Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ihan pienen vauvan astmasta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä esikoisella diagnosoitiin astma 6kk iässä. Nyt on tämä pikkuveli flunssassa, ikää 7vkoa ja eilen jo olitiin Lastenklinikalla spiralla hengittämässä ja babyhalerilla kotona jatketaan.Onko ketään muuta, jolla jo näin pienellä olisi astmaattisia oireita? Hienosti ollaan esikoisen kanssa pärjätty, nyt 4,5v. eikä enää piiiitkään aikaan ole ollut säännöllistä lääkitystä, mutta silti masentaa ajatus samasta rumbasta ja huolesta :(Caprice

Kommentit (4)

Vierailija

ja silloin aloitettiin ensin Ventolinella spiran kautta kotona ja parin kuukauden iässä tehtiin babybox-tutkimus Iho- ja Allergiasairaalassa ja kun aivan selvä diagnoosi saatiin siitä niin samantien aloitettiin Bricanyl ja Pulmicort ensin spiralla ja sitten kun lapsi vähän kasvoi alettiin lääkkeet antaa nebulla. Sen jälkeen lääkkeitä käytettiin säännöllisesti parin vuoden ikään asti ja sitten lääkitys purettiin kun poika tuntui voivan ihan hyvin... mutta muutaman kuukauden päästä oltiin taas aika ongelmissa astmaoireiden kanssa ;(

Sitten aloitettiin uudestaan säännöllinen lääkitys Pulmicortilla ja Bricanylilla mutta kesällä lääkitys sitten vaihdettiin Seretideen koska Pulmicortista ei enää saada riittävää apua oireisiin.Tosin nytkin joudutaan jatkuvasti kuuriluontoisesti Seretiden lisäksi vielä antamaan Pulmicortia ja Bricanyliakin ja tän takia juostaan lastenlääkärillä aika tiheästi kontrolleissa parin kuukauden välein.Ja meillähän tää nuorin lapsi on nyt 3v.

Vierailija

Mutta on kärsinyt siitä varmaan koko pienen ikänsä. Havahduin itse v vasta 4kk isää kun hän sairasti flunssan jälitautina keukoputkentulehduksen. Siitä kun ajattelin taaksepäin niin kaikki oireet viittaavat stamaan.

Eli 7kk iässä todettiin ja siitä lähtien 2 v ikään asti päivittäinen lääkitys (Pulmicort ja Bricanyl).

Allergioita ei löytynyt (2kerta testattu).

Kaikki mennyt hyvin vaikka ei ole minulle mitään outoa koska kummipoikani on sairastanut astmaan vauvasta asti.

Vierailija

Meidän keskimmäisellä ensimmäinen keuhkoputkentulehdus (ja siitä jatkuvana jatkunut astmaoireilu) Lääkitys aloitettiin vasta 1v iässä. Kuopus oli ensimmäisen kerran n. 8vkon iässä osastohoidossa hengenahdistuksen vuoksi. Sit meni välillä pari kuukautta hyvin ennen kuin seuraava flunssa iski ja taas ahdisti niin että joutui osastohoitoon. 10kk iässä aloitettiin lääkitys.Eli valitettavasti voi näin pienet jo oireilla, mutta täytyy muistaa, että ihan pienillä, ei välttämättä flunssan aikainen obstruktio ole astmaa...TOivottavasti teidän pikkuinen paranee pian!

Uusimmat

Suosituimmat