Silmätippojen laitto hankalaa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on 8 kk vanhalla pojalla silmätulehdus, johon saatiin tippoja. Ne on kuitenkin tosi vaikea tiputtaa sinne silmään, kun poika arvatenkin inhoaa toimenpidettä yli kaiken ja laittaa silmät kiinni ja pyörittää päätään. Onko silmätulehduskokemuksia muilla? Miten ne tipat kannattaa laittaa? Miten vauvan saa pysymään aloillaan ja pitämään silmänsä auki? Meillä siis Oftan Akvakol -nimisiä tippoja, joita pitää laittaa 6 (!) kertaa päivässä.

Kommentit (2)

Vierailija

Laita lapsi lattialle selällensä (jotain pehmoista alle), mene itse pääpuolelle polvilleen istumaan niin että lapsen pää on polviesi välissä. Kevyesti pitämällä pää pysyy paikoillaan. Ota toisella kädellä lapsen molemmista käsistä kiinni jotta ei pääse huitomaan tippapulloa. Ei haittaa, että lapsella on silmät kiinni. Tipauta kaksi tippaa silmän sisänurkkaan (kaksi tippaa, koska osa menee kuitenkin hukkaan eikä silmään mene kuitenkaan liikaa kun ylimääräiset valuu pois). Odota että lapsi avaa silmänsä, jolloin tipat valahtavat oikeaan osoitteeseen. Toinen konsti on se, että lapsi syliin, pää vasemman käden kyynärtaipeellesi, samalla kädellä lapsen käsistä kiinni ja oikealla kädellä sitten tipat silmiin. Tässä on ehkä vähän hankalampi saada lapsi pysymään paikoillaan.

Vierailija

muutama kuukausi sitten! Hankalaa oli...



Minä tein niin, että poika makasi esim. sängyllä ja näytin hänelle jotain mielenkiintoista (vaikka kännykkää...) ja sitten toisella kädellä tiputin tipat salaa... ihan aina ei osunut, mutta sitten uusi yritys :D parempaakaan keinoa en keksinyt...



Tsemppiä!!!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat