kokonaan.

Vierailija

meidän 2 ja puoli vuotias oppi tarhasa kuuntelemaan satuja ilam kuvia, lukevat sielä ennen iltapäivä unia. nyt olen alkanut itsekkin lukea pojille ilta satua, hyvin kestävät omissa sängyissään sitä kuunnella, :)

Vierailija

Tosi pienenä monien lapset ovat jaksaneet kuunnella satuja. Täällä se keskittyy vielä kuvien katselemiseen enimmäkseen. Sitä olen ihmetellyt kun tyttö jaksaa keskittyä palapelien tekoon pitkäksikin aikaa mutta satuja ei jaksa kuunnella..no, ehkä jonkin ajan päästä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat