Perintötalo ja vaimon osa?

Vierailija

Kertokaapa mikä olisi oikeudenmukainen järjestely seuraavanlaisessa tapauksessa: Mies perii vanhemmiltaan talon, maksaa sisaruksensa osuudet pois eli ottaa siihen velkaa, siis " saa" puolet ja toisen puolen maksaa veljelleen. Entäpä miehen vaimo, ei ole avioehtoa mutta ei halua myöskään hyötyä toisen perinnöstä. Yhdessä kuitenkin asutaan ja maksetaan velkaa ja rempataan taloa. Pitäisikö vaimon maksaa miehelleen " osuuttaan" vai miten pitäisi järjestellä jotta mahdollisen eron sattuessa vaimo ei jää puille paljaille?

En halua ryöstää toisen perintöä, mutta en myöskään halua maksaa kuluja ja tehdä töitä sellaisen eteen josta en saisii ikäänkuin omiani pois. Pitäisikö tehdä avioehto jossa ehtona että eron sattuessa vaimo saa talosta saman verran kuin on " maksanut" vai mikä olisi paras järjestely?

Kommentit (13)

Vierailija

Niin, noinhan se periaatteessa on, epäilen vain että appivanhempani eivät tähän suostu (ovat siis elossa vielä ja talon omistajuuden siirtoa vasta suunnitellaan).

Vierailija

jos miehen vanhemmat ovat tehneet testamentin niin että avio-oikeutta ei ole niin sitten et myöskään eron sattuessa saa osuuttasi automaattisesti.Pystyisikö tekemään jonkun " paperin" josta kävisi ilmi että olet tavallaan ostanut omalla raha- ja työpanoksellasi osan talosta - tosi kurjaa jos oikeasti kävisi niin että kaikki menisi kuin tuhka tuuleen.

Vierailija

niin eron sattuessa omaisuus menee puoliksi, riippuu kuitenkin myös miehen vanhempien tekemästä testamentista, esim. meillä niin että lasten aviopuolisoilla ei ole avio-oikeutta perintöön.

Vierailija

jos kerran olette menneet naimisiin ilman avioehtoa, niin sehän tarkoittaa että hyväksyitte sen ajatuksen että kaikki on yhteistä ja menee puoliksi avioliiton purkautuessa. Myös toisen saamat yllättävät perinnöt (jos niitä ei ole rajattu) tai lottovoitot.Miksi se on muuttunut? Miksi toinen ei saisi hyötyä toisen saamasta perinnöstä - ettekös te ole aviopuolisoita ja perhe?

Vierailija

Käsittääkseni maaomaisuus/kiinteistö omistetaan aina yhdessä aviopuolison kanssa eli jos olette naimisissa eikä teillä ole avioehtoa eikä perinnössä ole ehtoa tuosta avio-oikeudesta.

Vierailija

että talo on mieheni perintö, mutta jos sitä yhdessä remontoidaan ja maksetaan lainoja ja eletään yhdessä vuosia niin kukaan järkevä ihminen ei suostu pelkäksi maksajaksi. Haluan turvata " osuuteni" mahdollisen kriisin varalle mutta en halua varastaa toisen perintöä. Siis mikä olisi kohtuullinen järjestely? Onko kenelläkään kokemusta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat